Tarkett's ReStart programma

Recyclen met ReStart®

Recyclen? U wilt het. Wij kunnen het.

Tarkett vindt dat iedereen verstandiger moet omgaan met natuurlijke hulpbronnen. Het juist recyclen van veilige materialen is hierin van groot belang. Daarom nemen wij graag het voortouw. Met ons terugname- en recyclingprogramma ReStart® zetten we belangrijke stappen naar een circulaire toekomst. En het recyclen van vloeren lukt ons alleen samen met onze partners, met u.

 

Wat is ReStart®?

Via ons ReStart®-programma kunnen partners van Tarkett installatieafval en vloeren na gebruik laten inzamelen. We hergebruiken deze volledig óf recyclen alle materialen. In dat laatste geval scheiden we de verzamelde ‘afvalstoffen’ zorgvuldig, waarna ze als grondstof dienen voor nieuwe vloerproducten. Op deze manier brengen we een gesloten kringloop tot stand en voorkomen we dat waardevolle materialen worden verbrand waarbij anders veel CO2 vrijkomt.

Meer weten over ReStart®?

Projecten aanmelden voor ReStart®-partners

Bent u al ReStart®-partner? Dan kunt u het aanmeldformulier voor partners gebruiken om uw project aan te melden. Na aanmelding nemen we spoedig contact met u op, om deze vloeren een tweede leven te kunnen geven.

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

De noodzaak van recycling

Met name in de bouwsector is recyclen van cruciaal belang. Deze is verantwoordelijk voor maar liefst 40% van de totale CO2-uitstoot en 60 tot 70% van het totale afval1. Kortom, enorm veel ruimte voor verbetering.

Door in het productieproces te kiezen voor een circulaire aanpak, minimaliseert de vraag naar nieuwe grondstoffen. Zo behouden we natuurlijke hulpbronnen, verkleinen we de wereldwijde afvalberg én minimaliseren we onze ecologische voetafdruk.
 

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

Recyclen als bedrijf: waar te beginnen?

Het antwoord is, laat het aan ons over! Sinds 1957 werken we aan diverse initiatieven voor recycling, waaronder ReStart®. Wij begrijpen dat het juiste doen niet altijd eenvoudig is. Want hoe bent u er zeker van dat uw installatieafval of gebruikte vloer een tweede leven krijgt en niet zomaar op de stortplaats eindigt of wordt verbrandt?

Precies hierom ontwikkelen we continu vernieuwende, milieuvriendelijke oplossingen waarop onze klanten en partners kunnen bouwen én vertrouwen. Ook willen we een inspiratiebron zijn voor anderen in de branche en daarbuiten, want verduurzamen is uiteindelijk een kwestie van samenwerken.

 

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

Bewezen technologie voor een gesloten kringloop

Recycling van installatieafval is al een aantal jaar mogelijk. Recycling van gelijmde vloerbedekking ná gebruik is de echte uitdaging. Tarkett’s scheidings- en recyclingtechnologie heeft met succes de obstakels overwonnen bij het recyclen van gebruikte vloerbedekking. Denk aan PVC-stroken, vinyl, tapijttegels en linoleum. Zélfs van concurrenten.

Tegen 2025 streven we ernaar om 8.500 ton of 3.000.000 vierkante meter vloerbedekking te recyclen, met plannen voor verdere uitbreiding in de toekomst. En dat doel behalen we alleen samen met u als onze partner. Doet u mee?
 

Ook aansluiten bij ReStart®?

Met dank aan onze partners recyclen we jaarlijks steeds meer snijafval en gebruikte vloeren tot nieuwe vloeren. Wilt u zich aansluiten als vaste partner van ReStart®, vrijblijvend uw oude vloer aanmelden of andere vragen aan ons stellen? Dat kan via de buttons hieronder.

Praktische documentatie

Terugname handleiding 
Om er zeker van te zijn dat we zoveel mogelijk zuiver materiaal terugkrijgen, geschikt voor volledige recycling, hebben we een gebruiksvriendelijke handleiding ontwikkeld voor de terugname. Hier vindt u tips en veelgestelde vragen over het aanmelden, verzamelen en sorteren van snijafval en gebruikte vloeren.
Download handleiding
 

ReStart®-brochure
In deze brochure leest u alles wat u moet weten over ons terugname- en recyclingprogramma ReStart®. 
Download brochure
 

Bestektekst
Wilt u ReStart® als mogelijkheid vermelden in een bestektekst? Dan kan door de onderstaande tekst toe te voegen:

10. STUT- EN SLOOPWERK (indien Stabu van toepassing is)

De aanwezige vloerafwerking (te weten pvc-vloeren, tapijt of linoleum) dient aangeboden te worden bij het terugname- en recyclingprogramma ReStart® van Tarkett of gelijkwaardig, waarmee re-use en/of recycling mogelijk gemaakt wordt.
 

Duurzame verhalen en collecties

Onze duurzaamheidsaanpak

Ontdek hoe Tarkett zich toewijdt aan duurzaamheid en de CO2-uitstoot reduceren

Onze ReStart®-partners

Bekijk case studies uit de praktijk en hoe ReStart® hen heeft geholpen

Circular Selection

Alle vloeren in onze Circular Selection zijn eindeloos recyclebaar door hergebruik van producten en materialen.

1. 2019 Global Status Report for Buildings and Construction & International Energy Agency (IEA) & Eurostat).