Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten

Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten

De vloer speelt een belangrijke rol bij het ruimtelijke ontwerp en de uitstraling van een ruimte. Ons projecttapijt kan toegepast worden in vele verschillende interieurs, mede door zijn goede akoestiek, verbetering van het binnenluchtklimaat, ontelbare designmogelijkheden en extreem duurzame eigenschappen. Zo zijn onze tapijttegels bijvoorbeeld 100% te recyclen en zijn we één van de pioniers op het gebied van Cradle to Cradle vloerbedekking. Tarkett’s tapijtmerk DESSO creëert al jaren tapijten van topkwaliteit voor bijvoorbeeld kantoren, scholen, hotels, universiteiten, cruiseschepen en zorgcentra, maar is ook gespecialiseerd in tapijt voor verschillende sectoren en voor consumenten.

Alle mogelijke tapijt categorieën binnen commerciële ruimten

DESSO is als tapijtmerk al meer dan 85 jaar thuis in het leveren van de meest innovatieve en creatieve tapijtcollecties en weet door jarenlange ervaring en onderzoeken precies welk type tapijt het beste past binnen diverse commerciële ruimtes. Binnen het DESSO assortiment bieden wij kamerbreed tapijt, tapijttegels en –planken, wollen tapijt en vloerkleden aan. Tevens leveren wij tapijt op maat, waarbij we samen met de klant op basis van persoonlijke wensen een uniek en bijzonder tapijtdesign kunnen creëren.  

Tapijttegels en -planken

Tapijttegels en -planken zijn niet meer weg te denken als vloerbedekking, in voornamelijk kantooromgevingen. Tapijttegels hebben verschillende voordelen en zijn verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en dessins. Door de hoeveelheid aan creatieve mogelijkheden bieden we voor ieder wat wils, of er nu wordt gekozen voor een interieurontwerp dat stijlvol eenvoudig kan zijn of indrukwekkend complex. Verder is het modulaire tapijt eenvoudig te installeren, is er weinig snijverlies, zijn tegels makkelijk te vervangen en 100% te recyclen en zijn de installatiemethoden eindeloos. 

Kamerbreed tapijt

Kamerbreed tapijt wordt geleverd op rollen van meestal 4 meter breed. Dit zorgt voor een zeer esthetische, vrijwel naadloze vloerbedekking waarbij de designopties eindeloos zijn. Daarom kiezen hotels en cruiseschepen vaak voor kamerbreed tapijt.

Tapijt op maat

Tarkett heeft vele designs in het assortiment van de standaard tapijtcollecties. Wanneer u echter op zoek bent naar een specifiek tapijt met patroon of tapijt met een specifieke print, heeft Tarkett ook de mogelijkheid om voor tapijt op maat te kiezen. We hebben zowel geweven als bedrukt tapijt op maat, die ongekende designmogelijkheden bieden. Ook hebben we een Designcentrum in Waalwijk, een designlaboratorium en flexibele productiefaciliteit in één voor het co-creëren van personaliseerbare tapijttegels. Hier kunt u samen met ons ervaren designteam kleuren en structuren combineren om uw eigen, unieke vloerbedekking te creëren. Naast het creëren van unieke tapijttegels, bieden we ook de mogelijkheid om een vloerkleed naar uw wens aan te passen. Deze service bieden we enkel bij vloerkleden met een breedte van maximaal 2 meter.

Wollen tapijt

Wollen tapijt geeft een interieur een luxe en chique uitstraling. Dit is onder andere één van de redenen waarom de Hospitality sector meer dan eens voor wollen tapijt in hun interieur kiest.

Vloerkleden

Vloerkleden zijn steeds meer terug te vinden in commerciële ruimten. Dit komt onder andere doordat vloerkleden een huiselijke, gezellige sfeer toevoegen aan het interieur. Zo is ons DESSO Denim vloerkleed een populaire keuze. Een vloerkleed in een commerciële ruimte heeft daarnaast nog meer praktische voordelen, waaronder het verbeteren van de akoestiek en het bieden van flexibiliteit.

De voordelen van ons DESSO tapijt

Cradle to Cradle tapijt

Het is onze passie om duurzame producten te creëren die een positieve invloed hebben op de gezondheid en welzijn van mensen. Cradle to Cradle® helpt Tarkett bij de voortdurende optimalisatie van producten. Het certificeringssysteem maakt het mogelijk de verbeterpunten te identificeren. Dit doelbewuste ontwerpen, gestimuleerd door de principes van Cradle to Cradle, heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle Brons of Zilver gecertificeerd zijn (afhankelijk van de tapijtrug). Tevens hebben een aantal collecties een Cradle to Cradle Gold certificaat.

Onze tapijttegels zijn 100% te recyclen

Om hoogwaardige en duurzame producten te ontwikkelen hebben we bij Tarkett al bij het design producten zo ontworpen, zodat ze met minimale inspanningen gerecycled kunnen worden. Tarkett is daarom ook trots op zijn ReStart ®-inzamelprogramma en de daarbij recentelijk geopende Carpet Recycle Center. Het recyclen van tapijttegels met EcoBase-ruggen en ECONYL®-garen levert tot 84 procent  meer CO2-besparing op ten opzichte van verbranding. Deze baanbrekende ontwikkeling zorgt ervoor dat we weer een stap verder zijn op het gebied van recycling en Tarkett draagt (met trots) hierdoor steeds meer bij aan een duurzame, circulaire economie.

