Tarkett's ReStart programma

ReStart®

Recyclen? U wilt het. Wij kunnen het.

We zijn het er allemaal over eens dat het recyclen van veilige materialen een goede zaak is. Het behoudt de natuurlijke hulpbronnen van de wereld en levert een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de impact van klimaatverandering. Maar het juiste doen is niet altijd eenvoudig. Hoe kunt u er zeker van zijn dat uw reeds geïnstalleerde of gebruikte vloer een tweede leven krijgt en niet op de stortplaats eindigt of wordt verbrand?

 

Download onze ReStart® brochure

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

Het antwoord is, laat het aan ons over! Via ons probleemloze terugname- en recyclingprogramma voor vloeren, ReStart®, nemen wij het allemaal mee voor recycling en geven u een certificaat met de hoeveelheid materiaal die u heeft bijgedragen. Linoleum- en vinylresten na de installatie? Wij nemen het mee. Uw oude klik- of losse vinylvloeren of oude tapijtvloeren? Maakt u zich geen zorgen, die nemen we ook mee. We nemen zelfs oude tapijtvloeren mee die zijn gemaakt door onze concurrenten. Dat is gewoon wat we doen. 

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

We hebben ook baanbrekende technieken ontwikkeld voor het reinigen, versnipperen en recyclen in een gesloten kringloop, van voorheen onbruikbaar gelijmd gebruikt homogeen vinyl (na 2011). Dat kan geen enkele andere Europese vloerfabrikant zeggen, en het is een doorbraak. Voor ons maakt elk stuk afval dat we redden en recyclen een positief verschil voor onze omgeving. Natuurlijk moeten de materialen die we recyclen voldoen aan de uitzonderlijke gezondheids- en veiligheidsnormen die we voor onszelf vaststellen (ruim boven de industrienormen), maar als er materiaal is dat we niet veilig kunnen gebruiken, weten we dat iemand anders dat wel kan. Daarom werken we samen met andere sectoren om ervoor te zorgen dat waar mogelijk niets verloren gaat.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet. 
Tarkett Human-Conscious Design®

Hoe werkt dit programma?

Bekijk hoe we snijafval en gebruikte vloeren inzamelen en recyclen.

Bekijk hoe wij homogene vloeren recyclen na gebruik

Hoe sluit u zich aan bij ReStart®

Het is eenvoudig om ReStart®-partner te worden:

Het ReStart programma: hoe het allemaal werkt

1.        Onderteken eerst de ReStart®-overeenkomst om u aan te melden. 
2.        We sturen u uw ReStart®-container met alles wat u nodig hebt om de ongewenste restanten of oude vloeren te verzamelen. 
3.        Vul de zakken met schone vinylresten die overblijven na de installatie of stapel uw oude tapijttegels op de meegeleverde pallets of RollerDocs.
4.        Laat ons weten wanneer alles opgehaald kan worden en plan dit in met uw contactpersoon van Tarkett.

Zodra we het afval hebben verzameld, recyclen we het in een van onze speciale recyclingcentra en zetten we het om in hoogwaardige grondstoffen die worden gebruikt om nieuwe Tarkett-vloeren te produceren.

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

Neem dan contact op via ons contactformulier, mail naar info.nl@tarkett.com of maak een afspraak met een vertegenwoordiger.

Tarkett's terugname- en recyclingprogramma

 

 

Circular selection

De Circular Selection is een voorbeeld van de principes die de kern vormen van onze reis naar de circulaire economie: afval en vervuiling uit-ontwerpen, producten en materialen in gebruik houden en natuurlijke systemen regenereren. We hebben duurzame vloeren eenvoudig gemaakt voor u door te pionieren met baanbrekende recyclingtechnologieën om de cirkel van onze producten te sluiten en onze duurzame helden samen te brengen in één uitgebreide collectie.

Aanbevolen artikelen

Tapijtrecyclingcentrum

Ontdek ons ​​hypermoderne tapijtrecyclingcentrum. Lees hier meer.
Meer informatie
 

Recyclen

Lees meer over hoe we recyclen.
Meer informatie
 

Gerecyclede inhoud

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan.
Meer informatie
 

 

 

Doe mee met ons terugname- en recyclingprogramma ReStart® en zorg ervoor dat uw oude vloeren worden ingezameld en gerecycled tot nieuwe vloeren. Doet u mee?

Meer duurzame verhalen

De eerste ReStart®-partners

Met het ReStart-programma werken we samen met onze partners om snij-en restafval van onze vloeren op een duurzame manier te beheren.

Een aantal casestudies

Ons ReStart®-programma in de praktijk.

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u rustig kunt ademen.