Projecttapijt DESSO Tarkett

DESSO Projecttapijt

Maak kennis met ons projecttapijt: de veel gekozen vloeroplossingen voor kantoren, hotels, restaurants, zorgcentra en scholen. Projecttapijt van Tarkett kan toegepast worden in vele verschillende interieurs, mede door zijn goede akoestiek, verbetering van het binnenluchtklimaat, ontelbare designmogelijkheden en extreem duurzame eigenschappen. Zo zijn onze tapijttegels bijvoorbeeld 100% te recyclen en zijn we één van de pioniers op het gebied van Cradle to Cradle tapijt.

Ontdek hieronder de verschillende soorten tapijt, voor welke ruimten en segmenten ze geschikt zijn en hoe wij omgaan met duurzaamheid.

Ons assortiment projecttapijt

Tapijttegels en -planken

Tapijttegels bieden diverse voordelen en zijn te leveren in ontelbare kleuren en designs. Door de eindeloze creatieve mogelijkheden bieden we voor ieder project diverse mogelijkheden. Het tapijt is eenvoudig te installeren, er is weinig snijverlies en de tegels zijn makkelijk te vervangen.

Kamerbreed tapijt

Kamerbreed tapijt wordt geleverd op rollen van meestal 4 meter breed. Dit zorgt voor een zeer esthetische, vrijwel naadloze vloerbedekking waarbij de designopties eindeloos zijn. Daarom kiezen hotels en cruiseschepen vaak voor kamerbreed tapijt.

Geweven tapijt

Onze geweven tapijten staan voor kwaliteit, elegantie en dragen bij aan een luxueuze uistraling. Of u nu kiest voor een standaard kleurrijke collectie of een aangepast ontwerp, dankzij ons uitgebreide assortiment kleuren en ontwerpen zijn de mogelijkheden onbeperkt

Bedrukt tapijt

Bedrukte tapijten hebben het voordeel dat de helderheid van patronen zeer gedetailleerd geprint kunnen worden. U kunt kiezen uit onze ruime collectie met variërende kleuren en prints. Het is ook mogelijk uw eigen design te ontwerpen en af te drukken, zodat u een professionele uitstraling kan bieden in iedere ruimte.

Vloerkleden

Vloerkleden voorzien uw leefomgeving eenvoudig van een warme en huiselijke sfeer. Ze verbinden de meubels met de ruimte, zorgen voor eenheid en geven een zachte uitstraling door het contrast met de harde vloer. Verkrijgbaar in uiteenlopende maten en dessins waardoor u het makkelijk combineert met uw huidige interieurstijl.

Tapijt op maat

Tapijt op maat

Tarkett heeft vele designs in het assortiment van de standaard tapijtcollecties. Wanneer u echter op zoek bent naar een specifiek tapijt met patroon of tapijt met een specifieke print, heeft Tarkett ook de mogelijkheid om voor tapijt op maat te kiezen. We hebben zowel geweven als bedrukt tapijt op maat, die ongekende designmogelijkheden bieden. Ook hebben we een Designcentrum in Waalwijk, een designlaboratorium en flexibele productiefaciliteit in één voor het co-creëren van personaliseerbare tapijttegels. Hier kunt u samen met ons ervaren designteam kleuren en structuren combineren om uw eigen, unieke vloerbedekking te creëren. Naast het creëren van unieke tapijttegels, bieden we ook de mogelijkheid om een vloerkleed naar uw wens aan te passen. Deze service bieden we enkel bij vloerkleden met een breedte van maximaal 2 meter.

Tapijt voor kantoren, horeca, toerisme, recreatie en onderwijs

Kantoren

Een prettige werkomgeving is van groot belang voor elke werknemer. Met Tarkett’s ruime aanbod in vloeren creëert u een moderne en efficiënte werkplek die de productiviteit, concentratie en creativiteit van alle medewerkers ondersteund.