Kwaliteit tapijt

Bij Tarkett bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit DESSO tapijt. Maar om het optimale tapijt te kiezen voor uw interieur, moet u op verschillende elementen letten. Zo zullen niet alle kwaliteiten even goed in elk interieur passen.

Gezond binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor de gezondheid en productiviteit van bewoners, werknemers, scholieren en patiënten. De DESSO AirMaster tapijtcollecties zijn speciaal ontwikkeld om de hoeveelheid fijnstof in een ruimte te verminderen en verbetert hiermee het binnenklimaat, de productiviteit, de gezondheid en het welzijn van de eindgebruikers van een ruimte.

Goede akoestiek

Tapijt vermindert in het algemeen de impact van geluid met tussen 20 en 30 decibel. Daarnaast zijn vrijwel alle DESSO tapijttegels leverbaar met een SoundMaster-backing. Met de SoundMaster-backing wordt de geluidskwaliteit en akoestiek in ruimtes nog verder verbeterd. DESSO SoundMaster bereikt een verbetering van de geluidsabsorptieprestaties tot +0,15 (αw)3, gelijk aan een verbetering tot + 100% in vergelijking met standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20).

Tarkett Fusion

Een aantal veel gestelde vragen over tapijt

Kan tapijt met harde vloeren worden gecombineerd?

De inventieve patronen en uitgebreide keuzen in kleuren van ons DESSO tapijt zijn uitstekend te combineren met andere Tarkett-producten, om zo creatieve en functionele concepten te creëren voor elke ruimte. U kunt gebruik maken van vloerkleden, maar tevens van tapijttegels. Zo kan er gekozen worden uit meer dan 50 verschillende collecties DESSO tapijttegels en twee verschillende collecties designvloeren, namelijk iD Inspiration Loose-lay en iD Square. Lees verder voor meer informatie over het combineren van hoogwaardige, duurzame designvloeren en tapijttegels.

Kan ik 3D Textures van tapijtcollecties downloaden?

Bij het ontwerp van het interieur van een gebouw speelt de textuur van een vloer een belangrijke rol. Als resultaat hebben we de 3D Textures digitale tool ontwikkeld. De 3D Textures tool stelt iedereen in staat een geweldige visuele ervaring te creëren door eenvoudig de gewenste structuur, kleur en installatiemethode te selecteren. 3D Textures is een tool die u helpt te overtuigen en te inspireren.

Wat zijn de verschillende installatiemethodes van tapijt?

Wanneer tapijttegels perfect zijn gelegd geven deze de indruk kamerbreed tapijt te zijn. Tegenwoordig wordt er meer gespeeld met de verschillende legmethoden van tapijttegels, en wordt er vaker een ander legpatroon gecreëerd.

Hoe kan ik de juiste tapijtkleur kiezen?

De manier waarop u kleur gebruikt in een ruimte heeft altijd invloed op de beleving van die ruimte. Maar welke kleur tapijt moet u nu precies kiezen? Er bestaan heel wat kleurmogelijkheden voor uw tapijt. Daarom helpen wij u graag bij het kiezen van de juiste tapijt kleur.

Hoe kan ik tapijt het beste onderhouden?

Om tapijt zo lang mogelijk zo mooi te houden is het belangrijk dat het tapijt goed onderhouden wordt. Het advies dat we geven in het onderhoud van uw tapijt is driedelig, namelijk van dagelijks tot wekelijks, halfjaarlijks tot jaarlijks en specialistisch onderhoud.

Is tapijt op de trap ook mogelijk?

Een beklede trap in uw interieur is weer terug van weg geweest! Eén van de grootste voordelen van trapbekleding is de geluidsdemping die het tapijt geeft, en deze kan zelfs verhoogd worden met het gebruik van ondertapijt. Naast een goede akoestiek kan trapbekleding ook esthetisch een meerwaarde bieden. Er zijn diverse kleuren en dessins mogelijk voor het creëren van een unieke trap. Tevens verhoogt trapbekleding het loopcomfort.

Wat is de betekenis van de diverse tapijt symbolen?

Om u te helpen te bepalen voor welk gebruik ons tapijt geschikt is, maken we gebruik van diverse symbolen. De symbolen worden in diverse categorieën ingedeeld, namelijk; toepassingsgebieden, speciale eigenschappen en comfort. In dit artikel leggen we alle symbolen uit.  

Hoeveel tapijttegels heb ik nodig?

De hoeveelheid tapijttegels die u nodig heeft hangt af van verschillende elementen. Zo zijn er verschillende afmetingen waarin een tapijttegel geleverd wordt en zijn er ook meerdere manieren om tapijttegels te installeren. Lees in dit artikel meer over hoe veel tapijttegels u nodig heeft voor een ruimte. 

voorgestelde collecties