Tarkett verwelkomt 27 nieuwe ReStart®-partners

Tarkett verwelkomt 27 nieuwe ReStart®-partners

25 Januari 2024

Tarkett verwelkomt 27 nieuwe ReStart®-partners. Dat brengt het totaal op 82. Met elk van hen werkt de vloerenfabrikant samen om materialen terug te winnen die hergebruikt worden voor nieuwe vloeren. Het doel? Een circulaire economie tot stand brengen voor een duurzame toekomst.

Tarkett vindt dat iedereen verstandiger moet omgaan met natuurlijke hulpbronnen. Het bedrijf neemt hierin dan ook het voortouw. Met de overtuiging te werken aan een duurzamere, circulaire economie hebben dit jaar 27 nieuwe partners toegezegd samen te werken met het terugname- en recyclingprogramma ReStart®.

Ook ReStart®-partner worden?

ReStart Tarkett

Vloeren met een gesloten kringloop

Via ReStart® kunnen partners van Tarkett installatieafval en vloeren na gebruik inzamelen. Deze ‘afvalstoffen’ worden zorgvuldig gescheiden en gebruikt als grondstof voor nieuwe vloerproducten. Op deze manier komt een volledig gesloten kringloop tot stand en wordt voorkomen dat waardevolle materialen op stortplaatsen eindigen.

ReStart Tarkett

 

100% inzet voor een duurzame toekomst

Tarkett houdt zich al sinds 1957 bezig met initiatieven voor een circulaire toekomst. Met ReStart® werkt het bedrijf samen met partners om snijafval en gebruikte vloeren tot nieuwe vloeren te recyclen. De afgelopen 12 jaar komt dat neer op 115.000 ton wereldwijd - het equivalent van 11 Eiffeltorens.

De samenwerking met diverse partners uit de bouwsector heeft als doel: minder nieuwe grondstoffen ontginnen, de afvalberg verkleinen en CO2-emissies verlagen.

ReStart Tarkett

 

Onze ReStart®-partners

Vloeren recyclen is niet iets wat wij kunnen zonder onze ReStart®-partners die de oude vloeren leveren. ReStart® is een win-win situatie die onze partners ook verschillende voordelen biedt. Lees hier hoe onze ReStart®-partners vertellen over deze voordelen.

Wereldleider door eco-innovaties

Voor Tarkett is verantwoordelijkheid voor het milieu niet alleen een kwestie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met eco-innovaties als ReStart® is het bedrijf wereldleider geworden op het gebied van duurzame vloeren. Dat resulteerde afgelopen jaar in het bereiken van een hoge mate van klimaatvolwassenheid volgens CDP, als enige vloerenfabrikant ter wereld.

Lees meer over ons terugname- en recyclingprogramma ReStart®