Horeca, toerisme en recreatie

De vloer is essentieel voor een aangename en zorgeloze ervaring in hotels en restaurants. Het beïnvloedt de oriëntatie en emotie van gasten. Met de juiste vloeroplossing creëert u een blijvende indruk, waardoor gasten terug blijven komen.

Onderwijs

Bij het ontwerpen van leer- en werkomgevingen zijn factoren zoals akoestiek, binnenklimaat en kleurgebruik van essentieel belang. Tarkett biedt vloeroplossingen die die de ontwikkeling van scholieren, studenten en docenten stimuleren.

De voordelen van ons DESSO projecttapijt

                                                     

Cradle to Cradle tapijt

Het is onze passie om duurzame producten te creëren die een positieve invloed hebben op de gezondheid en welzijn van mensen. Cradle to Cradle® helpt Tarkett bij de voortdurende optimalisatie van producten. Het certificeringssysteem maakt het mogelijk de verbeterpunten te identificeren. Dit doelbewuste ontwerpen, gestimuleerd door de principes van Cradle to Cradle, heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle Brons of Zilver gecertificeerd zijn (afhankelijk van de tapijtrug). Tevens hebben een aantal projecttapijt collecties een Cradle to Cradle Gold certificaat.

Onze tapijttegels zijn 100% te recyclen

Om hoogwaardige en duurzame producten te ontwikkelen hebben we bij Tarkett al bij het design producten zo ontworpen, zodat ze met minimale inspanningen gerecycled kunnen worden. Tarkett is daarom ook trots op zijn ReStart ®-inzamelprogramma en de daarbij recentelijk geopende Carpet Recycle Center. Het recyclen van tapijttegels met EcoBase-ruggen en ECONYL®-garen levert tot 84 procent  meer CO2-besparing op ten opzichte van verbranding. Deze baanbrekende ontwikkeling zorgt ervoor dat we weer een stap verder zijn op het gebied van recycling en Tarkett draagt (met trots) hierdoor steeds meer bij aan een duurzame, circulaire economie.

Kwaliteit tapijt

Bij Tarkett bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit DESSO projecttapijt. Maar om het optimale tapijt te kiezen voor uw interieur, moet u op verschillende elementen letten. Zo zullen niet alle kwaliteiten even goed in elk interieur passen.

Gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor de gezondheid en productiviteit van bewoners, werknemers, scholieren en patiënten. De DESSO AirMaster tapijtcollecties zijn speciaal ontwikkeld om de hoeveelheid fijnstof in een ruimte te verminderen en verbetert hiermee het binnenklimaat, de productiviteit, de gezondheid en het welzijn van de eindgebruikers van een ruimte.

Goede akoestiek

Tapijt vermindert in het algemeen de impact van geluid met tussen 20 en 30 decibel. Daarnaast zijn vrijwel alle DESSO tapijttegels leverbaar met een SoundMaster-backing. Met de SoundMaster-backing wordt de geluidskwaliteit en akoestiek in ruimtes nog verder verbeterd. DESSO SoundMaster bereikt een verbetering van de geluidsabsorptieprestaties tot +0,15 (αw)3, gelijk aan een verbetering tot + 100% in vergelijking met standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20).

Tapijt kan gecombineerd worden met harde vloeren 

De uitgebreide keuzemogelijkheden in patronen en kleuren van ons DESSO-tapijt zijn uitermate geschikt om te combineren met andere Tarkett-vloeren. Op die manier kunt u creatieve en functionele concepten creëren voor elke ruimte. U heeft de keuze uit meer dan 50 verschillende DESSO-collecties, zowel tapijttegels, kamerbreed tapijt als vloerkleden. Deze collecties kunt u combineren met twee verschillende collecties Tarkett-designvloeren, namelijk de collecties iD Inspiration Loose-lay en iD Square. Lees verder voor meer informatie over het combineren van tapijt met designvloeren.

                         

Bekijk ook onze veelgestelde vragen

                                 

Is je vraag over tapijt nog niet beantwoord op deze pagina? Bekijk ook onze pagina met een aantal veelgestelde vragen over tapijt.

voorgestelde collecties