Our sustainabiliy approach

Onze benadering

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.

Tarkett Human-Conscious Design® is onze belofte om de huidige en toekomstige generaties te steunen. Het doel is om vloerbedekking en sportvloeren te maken die goed zijn voor mens en planeet. En om dat elke dag te doen, in lijn met onze drie beloften:

  • Diep menselijk inzicht: wij zijn voortdurend in gesprek met onze klanten om ervoor te zorgen dat wij aan hun specifieke behoeften en verwachtingen voldoen.
  • Bewuste keuzes. Voor mens en planeet: als het om mensen en onze planeet gaat, gaat volgens ons het één niet zonder het ander.
  • Samen met u. Bij elke stap: kwaliteit, vertrouwen en betrouwbaarheid – dat is hoe wij werken.

 

Onze duurzaamheidsstrategie

Onze duurzaamheidsstrategie is geïntegreerd in onze bedrijfsvoering. Als het om mensen en onze planeet gaat, gaat volgens ons het één niet zonder het ander. We zetten ons elke dag in om geweldige ruimtes te ontwerpen. Voor ons betekent dit dat we de normen voor binnenluchtkwaliteit overtreffen, gezonde materiaalnormen hanteren, onze koolstofvoetafdruk verkleinen en een circulaire economie creëren op basis van Cradle to Cradle®-principes. Het juiste doen, voor mens en planeet.

Voor ons is dit niet iets wat we 'erbij doen' of waar we 'aan moeten denken', het vormt de basis van al onze beslissingen. Wij richten ons op drie kerngebieden:

  • Wij zetten ons in voor een circulaire economie en pakken klimaatverandering aan. Door de cirkel rond afval te sluiten, onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen en klimaatverandering tegen te gaan. 
  • Wij beloven dat we alleen goede materialen gebruiken. We laten onze producten wetenschappelijk testen en zijn volledig transparant over onze producten.
  • We zetten ons in voor uw gezondheid en welzijn. En creëren gezondere binnenruimtes met de allerbeste binnenluchtkwaliteit.


Dankzij onze inzet voor duurzaamheid hanteren wij de strengste normen binnen onze sector en werken we samen met vooruitstrevende partners om innovatieve programma's en productietechnieken te implementeren. Dat doen we omdat wij dat belangrijk vinden – en omdat we weten dat u het ook belangrijk vindt. 
We weten dat gezondheid en duurzaamheid bovenaan staan als u een vloeroplossing kiest. En dus bieden wij u niet alleen mooie vloeren van hoge kwaliteit, maar ook gemoedsrust.
 

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Duurzaamheid implementeren

Duurzaamheid centraal stellen in ons bedrijf.

Ontdek ons MVO rapport 2022

Lees hier het rapport over maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid (MVO) voor 2022.