Projecttapijt DESSO Tarkett

Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten

De vloerbedekking speelt een belangrijke rol bij het ruimtelijke ontwerp en de uitstraling van een ruimte. Ons projecttapijt kan toegepast worden in vele verschillende interieurs, mede door zijn goede akoestiek, verbetering van het binnenluchtklimaat, ontelbare designmogelijkheden en extreem duurzame eigenschappen. Zo zijn onze tapijttegels bijvoorbeeld 100% te recyclen en zijn we één van de pioniers op het gebied van Cradle to Cradle tapijt. Tarkett’s tapijtmerk DESSO creëert al jaren tapijten van topkwaliteit voor bijvoorbeeld kantoren, scholen, hotels, universiteiten, cruiseschepen en zorgcentra, maar is ook gespecialiseerd in tapijt voor verschillende sectoren en voor consumenten.

 

Liever direct doorklikken naar de DESSO tapijt collecties?

Alle mogelijke projecttapijt categorieën

Het tapijtmerk DESSO is al meer dan 85 jaar een bekend begrip, mede door zijn goede akoestiek, ontelbare designs en extreem duurzame eigenschappen. We leveren de meest innovatieve en creatieve tapijtcollecties en weten door jarenlange ervaring en onderzoeken precies welk type tapijt het beste past binnen diverse commerciële ruimtes. We hebben een breed DESSO assortiment en leveren tapijttegels en –planken, kamerbreed tapijt, wollen tapijt en vloerkleden. Tevens leveren wij tapijt op maat, waarbij we samen met de klant op basis van persoonlijke wensen een uniek en bijzonder tapijtdesign kunnen creëren.  

Tapijttegels en -planken

Tapijttegels en -planken zijn niet meer weg te denken als vloerbedekking, in voornamelijk kantooromgevingen. Tapijttegels bieden diverse voordelen en zijn te leveren in ontelbare kleuren en designs. Door de eindeloze creatieve mogelijkheden bieden we voor ieder project diverse mogelijkheden, of de voorkeur nu uitgaat naar een minimalistisch interieurontwerp of een design wat indrukwekkend complex is. Verder is het modulaire tapijt eenvoudig te installeren, is er weinig snijverlies, zijn tegels makkelijk te vervangen en 100% te recyclen en zijn de installatiemethoden eindeloos. 

Kamerbreed tapijt

Kamerbreed tapijt wordt geleverd op rollen van meestal 4 meter breed. Dit zorgt voor een zeer esthetische, vrijwel naadloze vloerbedekking waarbij de designopties eindeloos zijn. Daarom kiezen hotels en cruiseschepen vaak voor kamerbreed tapijt.

Tapijt op maat

Tarkett heeft vele designs in het assortiment van de standaard tapijtcollecties. Wanneer u echter op zoek bent naar een specifiek tapijt met patroon of tapijt met een specifieke print, heeft Tarkett ook de mogelijkheid om voor tapijt op maat te kiezen. We hebben zowel geweven als bedrukt tapijt op maat, die ongekende designmogelijkheden bieden. Ook hebben we een Designcentrum in Waalwijk, een designlaboratorium en flexibele productiefaciliteit in één voor het co-creëren van personaliseerbare tapijttegels. Hier kunt u samen met ons ervaren designteam kleuren en structuren combineren om uw eigen, unieke vloerbedekking te creëren. Naast het creëren van unieke tapijttegels, bieden we ook de mogelijkheid om een vloerkleed naar uw wens aan te passen. Deze service bieden we enkel bij vloerkleden met een breedte van maximaal 2 meter.

Wollen tapijt

Wollen tapijt geeft een interieur een luxe en chique uitstraling. Dit is onder andere één van de redenen waarom de Hospitality sector meer dan eens voor wollen tapijt in hun interieur kiest.

