Vloerkleden

Vloerkleden

Een vloerkleed voegt vaak nét dat beetje extra toe aan een ruimte. Omdat vloerkleden ervoor zorgen dat een ruimte gezelliger en huiselijker oogt, worden deze steeds vaker gebruikt voor werkomgevingen of projecten. In een klassiek of een modern interieur, groot of klein: een vloerkleed past altijd.

Ontdek ons assortiment vloerkleden

Tips voor een vloerkleed op kantoor

Voor werkruimtes worden steeds meer vloerkleden gebruikt. Met een vloerkleed creëert u een aangename en comfortabele omgeving. Doordat het kleed geluid absorbeert, vermindert de geluidsoverlast en draagt het bij een aan een goede akoestiek. Ook kan het dienen als visueel element dat verschillende meubels samenbrengt en zorgt voor een samenhangend interieur.

Bent u op zoek naar een vloerkleed voor uw kantooromgeving? Wij delen aan aantal tips die u mee kunt nemen in uw zoektocht.

 1. De locatie van het vloerkleed

  Bij het kiezen van een vloerkleed is het belangrijk om rekening te houden met de uiteindelijke locatie. Als er veel met meubels wordt geschoven, is een hoogpolig vloerkleed wellicht niet praktisch. Daarnaast is een vloerkleed zeer geschikt voor zonering. Zo kunt u makkelijk een ruimte opdelen in verschillende zones of juist eenheid creëren.
   
 2. Materiaalkeuze

  Er zijn talloze opties beschikbaar in verschillende structuren, kleuren en diktes. Bij veel verkeer vraagt een ruimte om slijtvast en onderhoudsvriendelijk materiaal, zoals een vloerkleed met lussenpool. Voor interieurstijlen met strakke uitstraling zijn lossere polen veel gekozen door het contrast wat ze bieden. Wilt u een minimalistische uitstraling? Dan kunt u het beste kiezen voor laagpolige vloerkleden.
   
 3. De juiste maat

  De grootte van een vloerkleed beïnvloedt de ruimtelijke uitstraling. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te selecteren. Een te groot kleed kan de ruimte kleiner laten lijken, terwijl een te klein kleed kan wegvallen in het interieur. Een groot vloerkleed is ideaal voor ruime kamers met losse meubels. In compactere ruimtes komt een kleiner vloerkleed goed tot zijn recht.
   
 4. De gepaste vorm

  Doorgaans kiest men voor een rechthoekig of vierkant vloerkleed. Dit past vrijwel in elke ruimte. Een speciale vorm maakt een ruimte echter uniek of speelser. Denk bijvoorbeeld aan een rond kleed dat contrast biedt in een ruimte met veel rechte lijnen. Met andere vormen en complementaire kleuren zorgt u voor een onderscheidende omgeving.
   
 5. Afwerking

  Voor de afwerking van vloerkleden heeft u de keuze uit festoneren, blind banderen of linnen banderen. Festoneren is de meest traditionele afwerkingsmethode waarbij de kleur van het vloerkleed en rand overeen komen. Voor blind banderen gebruiken we bijpassend katoen en met linnen banderen kiest u voor een luxe effect met een brede linnen randafwerking.

Onderhoud en reiniging

Regelmatig stofzuigen van het vloerkleed helpt bij het verwijderen van vuil en stof. Bij vlekken is het belangrijk om direct actie te ondernemen en een mild reinigingsmiddel te gebruiken. Met de juiste zorg en reiniging behouden Tarkett vloerkleden hun kwaliteit en geniet u van een lange levensduur.


Wilt u graag meer instructies over het onderhoud van onze vloerkleden? Bekijk ons documentatiecentrum waar u per vloer de onderhoudshandleidingen kan vinden.

Meer informatie over vloerkleden van Tarkett?

Heeft u interesse in één van onze vloerkleden of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw (kantoor)ruimte? Neem dan contact op of bestel gratis stalen van de gewenste designs via de productpagina’s.

Aanbevolen collecties

Tapijttegels

Tapijttegels zijn eenvoudig te installeren. Ze bieden ontelbare mogelijkheden door de ruime keuze aan kleuren en designs. Daarnaast zijn ze makkelijk te verwijderen en 100% te recyclen.

PVC-stroken

Onze PVC-stroken zijn flexibele vloeroplossingen die geschikt zijn voor zwaar verkeer, een snelle renovatie of eenvoudig gelegd kunnen worden met een kliksysteem voor zwevende vloeren.

Linoleum

Deze natuurlijke vloeroplossing is gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, kurk en hard. Het is zeer slijtbestendig, is van nature ftalaatvrij en is zeer onderhoudsvriendelijk.

Vloerkleden referenties

IT Hub
IT Hub Hoogeveen

IT Hub kiest voor DESSO vloerkleden voor commercieel gebruik

Moorland DESSO Rens
Moorland 4

Moorland 4 heringericht: gedeelde ruimtes weerspiegelen creatieve identiteit. DESSO x RENS tapijttegelcollectie stimuleert ontmoeting, werk en ontspanning, verheldert functies van de ruimtes.