Tarkett ReStart bags

ReStart®: Onze klanten aan het woord

Drie klanten aan het woord

Recycling na gebruik is een eenvoudige, effectieve stap om duurzaam met producten en grondstoffen om te gaan. Bekijk drie klantverhalen om meer te weten te komen over hun ervaring met het terugname- en recyclingprogramma van Tarkett en welke voordelen ze hiermee behaalden. Ontdek ook hoe u kosten kunt besparen, uw CO2-uitstoot kunt verlagen en een concurrentievoordeel kunt creëren door deel te nemen aan ons terugname- en recyclingprogramma ReStart®.

Bekijk hier de verschillende voordelen volgens onze ReStart®-partners

Kostenreductie

Bekijk het interview van Tarkett met Kristel Leerkes, directeur-eigenaar van Boerhof Projectinrichters in Heeten. Boerhof PProjectinrichters levert alles voor projectinterieurs, inclusief vloerbedekking. Boerhof Projectinrichters doet al vanaf het begin van ReStart® mee aan het programma. Deze klant benadrukt hoe het probleemloze ReStart®-programma van Tarkett het bedrijf niet alleen in staat heeft gesteld om kosten te besparen, maar ook het milieu te beschermen en de CO2-uitstoot te verlagen.

 

Bespaart CO2-uitstoot

Bekijk het interview van Tarkett met Olivier Berthoud, manager van Soltechnic, een bedrijf dat alle soorten vloerbedekkingen levert en gevestigd is in Orléans, Frankrijk. Olivier legt uit hoe ReStart® hem heeft geholpen vloerafval te verwerken en waarom ReStart® de ideale probleemloze keuze hiervoor is geweest. Sinds 2020 heeft Soltechnic via ReStart® meer dan 24 ton afval gerecycled (waaronder tapijttegels en vinylvloeren), wat neerkomt op 40 ton bespaarde CO2-uitstoot.

Concurrentievoordeel

Bekijk het interview van Tarkett met Anthony Francis, Managing Director van Mayfield Floors, een leverancier en installateur van commerciële vloeren in Manchester, Verenigd Koninkrijk. Anthony legt uit waarom Mayfield Floors zich heeft aangesloten bij Tarkett's ReStart®. Het bedrijf heeft oude tapijttegels gerecycled in plaats van ze naar de stortplaats of verbrandingsoven te vervoeren. Hij legt duidelijk uit hoe ReStart® hem een concurrentievoordeel oplevert.

ReStart® case studies

Gerecyclede vinylvloeren van COVID-centra

In samenwerking met Trompetty heeft Tarkett alle vloeren van de tijdelijke COVID-centra weer kunnen recyclen. Doordat hier gebruik is gemaakt van een installatiemethode zonder permanente verlijming was het mogelijk om de vinylvloeren 100% te recyclen. Op deze manier is meer dan 15.000 vierkante meter vinyl een tweede leven gegeven. 

Hergebruik van tapijttegels mogelijk met ReUse

Bij de renovaties van Nationale Nederlanden in Delftse Poort en Haagse Poort zijn door middel van Tarkett's hergebruikprogramma ReUse verschillende DESSO tapijtcollecties teruggenomen. Met dit programma kunnen de tapijttegels die aan de eisen voldoen hergebruikt worden en de tegels die niet geschikt zijn gerecycled worden met het terugname- en recyclingsprogramma ReStart® van Tarkett.

100 ton CO2-uitstoot bespaard door vinyl recyclen met IKEA

Via Tarkett's ReStart®-programma is in samenwerking met IKEA Stockholm bij de winkel in Kungens Kurva 10.000 vierkante meter aan gebruikte vinylvloeren teruggewonnen. Door het recyclen van deze vloeren is ongeveer 100 ton aan CO2-uitstoot bespaard. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid CO2 die wordt opgevangen door 5.500 zaailingen van bomen.

 

 

 

Recyclen? Wij kunnen het! We hebben de techniek in huis en een programma om materiaal terug te halen. Nu de oude vloeren nog. Inmiddels hebben wij al 82 ReStart®-partners die ons hierbij helpen. Doet u ook mee?

De Circular Selection van Tarkett

Het is belangrijk om bij de keuze van een nieuwe vloer al rekening te houden met de levensduur en recyclebaarheid van het product. De juiste keuze vermindert het gebruik van nieuwe materialen, de CO2-uitstoot én afval. We beseffen dat het niet altijd makkelijk is om circulaire producten te vinden. Daarom hebben wij bij Tarkett onze Circular Selection ontwikkeld.

Bent u geïnteresseerd in onze circulaire collecties PVC, tapijt en linoleum? U heeft de keuze uit meer dan 300 ontwerpen, waaronder effen kleuren, houtlook, betonlook, marmer en organische vormen.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over welke vloeren u het beste kunt kiezen voor uw project? Neem dan contact op met uw Tarkett contactpersoon, bekijk onze producten of laat uw gegevens achter via ons contactformulier.