Heterogeen vinyl

Heterogeen vinyl

Talloze design mogelijkheden, hoog comfort én sterk resistent tegen beschadigingen. Onze heterogeen vinyl vloeren zijn ontzettend veelzijdig en uitermate geschikt voor omgevingen met veel verkeer, zoals het onderwijs.

Ontdek onze heterogeen vinyl collecties

Wat is heterogeen vinyl?

In tegenstelling tot homogeen vinyl, bestaat heterogeen vinyl uit meerdere lagen. De kleur en samenstelling zijn daarom bij een dwarsdoorsnede niet consistent hetzelfde. Dit heeft als grote voordeel dat u het design van de toplaag geheel naar eigen wens kunt vormgeven. Deze bestaat namelijk uit een hoogwaardige digitale printlaag.

Een vloer van heterogeen vinyl is absoluut allround te noemen. Deze wordt dan ook vaak toegepast in uiteenlopende commerciële situaties. Denk aan onderwijsinstellingen, ouderenzorg en ziekenhuizen. Op plekken waar zowel duurzame als stijlvolle vloeroplossingen gewenst zijn.

Modern design

De meerlaagse opbouw maakt dat heterogeen vinyl zeer veelzijdig is. Zo biedt de geprinte laag talloze patroon, kleur en tint mogelijkheden. De meest gekozen/meest populaire heterogeen vinyl vloercollecties zijn:

Acczent Excellence Compact+

Met 93 verschillende kleuren en realistische houtdessins, komt Acczent Excellence Compact+ overal tot zijn recht. Het is een van de meest gevarieerde heterogene vinyl vloeren voor zwaar verkeer.  Bovendien maakt Acczent Excellence Compact+ onderdeel uit van een compleet concept voor natte ruimtes, inclusief bijpassende vloeren en accessoires.

Ruby 70

Onderwijs, ziekenhuizen, ouderenzorg. Onze Ruby heterogeen vinyl vloer is hiervoor uitermate geschikt. Kenmerkend zijn een compact en harmonieus ontwerp dat geen afbreuk doet aan technische prestaties. Daarnaast zorgt het zachte reliëf voor minder ophoping van oppervlaktevuil. Dit maakt onze Ruby-vloeroplossingen zeer kostenefficiënt op het gebied van onderhoud.

Meteor 70

Het perfecte alternatief voor een comfortabele, onderhoudsvriendelijke én stijlvolle vinyl vloer bij een kleiner budget. Bevat een compleet nieuw aanbod dessins, zodat de vloeren uitstekend passen in situaties met een huiselijke omgeving. Met een slijtlaag van 0,7 mm is Meteor 70 een hygiënische en waterbestendige vloeroplossing tegen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Duurzaamheid en heterogeen vinyl

Ook uit duurzaamheidsoogpunt is heterogeen vinyl een goede keuze. Zo worden onze heterogeen vinyl vloeren sinds 2011 geproduceerd zonder ftalaten.  Onze heterogene vloeroplossingen zijn bovendien:

 

Unieke oppervlaktebehandeling voor optimale levensduur

Gepatenteerde oppervlakterestauratie
Een groot aantal van onze heterogeen vinyl vloeroplossingen zijn te herstellen met de dry-buffing oppervlakterestauratie. Met deze techniek wordt zowel het oorspronkelijke uiterlijk als de functionaliteit van het oppervlak hersteld.

TopClean XP™ oppervlaktebescherming
De gepatenteerde oppervlaktebescherming TopClean XP™ biedt extreme weerstand tegen krassen en slijtage. Daarnaast wordt de vloer optimaal beschermd tegen schuren, vuil en vlekken. Dit draagt allemaal bij aan een aanzienlijke vermindering van onderhoudskosten gedurende de hele levensduur.
 

Meer informatie?

Of het nu gaat om een hygiënische medische ruimte, comfortabele bewonerskamer of veelzijdige onderwijsomgeving: Tarkett is uw betrouwbare partner voor hoogwaardige vloer- en wandbekleding. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw gebouw kunnen verrijken met onze oplossingen. 

Heterogeen vinyl referenties

Tapiflex Excellence en iD Inspiration in het onderwijs
Openbare basisschool de Uilenbrink

Een inspirerende en gezonde leeromgeving is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Er is daarom gekozen voor de veelzijdige en sfeervolle vloeren van Tarkett.

Basisschoolvloer
Openbare basisschool de Vos

Het nieuwe eigentijdse interieur van de openbare basisschool de Vos brengt een huiselijke sfeer en creëert een aangename leeromgeving voor scholieren om rustig te kunnen leren en spelen.