PVC-vloeren

PVC-vloeren

PVC is een van de meest bekende en toegepaste materialen voor vloeroplossingen in ziekenhuizen, ouderenzorg en scholen. Dit type vloer is uitermate geschikt voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld op het gebied van onderhoud, prestaties en design.

Onze PVC-vloeren zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en van zeer hoge kwaliteit. Bekijk hieronder de verschillen tussen onze PVC-vloeren, in welke situaties deze passen én ontdek hoe wij omgaan met het thema duurzaamheid.

EMEA Splitter

Ons assortiment PVC-vloeren voor de zakelijke markt

Enkellaags homogeen vinyl

Homogeen vinyl bestaat uit een enkele laag vinyl. Het materiaal en gekozen dessin zijn hierdoor over de gehele dikte hetzelfde. Dit draagt bij aan de kenmerkende hoge slijtvastheid en onderhoudsarme eigenschappen van homogeen vinyl. Het maakt dit vloertype een duurzame keuze voor locaties die zeer intensief gebruikt worden.

Meerlaags heterogeen vinyl

Heterogeen vinyl vloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Het design van de toplaag kunt u helemaal naar wens vormgeven, want deze bestaat uit een hoogwaardige digitale printlaag. Dit type vloer is uitermate geschikt voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik, waar duurzame én stijlvolle oplossingen gewenst zijn.

Multifunctionele PVC-stroken

Kies kleuren en stijlen die passen bij uw situatie. Dankzij het modulaire formaat kunnen PVC-stroken op verschillende manieren worden gelegd: vastgelijmd voor zwaar verkeer, los gelegd voor een snelle renovatie óf een kliksysteem voor zwevende vloeren. Absoluut een alleskunner in ons aanbod PVC-vloeroplossingen.

Non-PVC vloeren

Een nieuwe generatie slijtvaste vloeren met – als enige op de markt – een gouden Cradle to Cradle®-certificering. Ontworpen met het oog op duurzaamheid en langdurige prestaties voor zwaar verkeer. Als u op zoek bent naar een PVC-vrije thermoplastische vloer die zowel duurzaamheid als superieure vlek- en slijtvastheid biedt, is iQ ONE de ideale keuze.

EMEA Splitter

PVC-vloeroplossingen voor ziekenhuizen, ouderenzorg, onderwijs en kantoren

Ziekenhuizen

Dat een ziekenhuisvloer bovenal functioneel moet zijn is vanzelfsprekend. Daarnaast kan een goed gekozen interieur positief bijdragen aan allerlei andere zaken. Denk aan een sneller herstel van patiënten, hoger werkplezier en verbeterde productiviteit van medewerkers.

Ouderenzorg

In de ouderenzorg is het belangrijk een prettige leefomgeving te creëren voor alle patiënten. Bij Tarkett vindt u sfeervolle, slipbestendige PVC-vloeren die opgewassen zijn tegen zwaar verkeer en uitermate eenvoudig te reinigen en te onderhouden zijn.

Onderwijs

Van kinderdagverblijf tot universiteitsbibliotheek. De juiste vloer draagt bij aan een optimale leer- en werkomgeving voor élke leeftijd. Bij Tarkett kunt u terecht voor vloeroplossingen die aangepast zijn op functionaliteiten van elke ruimte in onderwijsvoorzieningen.

Kantoor

Bij Tarkett ontwikkelen we kantoorvloeren met de gezondheid en het welzijn van mensen als prioriteit. Onderzoek heeft aangetoond dat een verbeterd welzijn op de werkplek leidt tot verhoogde productiviteit, grotere tevredenheid en een betere retentie van personeel.

PVC en duurzaamheid

PVC vloeren recyclen

Er wordt vaak gedacht dat een PVC-vloer niet duurzaam of milieuvriendelijk is en zelfs bepaalde gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Een onterechte gedachte waar wij u graag in geruststellen. PVC kan, met de juiste methoden, bijna oneindig worden gerecycled, tot wel acht keer. Onze PVC-vloeren zijn daardoor juist uiterst duurzaam.

Sinds 2018 maken onze vinyl productielocaties in Europa gebruik van ftalaatvrije weekmaker technologie, inclusief gerecycled materiaal. Onze PVC-producten bevatten bovendien geen biociden, waardoor gezondheidsrisico’s voor gebruikers van een PVC-vloer uitgesloten.

EMEA splitter

Gerelateerde artikelen

Recycling van iQ Surface vinyl
Kunnen PVC-vloeren na gebruik worden gerecycled?

Lees meer over hoe Tarkett homogene vinylvloeren recycled om natuurlijke hulpbronnen en het milieu te sparen.

Verantwoordelijk gebruik van PVC in vloeren
Verantwoordelijk gebruik van PVC in vloeren

Lees over het verantwoorde gebruik van PVC in onze vloeren, een duurzaam materiaal dat jarenlang mee kan en uitzonderlijke eigenschappen heeft.

Het bevorderen van een verantwoord gebruik van PVC om gezondere binnenruimtes te creëren
Het bevorderen van een verantwoord gebruik van PVC om gezondere binnenruimtes te creëren.

Lees meer over de manieren waarop we bijdragen aan een meer verantwoord gebruik van PVC door het gebruik van goede materialen en duurzame vloeren die gemakkelijk kunnen worden gerecycled.

Ftalaattesten in ons onderzoekscentrum in Wiltz, Luxemburg
We stellen de gezondheid van klanten voorop met onze ftalaatvrije producten

Lees meer over hoe we onze materialen continu optimaliseren, met oog voor de gezondheid en het welzijn van gebruikers