Tarkett's ReStart programma

Recyclen met ReStart®

Recyclen? U wilt het. Wij kunnen het.

We zijn het er allemaal over eens dat het recyclen van veilige materialen een goede zaak is. Al in 1957 is Tarkett gestart met recyclinginitiatieven. Het behoudt de natuurlijke hulpbronnen van de wereld, verkleint de afvalberg en levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Maar het juiste doen is niet altijd eenvoudig. Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw installatieafval of gebruikte vloer een tweede leven krijgt en niet op de stortplaats eindigt of wordt verbrand?

 

Download onze ReStart® brochure

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

Het antwoord is, laat het aan ons over! Via ons probleemloze terugname- en recyclingprogramma voor vloeren, ReStart®, nemen wij het allemaal mee voor recycling en geven u een certificaat met de hoeveelheid materiaal die u heeft bijgedragen. Linoleum- en vinylresten na de installatie? Wij nemen het mee. Uw oude klik- of losse vinylvloeren of oude tapijtvloeren? Maakt u zich geen zorgen, die nemen we ook mee. We nemen zelfs oude tapijtvloeren mee die zijn gemaakt door onze concurrenten. Dat is gewoon wat we doen. 

 


Wilt u ReStart® als mogelijkheid vermelden in een bestektekst? Dan kan door de onderstaande tekst toe te voegen:

 

10. STUT- EN SLOOPWERK (indien Stabu van toepassing is)

De aanwezige vloerafwerking (te weten pvc-vloeren, tapijt of linoleum) dient aangeboden te worden bij het terugname- en recyclingprogramma ReStart® van Tarkett of gelijkwaardig, waarmee re-use en/of recycling mogelijk gemaakt wordt.


 

Meld uw bestaande ReStart®-project aan

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

We hebben ook baanbrekende technieken ontwikkeld voor het reinigen, versnipperen en recyclen in een gesloten kringloop, van voorheen onbruikbaar gelijmd gebruikt homogeen vinyl (na 2011). Dat kan geen enkele andere Europese vloerfabrikant zeggen, en het is een doorbraak. Voor ons maakt elk stuk afval dat we redden en recyclen een positief verschil voor onze omgeving. Natuurlijk moeten de materialen die we recyclen voldoen aan de uitzonderlijke gezondheids- en veiligheidsnormen die we voor onszelf vaststellen (ruim boven de industrienormen), maar als er materiaal is dat we niet veilig kunnen gebruiken, weten we dat iemand anders dat wel kan. Daarom werken we samen met andere sectoren om ervoor te zorgen dat waar mogelijk niets verloren gaat.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet. 
Tarkett Human-Conscious Design®

 

 

Recyclen is mogelijk dankzij onze ReStart®-partners

Hoe sluit u zich aan bij ReStart®

Het is eenvoudig om ReStart®-partner te worden:

Het ReStart programma: hoe het allemaal werkt

1.        Onderteken eerst de ReStart®-overeenkomst om u aan te melden. 
2.        We sturen u uw ReStart®-container met alles wat u nodig hebt om de ongewenste restanten of oude vloeren te verzamelen. 
3.        Vul de zakken met schone vinylresten die overblijven na de installatie of stapel uw oude tapijttegels op de meegeleverde pallets of RollerDocs.
4.        Laat ons weten wanneer alles opgehaald kan worden en plan dit in met uw contactpersoon van Tarkett.

Zodra we het afval hebben verzameld, recyclen we het in een van onze speciale recyclingcentra en zetten we het om in hoogwaardige grondstoffen die worden gebruikt om nieuwe Tarkett-vloeren te produceren.

 

 

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

Neem dan contact op via ons contactformulier, mail naar info.nl@tarkett.com of maak een afspraak met een vertegenwoordiger. Lees ook de meest gestelde vragen over ReStart®. 

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

 

 

Download onze terugname handleiding

We hebben de techniek om te recyclen en het programma om materiaal terug te nemen. Nu het vloermateriaal nog. Om er zeker van te zijn dat we zoveel mogelijk zuiver materiaal terugkrijgen, geschikt voor volledige recycling, hebben we een gebruiksvriendelijke handleiding ontwikkeld voor de terugname. Hier vindt u tips en de meeste gestelde vragen over het aanmelden, verzamelen en sorteren van snijafval en gebruikte vloeren. 

 

Circular selection

De Circular Selection is een voorbeeld van de principes die de kern vormen van onze reis naar de circulaire economie: afval en vervuiling uit-ontwerpen, producten en materialen in gebruik houden en natuurlijke systemen regenereren. We hebben duurzame vloeren eenvoudig gemaakt voor u door te pionieren met baanbrekende recyclingtechnologieën om de cirkel van onze producten te sluiten en onze duurzame helden samen te brengen in één uitgebreide collectie.

Aanbevolen artikelen

Tapijtrecyclingcentrum

Ontdek ons ​​hypermoderne tapijtrecyclingcentrum. Lees hier meer.
Meer informatie
 

Recyclen

Lees meer over hoe we recyclen.
Meer informatie
 

Gerecyclede inhoud

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan.
Meer informatie
 

 

 

Doe mee met ons terugname- en recyclingprogramma ReStart® en zorg ervoor dat uw oude vloeren worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe vloeren. Doet u mee?

Meer duurzame verhalen

Inmiddels 90+ partners

Dankzij onze ReStart®-partners recyclen we oude vloeren

Een aantal casestudies

Tarkett maakt recycling vinylvloeren van COVID-centra mogelijk