Moorland 4

Moorland 4

2023 | Oirschot, Nederland

Afbeeldingengalerij

Samenwerken in multi-inzetbare ruimtes

Bij Moorland 4 maken diverse ondernemingen gebruik van het pand. Bij deze professionals staat creativiteit centraal in hun werkzaamheden. Een inspirerende werkomgeving is daarom essentieel, zodat de omgeving de juiste stimulans biedt voor hun talenten en bedrijvigheid.

Daarnaast bevordert een goede inrichting van de werkomgeving de productiviteit, creativiteit en inspiratie. Ook voorziet het van voldoende ruimte voor zowel individueel werk als het samenkomen met anderen.

Om de gezamenlijke identiteit van alle gebruikers naar buiten uit te dragen, was het tijd voor een herinrichting van de gedeelde ruimtes. Daarom werden de behoeften van hen in kaart gebracht, waar de volgende wensen uitkwamen:

  • Meer ruimte voor overleg
  • Werken in een sfeervolle en open omgeving
  • Betere akoestiek

Visievormgevers – de ontwerpers van de herinrichting – stelde op basis van deze informatie het doel op om meer ruimte te creëren voor ontmoeten, werken en ontspannen. Ze werkten met verschillende zones: WORK, PLAY en MEET. In deze zones ontwikkelden ze multifunctionele ruimtes. Zo is er in de kantine ruimte om samen te komen voor lunch, maar ook voor meetings en werkmomenten.

Creatieve en functionele ruimtes

Om de zones goed aan te duiden, is gekozen voor de uitgesproken DESSO x RENS tapijttegelcollectie met levendige kleurenmix. Deze unieke designerscollectie is vervaardigd uit afgedankte tapijttegels die gerecycled zijn tot nieuwe.

Het speelse ontwerp draagt bij aan de creatieve identiteit van de gebruikers en zorgt voor een passende sfeer in iedere zone. De kleurkeuze voor de MEET-zone viel op een donker kleurenschema. Het blauw en paars in de tapijttegels complementeerden dit kleurenpalet en gaf de ruimte een luxe “restaurant” gevoel. Daarnaast zorgen de tapijttegels voor een betere akoestiek in de semi-afgesloten ontmoetingsruimtes.

In de WORK- en PLAY-zone is gebruik gemaakt van een kleurencombinatie met rood en oranje. Deze kleuren zorgen voor een actieve en motiverende sfeer in de ruimtes. Voor de kleurkeuze is ook gekeken naar mogelijke combinaties met bruikbare elementen, zoals de (al bestaande) oranje wandtegels van de keuken die zich recht naast de PLAY-zone bevindt.

Tijdloos ontwerpen

De visie van Visievormgevers sluit naadloos aan bij de DESSO X RENS collectie van Tarkett. Met pijlers als duurzaamheid en circulariteit ligt de focus op het maken van tijdloze ontwerpen. Door de inzet van herbruikbare, lokale materialen en het beperken van afval, creëerden zij een milieuvriendelijke bewustwording onder de gebruikers én bezoekers van het pand.

Visievormgevers: “Met de keuze voor deze aansprekende collectie kwam alles bij elkaar: het gebruik van herbruikbare materialen, de inzet van een lokale partij én de levendige kleurencombinaties. Alle elementen droegen bij aan ons doel: het creëren van bruikbare ruimtes die ontmoeting, werk en ontspanning bevorderen.''

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Moorland 4 heringericht: gedeelde ruimtes weerspiegelen creatieve identiteit. DESSO x RENS tapijttegelcollectie stimuleert ontmoeting, werk en ontspanning, verheldert functies van de ruimtes.

Ontwerper/Architect

Visievormgevers

Aannemer

GRIPP Projecten

Gebouweigenaar

Moreland Vastgoed

Segment

Categorieën