Tarkett restart tapijt

Vloeren aanmelden voor ReStart®

Het is zonde om een vloer zomaar weg te gooien aan het einde van de levensduur. Met ons terugname- en recyclingprogramma ReStart® geeft Tarkett uw oude vloeren mogelijk een nieuwe toekomst. Dat kan door deze volledig opnieuw te gebruiken óf deze te recyclen tot grondstof voor nieuwe vloeren.


Dat duurzaamheid bij Tarkett hoog in het vaandel staat blijkt wel uit onze samenwerkingen met meer dan 90 partners die ons frequent oud materiaal leveren. Ook als u geen partner bent, kunt u oude vloeren inleveren. Op deze pagina leest u hoe u uw oude tapijttegels, PVC-vloeren of linoleum vloeren heel makkelijk kunt aanmelden. Wij kijken dan of de vloer in aanmerking komt.

Het belang van recyclen

Door vloeren te hergebruiken of recyclen helpt u de planeet op verschillende manieren. Een van de voordelen van materiaal een tweede leven geven, is dat er grondstoffen worden bespaard. Als de vloer wordt hergebruikt is er geen nieuw materiaal nodig. Mocht hergebruik niet mogelijk zijn, dan worden er ook met recycling grondstoffen bespaard.

Recycling leidt tot het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van de wereld en zorgen voor minder afval. Naast afval vermindert ook de CO2-uitstoot. Waar producten normaliter worden verbrand na gebruik, worden ze nu gerecycled tot nieuwe vloeren. Zo blijft de CO2 gevangen, in plaats van dat deze door verbranding in onze atmosfeer terechtkomt.

 

ReStart®-mogelijkheden van Tarkett

Tarkett Restart takebackguide

Wij kunnen verschillende vloeren hergebruiken en recyclen, ook als u (nog) geen partner bent. Er bestaat een grote kans dat uw oude vloeren kunnen bijdragen aan het leefbaar houden van onze planeet.

Zo kunnen wij een vloer van homogeen vinyl, tapijt of linoleum vaak hergebruiken, maar ook het installatieafval wordt in veel gevallen teruggenomen. Wij nemen zelfs tapijttegels terug van onze concurrenten, want circulariteit staat bij ons voorop.

Meer informatie over ReStart®

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ons terugname- en recyclingprogramma ReStart®? Neem contact op of lees meer over onze duurzaamheidsaanpak en ReStart®-partners.