Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Volledige transparantie

Complete transparantie over onze materialen. Gemoedsrust voor u.

Als we bij Tarkett zeggen dat we de hoogste kwaliteit materialen willen bieden aan onze klanten, die een goede gezondheid bevorderen en die bijdragen aan een gezondere en betere omgeving, dan menen we dat. En voor ons betekent dit dat we het moeten bewijzen, wetenschappelijke methoden moeten gebruiken en vervolgens op een volledig transparante manier uitgebreide informatie over de impact van onze producten moeten delen.

Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Daarom hebben we een ecologische ontwerpbenadering die voldoet aan internationaal erkende beoordelingscriteria, zoals Cradle to Cradle®, een materialenbeoordeling op basis van een circulaire economie. 95% van onze materialen wordt onafhankelijk beoordeeld door derden om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan onze uitzonderlijk hoge gezondheids- en milieunormen (die vaak veel hoger zijn dan de erkende industrienormen). En wij nemen geen genoegen met ‘goed genoeg’. We zijn altijd op zoek naar manieren om onze bestaande materialen te optimaliseren of te vervangen door nog betere alternatieven, omdat we geloven dat we altijd beter kunnen.

Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Onze transparantiefilosofie leidde er ook toe dat we zeer gedetailleerde milieu-gerelateerde productbeschrijvingen (Environmental Product Declarations (EPD)) en verklaringen omtrent de materiële gezondheid (Material Health Statements (MHS)) van onze producten creëerden. Deze informatie, over de milieu-impact die gebaseerd is op levenscyclusanalyses, delen we met onze klanten, medewerkers en NGO’s. De MHS is uniek op de markt en is een onafhankelijk geverifieerde, wetenschappelijk onderbouwde verklaring die de gezondheidsrisico's en gevaren van materialen in een bepaald product schetst, tot op het allerlaagste niveau. 

Volledige transparantie over materialen die bij Tarkett worden gebruikt

Wij geloven dat iedereen duidelijk moet kunnen zien en begrijpen wat er precies in de producten zit die ze kiezen en de impact die dergelijke materialen hebben. Daarom streven we naar volledige transparantie om het vertrouwen op te bouwen dat nodig is om positieve veranderingen in onze branche en daarbuiten te bewerkstelligen. Waardoor we meer naar een duurzamere en veiligere, circulaire economie gaan. Transparantie geeft u ook de gemoedsrust dat uw Tarkett-vloer een goede keuze is.

Bewuste keuzes Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Inzicht in milieuproductverklaringen (EPD's)

Door klanten EPD-verklaringen te verstrekken die de milieueffecten van een product benadrukken, zijn we al verder gegaan dan de vereisten van continu evoluerende bouwvoorschriften en duurzame bouwcertificeringen. EPD's zijn gebaseerd op levenscyclusanalyses en staan centraal in onze duurzaamheidsstrategie. Ze stellen ons in staat manieren te identificeren om de ecologische voetafdruk van onze producten te verbeteren. Voor niet-experts zijn ze echter vaak ingewikkeld om te begrijpen, richten ze zich primair op milieuaspecten in plaats van gezondheidsaspecten en geven ze geen kwalitatieve details over de gezondheidsrisico's of effecten van afzonderlijke ingrediënten. De Tarkett MHS overbrugt deze informatiekloof en biedt nauwkeurige informatie over de gevaren en risico's van elk materiaal.

Tarkett EPD's en duurzaamheid

Introductie van Tarkett's verklaringen omtrent materiaalgezondheid

De Tarkett MHS is een onafhankelijk geverifieerde, wetenschappelijk onderbouwde verklaring waarin de gezondheidsrisico's en gevaren van materialen in een bepaald product worden benadrukt, tot 100 ppm (0,01%). Met de introductie van de MHS vullen we de milieugegevens van onze EPD's aan.

De Tarkett MHS is eenvoudig te begrijpen en uniek op de markt, en is ook de eerste stap naar Cradle to CradleTM-certificering en de continue optimalisatie van onze producten. De beoordeling van onze materialen door derden wordt uitgevoerd door de Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA). Sinds 2010 heeft het EPEA-team meer dan 3.000 Tarkett-materialen beoordeeld op basis van C2C®-criteria.

Verklaringen van Tarkett en EPEA

MHS-verklaringen en certificaten zijn nu beschikbaar voor klanten in de hele EMEA-regio. Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon.

Aanbevolen artikelen

MHS

Bekijk onze Material Health Statements
Lees meer
 

EPD

Bekijk onze Environmental Product Declarations
Lees meer

Download onze whitepaper over transparantie voor meer informatie over MHS en de benadering van Tarkett inzake transparantie

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u rustig kunt ademen.