DESSO vloerkleden voor commercieel gebruik. Wat zijn de voordelen?

DESSO vloerkleden voor commercieel gebruik. Wat zijn de voordelen?

Bij de keuze voor een vloer is het belangrijk stil te staan bij de functie van de ruimte. Sommige ruimten lenen zich meer voor harde vloeren of een harde vloer kan de esthetische voorkeur genieten. Toch kan het toevoegen van een vloerkleed een extra dimensie toevoegen aan uw ruimte. Daarnaast kan een vloerkleed ook een aantal praktische voordelen met zich meebrengen. In dit artikel lichten we de belangrijkste voordelen van vloerkleden verder toe.

Voeg functionaliteit toe met een vloerkleed

In een omgeving met harde vloeren kan een vloerkleed heel functioneel zijn. Zo zorgt een goed geplaatst vloerkleed voor een betere akoestiek, waardoor ongewenst geluid verminderd wordt. Dit zorgt voor een rustigere en prettigere werkomgeving en uiteindelijk ook voor productievere en meer tevreden medewerkers.

Daarnaast zorgt een vloerkleed voor een betere binnenluchtkwaliteit. De minuscuul kleine luchtdeeltjes, fijnstof, worden sneller opgevangen in een vloerkleed en dit zorgt voor minder fijnstof in de lucht. Het plaatsen van een vloerkleed in een ruimte kan daarom zorgen voor een rustigere en gezondere omgeving.

Zones of eenheid kunnen met kleden eenvoudig worden gecreëerd

Met een vloerkleed kunt u snel en eenvoudig ruimtes in een ruimte creëren, zonder dat hiervoor een geheel nieuwe vloer gelegd dient te worden. Dit wordt zoning genoemd. Zo kan, in een kantoor met open inrichting, tóch gezorgd worden voor een ruimte waarin verschillende taken uitgevoerd worden (zoals vergaderen, individueel werken etc.). Vloerkleden kunnen gebruikt worden voor zoning en het benadrukken van elementen in de ruimte, maar ook voor het één maken van een ruimte.

zoning rug

Met kleden heb je een flexibele oplossing

Een vloerkleed is zeer flexibel en kan eenvoudig voor een nieuwe indeling van de ruimte zorgen. Een kantoorinrichting verandert bijvoorbeeld iedere 3 tot 7 jaar. Met de inzet van vloerkleden, kunnen ruimtes anders worden ingedeeld zonder dat de ‘vaste’ vloerbedekking vervangen dient te worden. Bovendien is het relatief goedkoop om een vloerkleed te vervangen en is een vloerkleed met een nieuw design een eenvoudige en doeltreffende verandering in de uitstraling van het interieur.

Voeg een (interieur)stijl toe in uw ruimte

Vloerkleden zijn te verkrijgen in allerlei soorten en maten, zodat eenvoudig een andere uitstraling aan uw ruimte kan worden toegevoegd. Een hoogpolig vloerkleed geeft bijvoorbeeld in een strak interieur een speelsere uitstraling. En een rond vloerkleed doorbreekt de trend in een ruimte met veel rechte hoeken. Ook kunnen vloerkleden zorgen voor een gevoel van gezelligheid en huiselijkheid, waardoor ze steeds vaker worden toegepast in commerciële projecten.

rug sense of marble

Onderhoud van vloerkleden

Zoals elk gebruiksvoorwerp hebben vloerkleden onderhoud nodig. Nu is het voor te stellen dat een vloerkleed anders in onderhoud is dan een harde vloer, zoals bijvoorbeeld PVC. Gelukkig hoeft het onderhoud van een vloerkleed niet veel tijd in beslag te nemen.

Allereerst is het belangrijk om zo veel mogelijk vuil buiten de deur te houden, dit kan door middel van een rooster of een borstelmat bij de ingang. Vervolgens is het zaak dat het vuil dat alsnog binnenkomt zo goed mogelijk wordt verwijderd. Voor vloerkleden geldt een regulier schoonmaakregime en hoeven er dus geen speciale onderhoudsrichtlijnen op te worden gesteld. Wekelijks of tweewekelijks stofzuigen, bij voorkeur met een elektrisch borstelzuiger, zorgt voor een zorgeloos gebruik van een vloerkleed. Wordt er geknoeid? Wacht dan niet te lang met schoonmaken. Een simpele doek met water is voldoende om het vuil op te nemen. Net als een harde vloer.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze vloerkleden? Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 0416 684 100

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn met projecttapijt? Bekijk dan ons artikel: "Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten"

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: project.nl@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen.