Tarkett desert airmaster

Duurzame vloeren

Duurzaamheid is een wezenlijk onderdeel van de denk- en werkwijze binnen Tarkett. We implementeren de Cradle to Cradle®-principes voor al onze activiteiten, producten en fabrieken wereldwijd. Dagelijks zijn we bezig duurzame vloeren te produceren met duurzaamheid als uitgangspunt. Doelstelling is om elke dag een duurzamer bedrijf te worden en bij te dragen aan een samenleving waar verantwoord wordt omgegaan met grondstoffen, mens en milieu. Tarkett heeft het hoogste aantal Cradle to Cradle®-certificeringen in meerdere productcategorieën, met meer dan 100 Cradle to Cradle®-certificeringen. Meer dan 2.700 ingrediënten zijn geëvalueerd volgens de criteria van Cradle to Cradle®.

 

Ontdek hieronder een aantal van onze duurzame vloeren

DESSO AirMaster C2C Gold collecties

De nieuwe AirMaster Gold-collectie bestaat uit drie complementaire ontwerpen: AirMaster Nazca GoldAirMaster Salina GoldAirMaster Tierra Gold. De collecties zijn ontworpen om perfect met elkaar combineerbaar te zijn. De DESSO AirMaster Gold heeft een Cradle to Cradle® Gold-certificering behaald, met een Cradle to Cradle® Platina-niveau – het hoogst mogelijke – voor gezonde materialen.

93% van de commerciële DESSO tapijttegels is Cradle to Cradle®-gecertificeerd

Voor het behalen van de DESSO Gold tapijtcollectie moest het projecttapijt aan een groot aantal strenge criteria voldoen op het gebied van milieu en volksgezondheid, zoals gedefinieerd in de Cradle to Cradle® Certified Product Standard. Dit is een raamwerk voor innovatie, waarmee wordt aangetoond dat het zakelijk gezien wel degelijk mogelijk is om 'doelbewust te ontwerpen' en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op het milieu en de volksgezondheid. Producten worden gecertificeerd door het onafhankelijke Products Innovation Institute uit de Verenigde Staten. In totaal is 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle®-gecertificeerd met ofwel Brons ofwel Zilver, afhankelijk van het type tapijtrug.

Linoleum: natuurlijke en duurzame vloeren

Linoleum is een van de meest natuurlijke en duurzame vloeroplossingen die u op de markt zult vinden. Al meer dan 150 jaar wordt ons linoleum gewaardeerd vanwege comfort, design en duurzaamheid. Deze vloeroplossingen worden gemaakt volgens het oorspronkelijke recept uit 1898 en bestaan voor 94% uit natuurlijke grondstoffen (hout- en kurkmeel, hars en lijnzaadolie). 

Vanwege de duurzame aanpak die wij hanteren bij het creëren van onze linoleum-collecties is het linoleum van Tarkett als eerste beoordeeld met een Cradle to Cradle® certificering. Duurzame vloeren, eenvoudig te reinigen én kostenefficiënt.

Goud gecertificeerde, duurzame vloeren: iQ One

Als enige homogene vloercollectie is de iQ One collectie met een gouden Cradle to Cradle® certificering bekroond. Door de innovatieve formule (zonder PVC) weet iQ One een perfecte balans te vinden tussen esthetiek, flexibiliteit en kracht. Deze collectie biedt extreme duurzaamheid, superieure vlekbestendigheid en uitstekende slijtvastheid voor gebieden met zwaar verkeer.

Daarnaast is deze collectie beschikbaar in 38 prachtige kleuren, zodat deze geschikt is voor elk soort ruimte.

Naast duurzame vloeren ook duurzame wanden met Linowall

Niet alleen bieden we duurzame vloeroplossingen, maar met Linowall leveren we de eerste en enige linoleum wandbekleding die beschikt over een Bs2-d0-brandveiligheidscertificering. Deze duurzame wandbekleding-collectie, met zilveren Cradle to Cradle® certificering, wordt geleverd met xf2™-oppervlaktebescherming voor extreme mechanische en chemische weerstand.

Gerelateerde artikelen

Houtmeel, kurkstof en calciumcarbonaat, met deze drie stoffen wordt linoleum vervaardigd.
Onze duurzaamheidsaanpak: Doing Good. Together.

De duurzame aanpak van Tarkett "Doing Good. Together." is gebaseerd op drie pijlers die aansluiten bij de Cradle to Cradle®-principes: Designing for Life, Closing the Loop en Driving Collaboration.

Designing for Life through Sustainable Design
'Designing for Life' via duurzaam design

Tegenwoordig brengen mensen hun tijd grotendeels binnenshuis door. Daarom ontwerpen wij producten voor langdurig gebruik, om u te helpen gezondere, mensvriendelijke ruimtes te creëren.

Vinylafvalcontainers in ons recyclagecentrum in Ronneby (Zweden)
'Closing the Loop' via de principes van de circulaire economie

Bij Tarkett sluiten we de cirkel om afval van vloeren te beheren, natuurlijke hulpbronnen te beheren en de natuur te beschermen. Lees hier meer over onze ReStart-programma, recycling en nog veel meer.

Afbeelding: Ontwikkeling van prototypes in onze vestiging in Wiltz (Luxemburg)
Samenwerking stimuleren via duurzame zakelijke relaties

Bij Tarkett willen we samenwerken met onze klanten, medewerkers en partners voor een betere toekomst voor ons en onze wereld.Daarom sporen we samenwerking aan met ons initiatief Driving Collaboration.

Sustainability
Duurzaamheidslabels als ondersteuning van onze visie

In NL worden inmiddels verschillende duurzaamheidslabels toegepast voor gebouwen en materialen. Allen met eigen criteria en eigen wijzen van toetsen. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze?

Vestiging in Ronneby in Zweden
Wat is het ReStart®-programma?

Lees meer over het ReStart®-programma, waarbij bedrijven een steentje bijdragen aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu, en aan de overstap naar een circulaire economie.

voorgestelde collecties