Met trots publiceren wij ons MVO-verslag, waarin wij onze vooruitgang op onze belangrijkste prioriteiten laten zien!

Met trots publiceren wij ons MVO-verslag, waarin wij onze vooruitgang op onze belangrijkste prioriteiten laten zien!

10 Maart 2023

Tarkett, wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame (sport)vloeroplossingen, brengt vandaag zijn Corporate Social & Environmental Responsibility (CSR)-verslag voor 2022 uit. Dit verslag is volledig gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij en schetst de aanmerkelijke duurzaamheidsprestaties van het bedrijf.

 

Lagere uitstoot
  • De uitstoot van broeikasgassen van de productieactiviteiten van scope 1 en 2 werd ten opzichte van 2019 met 41% verlaagd.
  • In 2022 was 43% van het totale energieverbruik van het bedrijf afkomstig van duurzame energie.
  • 13 productielocaties kochten 100% duurzame elektriciteit in. 
Minder afval

In de afgelopen 12 jaar heeft het bedrijf het equivalent van 11 Eiffeltorens (115.000 ton) aan vloeren ingezameld in acht recyclingcentra via Restart®.

Meer welzijn
  • 99% van onze vloeren voldoet aan de strengste wereldwijde standaarden op het gebied van binnenluchtkwaliteit  en heeft een lage emissie van vluchtige organische stoffen, tien keer lager dan de strengste normen. 

  • 100% van onze vinylproductielocaties in Europa, Noord-Amerika, Brazilië, Oekraïne, Servië en China gebruiken ftalaatvrije weekmakertechnologie, 96% van onze producten zijn wereldwijd ftalaatvrij(1) (% van de geproduceerde m²). Steun voor lokale gemeenschappen: 800 gemeenschapsinitiatieven ondersteund sinds de lancering van het Tarkett Cares-programma.

  • Steun voor lokale gemeenschappen: 800 gemeenschapsinitiatieven ondersteund sinds de lancering van het Tarkett Cares-programma.

Onze duurzaamheidsprestaties van het afgelopen jaar dragen actief bij aan de ambitie van Tarkett: het meest innovatieve en duurzame (sport)vloerenbedrijf zijn om voor te werken en om mee samen te werken. Het streven naar 'meer en meer' bedreigt onze planeet. We moeten een manier vinden om meer te leveren met minder. Voor ons betekent dit minder afval, een lagere uitstoot en meer welzijn. Meer doen met minder is onze belofte, onze missie en onze mindset. aldus Fabrice Barthélemy, CEO van Tarkett.

In 2022 keurde het onafhankelijke Science Based Target Initiative (SBTi) Tarketts ambitieuze klimaatdoelen voor 2030 goed om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verlagen.  CDP, 's werelds toonaangevende klimaatprestatie- en rapportageplatform, heeft de klasse leiderschapsniveau A toegewezen aan de klimaatactie van het bedrijf. Bovendien gaf de gerenommeerde organisatie EcoVadis, gespecialiseerd in duurzaamheidsbeoordelingen, Tarkett een gouden medaille en rangschikte ze het bedrijf tot de 2% best presterende bedrijven van alle 90.000 beoordeelde bedrijven uit 172 landen. 

 

(1) Behalve gerecycleerde inhoud voor sommige producten en landen
(2) SBTi heeft de volgende aanpak gevalideerd: Tegen 2030 verbindt Tarkett zich tot een vermindering van 50% van de  absolute Scope 1 en 2 broeikasgasemissies ten opzichte van 2019. Tarkett verbindt zich er ook toe om de absolute Scope 3-emissies van aangekochte goederen en diensten en de verwerking aan het einde van de levensduur van verkochte producten binnen hetzelfde tijdsbestek met 27,5% te verminderen.