Vloerkleden

Vloerkleden zijn steeds meer terug te vinden in commerciële ruimten. Dit komt onder andere doordat vloerkleden een huiselijke, gezellige sfeer toevoegen aan het interieur. Zo is ons DESSO Denim vloerkleed een populaire keuze. Een vloerkleed in een commerciële ruimte heeft daarnaast nog meer praktische voordelen, waaronder het verbeteren van de akoestiek en het bieden van flexibiliteit.

De voordelen van ons DESSO projecttapijt

                                                     

Cradle to Cradle tapijt

Het is onze passie om duurzame producten te creëren die een positieve invloed hebben op de gezondheid en welzijn van mensen. Cradle to Cradle® helpt Tarkett bij de voortdurende optimalisatie van producten. Het certificeringssysteem maakt het mogelijk de verbeterpunten te identificeren. Dit doelbewuste ontwerpen, gestimuleerd door de principes van Cradle to Cradle, heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle Brons of Zilver gecertificeerd zijn (afhankelijk van de tapijtrug). Tevens hebben een aantal projecttapijt collecties een Cradle to Cradle Gold certificaat.

Onze tapijttegels zijn 100% te recyclen

Om hoogwaardige en duurzame producten te ontwikkelen hebben we bij Tarkett al bij het design producten zo ontworpen, zodat ze met minimale inspanningen gerecycled kunnen worden. Tarkett is daarom ook trots op zijn ReStart ®-inzamelprogramma en de daarbij recentelijk geopende Carpet Recycle Center. Het recyclen van tapijttegels met EcoBase-ruggen en ECONYL®-garen levert tot 84 procent  meer CO2-besparing op ten opzichte van verbranding. Deze baanbrekende ontwikkeling zorgt ervoor dat we weer een stap verder zijn op het gebied van recycling en Tarkett draagt (met trots) hierdoor steeds meer bij aan een duurzame, circulaire economie.

Kwaliteit tapijt

Bij Tarkett bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit DESSO projecttapijt. Maar om het optimale tapijt te kiezen voor uw interieur, moet u op verschillende elementen letten. Zo zullen niet alle kwaliteiten even goed in elk interieur passen.

Gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor de gezondheid en productiviteit van bewoners, werknemers, scholieren en patiënten. De DESSO AirMaster tapijtcollecties zijn speciaal ontwikkeld om de hoeveelheid fijnstof in een ruimte te verminderen en verbetert hiermee het binnenklimaat, de productiviteit, de gezondheid en het welzijn van de eindgebruikers van een ruimte.

Goede akoestiek

Tapijt vermindert in het algemeen de impact van geluid met tussen 20 en 30 decibel. Daarnaast zijn vrijwel alle DESSO tapijttegels leverbaar met een SoundMaster-backing. Met de SoundMaster-backing wordt de geluidskwaliteit en akoestiek in ruimtes nog verder verbeterd. DESSO SoundMaster bereikt een verbetering van de geluidsabsorptieprestaties tot +0,15 (αw)3, gelijk aan een verbetering tot + 100% in vergelijking met standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20).

Tapijt kan gecombineerd worden met harde vloeren 

De uitgebreide keuzemogelijkheden in patronen en kleuren van ons DESSO-tapijt zijn uitermate geschikt om te combineren met andere Tarkett-vloeren. Op die manier kunt u creatieve en functionele concepten creëren voor elke ruimte. U heeft de keuze uit meer dan 50 verschillende DESSO-collecties, zowel tapijttegels, kamerbreed tapijt als vloerkleden. Deze collecties kunt u combineren met twee verschillende collecties Tarkett-designvloeren, namelijk de collecties iD Inspiration Loose-lay en iD Square. Lees verder voor meer informatie over het combineren van tapijt met designvloeren.

                         

Bekijk ook onze veelgestelde vragen

                                 

Is je vraag over tapijt nog niet beantwoord op deze pagina? Bekijk ook onze pagina met een aantal veelgestelde vragen over tapijt.

voorgestelde collecties