Vloerbedekking met patroon: waar kiest u voor?

Vloerbedekking met patroon: waar kiest u voor?

De creatieve mogelijkheden van tapijttegels, kamerbreed tapijt en vloerkleden zijn eindeloos, dankzij de grote variatie aan kleuren en patronen. We hebben een uitgebreid assortiment DESSO collecties met diverse patronen, waaronder beton look, geometrisch, organisch en lineair. Naast de patronen / dessins van specifieke collecties zijn er tevens eindeloze mogelijkheden wat betreft het creëren van legpatronen. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor u op een rij.

Geef een rustig of juist een uniek karakter aan een ruimte

Een legpatroon in tapijt is op verschillende manieren te realiseren. De meest voor de hand liggende manier van patronen creëren is door middel van kleur, maar dit kan tevens door middel van dessins, vorm, installatie, hoogte van de pool en materiaal. Daarnaast kan er natuurlijk ook gevarieerd worden in grootte van het patroon. De opties zijn eindeloos en u bepaalt zelf of er nu wordt gekozen voor een interieurontwerp dat stijlvol eenvoudig kan zijn of indrukwekkend complex. 
 

Desso ex tapijt Tarkett

Variatie in kleur

Uiteraard is een patroon aanbrengen door middel van kleur de meest opvallende manier. Zo kan er net een donkerdere/lichtere kleur worden gebruikt, of juist tegengestelde kleuren om contrasten in het legpatroon naar voren te laten komen. De opties om met afwisseling in kleur patronen te creëren zijn eindeloos door de grote variatie in kleurmogelijkheden. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste tapijt kleur.

Variatie in dessin

Onze standaard DESSO tapijtcollecties zijn verkrijgbaar in veel verschillende dessins mogelijkheden. Zo kan men kiezen voor uni, textuur, beton look, een geometrisch patroon, een lineair patroon of een organisch patroon. De diversiteit aan patronen geeft u voor iedere ruimte verschillende creatieve mogelijkheden. Of u nu gaat voor een industrieel, minimalistisch, Scandinavisch, klassiek of natuurlijk interieur. Er is altijd een passende collectie te vinden. 

DESSO Avenue tapijt tarkett

Variatie in vorm

Naast kamerbreed tapijt en vloerkleden, bieden we tevens tapijt in tegels (50 x 50 cm) en planken (25 x 100 cm) aan. Voor nog meer afwisseling kunnen meerdere vormen met elkaar gecombineerd worden. Naast deze vormen bieden we ook de mogelijkheid om door middel van Ultra Senor Cutting afwijkende vormen te leveren, waaronder diamant en hexagon. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Variatie in installatie

Wanneer modulair tapijt perfect is gelegd geeft dit de indruk kamerbreed tapijt te zijn. Tegenwoordig wordt er meer gespeeld met de verschillende legmethoden van modulair tapijt en wordt er vaker een ander legpatroon gecreëerd. Met bijvoorbeeld legmethodes als checkerboard, brick en random wordt op diverse manieren richting aan het legpatroon gegeven. Verder zijn tapijttegels en –planken ideaal voor zoning, waarbij je door middel van verschillende vlakken het idee creëert van “diverse” ruimtes.

Variatie in pool

Wanneer u een tapijt kiest dat enkel varieert in hoogte van de pool, dan kiest u een gestructureerd tapijt. In dit geval blijft het patroon relatief rustig. Dit past doorgaans in de interieurs die een wat strakkere uitstraling hebben. Verder zijn er tapijten die de gesneden pool en lussenpool met elkaar combineren. Het zorgt ervoor dat er verschillende poolhoogtes ontstaan.  Naast dat er een hoogte verschil zit tussen de verschillende vezels, zal er ook een andere structuur ontstaan. De stukken gesneden pool zullen een zachtere, velours uitstaling hebben, waar de stukken lussenpool wat korter en strakker ogen. 

Variatie in materiaal

De inventieve patronen en uitgebreide keuzen in kleuren van onze DESSO tapijttegels zijn uitstekend te combineren met andere Tarkett-producten, om zo creatieve en functionele concepten te creëren voor elke ruimte. Zo kan er gekozen worden uit meer dan 50 verschillende DESSO-tapijtcollecties en twee verschillende collecties designvloeren, namelijk iD Inspiration Loose-lay en iD Square. Lees verder voor meer informatie over het combineren van hoogwaardige, duurzame designvloeren en tapijttegels.

Nog meer designmogelijkheden met custom made tapijt

Tarkett heeft vele designs in het assortiment van de standaard tapijtcollecties. Wanneer u echter op zoek bent naar een specifiek tapijt met patroon of tapijt met een specifieke print, heeft Tarkett ook de mogelijkheid om voor custom made tapijt te kiezen. We hebben zowel geweven als geprint tapijt op maat, met ongekende designmogelijkheden. Ook hebben we een Designcentrum in Waalwijk, een designlaboratorium en flexibele productiefaciliteit in één voor het co-creëren van personaliseerbare tapijttegels of vloerkleden tot 2 meter breed. Hier kunt u samen met ons ervaren designteam kleuren en structuren combineren om uw eigen, unieke vloerbedekking te creëren. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over tapijt met patroon?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 0416 684 100

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: info.nl@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen