Ultra lage VOS voor een betere binnenluchtkwaliteit met vloeren

Ultra lage VOS

Adem schonere lucht in.

Bij Tarkett hebben we een passie voor het bevorderen van een gezond leven. Dat begint met het inademen van schone lucht en aangezien we gemiddeld 90% van onze tijd binnenshuis* doorbrengen, speelt de binnenluchtkwaliteit een grote rol in ons welzijn.

Vluchtige organische stoffen (VOS) zijn de gassen die worden uitgestoten door zowel natuurlijke als door de mens gemaakte alledaagse voorwerpen. VOS bevatten verschillende chemicaliën, waarvan sommige op de korte of lange termijn nadelige gezondheidseffecten kunnen hebben.

Ultra lage VOS voor een betere binnenluchtkwaliteit met vloeren

Bij Tarkett zijn we sinds 2011 pioniers op het gebied van vloeroplossingen met lage en extreem lage VOS-uitstoot en bieden we producten met VOS-uitstootniveaus die tussen de 10 en 100 keer lager liggen dan de strengste wereldwijde normen. In sommige gevallen is onze VOS-uitstoot zo laag dat ze niet eens kan worden gekwantificeerd! We hebben ook lijmvrije legtechnieken ontwikkeld voor onze klik- en loslegcollecties en onderhoudsarme producten, waardoor het potentieel voor VOS in uw binnenlucht verder wordt verlaagd.

Ultra lage VOS voor een betere binnenluchtkwaliteit met vloeren

We zijn zo toegewijd aan het helpen verbeteren van de binnenluchtkwaliteit die u inademt, dat we de industrienormen zodanig hebben overtroffen dat we onze eigen normen bepalen. Maar u hoeft ons niet alleen op ons woord te geloven. Eurofins, een toonaangevende onafhankelijke organisatie voor het testen van de luchtkwaliteit, heeft onze producten geverifieerd op goud- en platinaniveau voor binnenuchtkwaliteit wat bewijst dat onze industrienormen niet alleen claims zijn, maar feiten. Feiten die u geruststellen dat u met een Tarkett-vloer schone lucht kunt inademen in de wetenschap dat u een goede keuze hebt gemaakt.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

* US Environmental Protection Agency, 1989. Report to Congress on indoor air quality: Volume 2 EPA/400/1-89/001C. Washington, DC

Ultra lage VOS voor een betere binnenluchtkwaliteit met vloeren

                          

Aanbevolen artikelen

Astma en allergieën

Ontdek hoe onze innovatieve duurzame producten bijdragen aan een gezond binnenklimaat
Meer informatie
 

Volledige transparantie

Meer informatie over onze benadering van materialen en producttransparantie
Meer informatie
 

Producten met ultra lage VOS

Meer informatie over onze lage en ultra lage VOS-productlijnen:

Linoleum - PVC-stroken Heterogeen vinyl - Tapijt

 

 

Download ons werkplekonderzoek

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.