Schoolvloeren voor het onderwijs

Schoolvloeren voor het onderwijs

Ons onderwijssysteem is meer dan ooit in beweging. De manieren om kinderen en jongeren tijdens hun schooltijd te onderwijzen en ondersteunen, zijn het afgelopen decennia sterk geëvolueerd. Onderwijs wordt niet langer alleen beoordeeld op basis van prestaties.

Van scholen wordt nu ook verwacht dat zij bijdragen aan persoonlijke ontplooiing van leerlingen en hun ontwikkeling tot verantwoordelijke individuen. Tegelijkertijd is de school een (werk)plek waar een goede, gezonde leeromgeving wenselijk is. De inrichting van een gebouw speelt hierin een grote rol.

De juiste vloer- en wandbekleding dragen positief bij aan een stimulerend én gezond leerklimaat.

EMEA Splitter

Onze expertise in het onderwijs

Onze vloeroplossingen helpen een aangename omgeving te creëren door docenten de middelen te geven die ze nodig hebben om de ontwikkeling van hun leerlingen te ondersteunen, zowel in de klas als daarbuiten.

Primair onderwijs

Van speelse kleuter tot enthousiaste achtstegroeper: Tarkett biedt voor basisonderwijs over de gehele breedte geschikte vloer- en wandproducten aan.

Voortgezet onderwijs

Van brugklasser tot eindexamenleerling en van docent tot medewerker in de schoolkantine: wij bieden vloeren aan die geschikt zijn voor elke ruimte in schoolgebouwen van het voortgezet onderwijs.

Hoger onderwijs

Een optimale studeer- en werkomgeving creëren? Bij Tarkett vindt u duurzame vloeroplossingen voor het hoger onderwijs, zoals collegezalen, bibliotheken en kantines.

Vloeren voor de middelbare school

Kwaliteit van de onderwijsomgeving

Een onderwijsomgeving van hoge kwaliteit is een van de belangrijkste factoren voor het succes van een leerling. De juiste vloer- en wandbekleding heeft onder meer invloed op de manier waarop een ruimte wordt ervaren. Een goede onderwijsomgeving is:

  • Flexibel in gebruik
  • Gebruiksvriendelijkheid voor elk individu
  • Motiveert zowel leerling als docent het beste uit zichzelf te halen, zowel op academisch als persoonlijk vlak
  • Gezond, veilig en duurzaam én draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van alle gebruikers
  • Een prettige werkomgeving voor optimaal comfort en optimale leer- en werkprestaties

Populairste vloerproducten

Linoleum

Linoleumvloeren zijn klassieke vloeren die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, kurk en houtmeel. Hars, natuurlijke kleurpigmenten en jute worden ook gebruikt bij de productie van linoleumvloeren.

Tapijt

Tapijt(tegels) hebben een goede invloed op de akoestiek en kunnen bijdragen aan een betere binnen luchtkwaliteit. Daarnaast is tapijt eenvoudig te onderhouden en te recyclen, aan het eind van de levensduur.

Homogeen Vinyl

In gangen van scholen waar dagelijks veel gebruikers passeren, worden de vloeren aan zware slijtage blootgesteld. Dit vraagt om een schoolvloer met een lange functionele en esthetische duurzaamheid.

De rol van kleurgebruik

Effect van kleuren op kinderen

Kleur is van wezenlijk belang bij het bepalen van de stemming en verbeteren van geheugen van schoolgaande kinderen. In samenspraak met experts uit het vak, hebben we onderzoek gedaan naar de invloed van kleur en materialen in leeromgevingen. Dit met als doel welzijn en welbevinden te bevorderen, maar ook creativiteit bij kinderen en tieners naar boven te halen.

Uit onze studie bleek zoal dat wanneer kinderen in een ruimte zijn met kleuren die ze mooi vinden, het geheugen tot 78% verbetert. Waar jonge kinderen met name lichte en verzadigde (intense) kleuren waarderen, geven tieners en jongvolwassenen de voorkeur aan kleuren die donkerder of zachter zijn. Informatie die essentieel is bij het inrichten van ruimtes, ontwerpen van schoolmeubilair en kiezen van een schoolvloer.

In de kleurenstudie vindt u onderbouwde suggesties die u direct kunt toepassen in diverse ruimtes. Deze zijn onderverdeeld in leeftijdsgroepen voor primair, voortgezet en hoger onderwijs.

EMEA splitter

Oplossingengids voor onderwijs

Onderwijs oplossingengids

In onze oplossingengids voor onderwijs gaan we op diverse thema’s uitgebreid in op het bouwen van een duurzame school. Denk aan een schoolgebouw met een minimale impact op het milieu en waar de ontwikkeling van kinderen in elke ruimte centraal staat. Kortom, het creëren van een optimaal leerklimaat.

EMEA splitter

Designgids voor onderwijs

Onderwijs designgids

Respect voor individuele leerstijlen en flexibiliteit van onderwijsruimtes zijn cruciaal bij de inrichting van schoolgebouwen. Onze onderwijs designgids toont hoe het ontwerp van onderwijsruimtes leerlingen en docenten ondersteunt in hun sociale, academische en professionele ontwikkeling.

De gids biedt ook handvatten en praktische tips voor de inrichting van verschillende ruimtes in een schoolgebouw.

EMEA splitter
Vloeren voor middelbare scholen

Zorg met vloeren voor een betere akoestiek op school

Studies tonen aan dat geluid meer invloed heeft op kinderen dan op volwassenen, als het gaat om spraakperceptie en luistervaardigheid. Schoolvloeren kunnen daarom onbedoeld een grote invloed hebben op leerlingen. Lawaai en een slechte akoestiek zijn dan ook veel voorkomende problemen op school. Dit heeft dan ook een grote impact op leraren en ander personeel tijdens hun dagelijkse werk. Daarom is het belangrijk om geluid te reduceren in schoolomgevingen, zodat zowel de leerlingen als docenten leren en werken in een prettige omgeving.

Leerlingen maken zelf lawaai in de klaslokalen, maar het geluid komt ook voort uit voeten en stoelen die over de vloer schrapen op de verdieping boven. Het verminderen van het geluidsniveau in studieomgevingen zoals klaslokalen, collegezalen en bibliotheken is essentieel voor het concentratievermogen van leerlingen en studenten. Een juiste vloer op school maakt het verschil.  

EMEA splitter
IQ tarkett vloeren voor schoolgangen

Ga zo slim mogelijk om met uw kosten voor schoonmaak en onderhoud van schoolvloeren

Uit onderzoek blijkt dat de kosten voor schoonmaak van uw schoolvloer tien keer hoger zijn dan de kosten voor het aanschaffen van de vloer. Het onderhoud van de schoolvloer bepaalt vaak meer dan de helft van uw schoonmaakbudget.

EMEA splitter

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over welke vloer u het beste kunt kiezen voor uw school of universiteit? Neem dan contact op met uw Tarkett contactpersoon, of bel naar het algemene nummer: 0416-684 100.

Liever via e-mail? Mail voor meer informatie naar info.nl@tarkett.com of neem contact met ons.

Bekijk onze onderwijs referenties

Airmaster in onderwijs
Koning Willem I College

Het nieuwe Koning Willem I College schoolgebouw bevat de AirMaster Sphere van Tarkett welke actief bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en verbeterde luchtkwaliteit.

Linoleum in scholen
Prisma College

De uitstraling en textuur van onze Style Emme xf2 collectie dragen enorm bij aan de rustige en natuurlijke sfeer binnen de school en past perfect binnen de groene setting waarin het gebouw ligt.