Vloeren van goede materialen

Vloeren van goede materialen

Beweren ‘goede materialen’ te gebruiken is één ding. Het bewijzen is iets anders. Onze 180 R&D-experts in 24 laboratoria wereldwijd werken dagelijks aan het ontwikkelen van innovatieve vloeroplossingen en diensten om zo extra waarde te creëren voor onze klanten. Bij Tarkett streven we naar eerlijkheid en transparantie in onze materiaalkeuzes. Wij willen elk detail van ons materiaalgebruik weten en delen deze op een transparante manier. 

Hoe maken wij gebruik van recycled content?

In een wereld vol afval zien wij geen afgedankte spullen, maar waardevolle grondstoffen voor de toekomst. Al sinds 1957 is Tarkett gestart met circulariteit om natuurlijke hulpbronnen te behouden en de CO2-uitstoot te minimaliseren. We volgen de gezondheids- en duurzaamheidsrichtlijnen van Cradle to Cradle®. Dit helpt ons bij het maken van goede materiaalkeuzes.

 

 

Goede materialen dragen bij aan gezonde ruimtes

Onze vloeren dragen bij aan gezonde ruimtes door niet alleen te voldoen aan binnenluchtkwaliteitsnormen, maar deze zelfs te overtreffen. Ons DESSO tapijt vangt fijnstof op en alle Tarkett vloeren verminderen de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS), waardoor ze zelfs de strengste industriële normen voor luchtkwaliteit overtreffen. Bovendien bieden we passende vloeroplossingen die tegemoet komen aan diverse ruimte-eisen, zoals akoestische kwaliteiten, dementievriendelijke ontwerpen en inspirerende kleurgebruik, om het welzijn te bevorderen.

Een aantal van onze belangrijkste duurzame innovaties hebben geleid tot:

  • De eerste ftalaatvrije vinylvloer op de markt.
  • De eerste tapijtleverancier op de markt met een gouden Cradle to Cradle®-certificering, behaald met onze DESSO-productlijn.
  • Al onze AirMaster®-collecties zijn de eerste en enige tapijttegelcollecties met het GUI Gold Plus label. Bewezen effectiviteit bij het zuiveren van de lucht.
  • Eerste linoleumproducent die een gouden Cradle to Cradle®-certificering heeft behaald. Bekijk Originale Essenza+ (2.5mm).
  • Al onze vloeren hebben een erg lage VOS-emissie, ver onder de Europese normen (individuele waarden staan vermeld in de specificaties van alle producten)

 

Geloof niet wat we zeggen. Geloof enkel wat we kunnen bewijzen.

 

 

Duurzaam bouwen voor welzijn mens en planeet

Wij streven naar het verkleinen van onze CO2-voetafdruk. We willen dat onze vloeren voor minimaal 30% bestaan uit recycled content. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar kansen om materialen te recyclen en te hergebruiken. Dit doen we door afvalstromen te gebruiken en met ReStart® installatieafval en vloeren na gebruik terug te nemen voor recycling tot nieuwe vloeren. 

Door het gebruik van goede materialen hoeven we geen schadelijke stoffen, zoals ftalaten, te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat onze vloeren ook bij kunnen dragen aan een gezondere binnenluchtkwaliteit. Dit is niet alleen positief voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu. 

Tarkett Green Building Cards geven transparantie

Voor het opleveren van milieuvriendelijke gebouwen kunt u aanspraak maken op duurzaamheidslabels, zoals BREEAM, WELL en LEED. Deze certificeringen tonen aan dat constructies op een duurzame manier zijn gebouwd op het gebied van energie-efficiëntie, binnenluchtkwaliteit en materiaalgebruik. 

Bent u benieuwd hoe onze producten kunnen bijdragen aan het behalen van deze bouwlabels? Gebruik dan onze Green Building Cards, die op een duidelijke wijze inzicht geven over de beschikbare kwalificaties van onze Tarkett en DESSO-vloeren.

Meer relevante artikelen

Verantwoord PVC

Bij onze PVC-vloeren ligt de focus op duurzaamheid en gezondheid. Ze bestaan enkel uit veilige en gezonde materialen, zonder toegevoegde schadelijke stoffen als biociden. Bovendien bieden ze niet alleen een lange levensduur, maar is recycling ook mogelijk na gebruik.

Duurzaam tapijt

Onze tapijt vloeren zijn niet alleen esthetisch, maar ook milieuvriendelijk. Zo maken we gebruik van Econyl®-garen die afkomstig zijn van gerecyclede visnetten. Op deze manier dragen we bij aan het verminderen van afval en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Circular Selection

Laat u inspireren met onze Circular Selection waar design en duurzaamheid samenkomen. Deze circulaire linoleum-, tapijt-, en PVC-vloeren zijn na gebruik volledig te recyclen tot nieuwe vloeren. Met meer dan 300 designs, zoals uni-kleuren, hout-, beton- en marmerlook en organische vormen, kiest u voor een duurzame en stijlvolle vloeroplossing.

Praktische documentatie

Samen kunnen we de impact van afval verminderen en het hergebruik van materialen bevorderen. Bij Tarkett streven we naar volledige openheid over ons materiaalgebruik. Bij ieder product vindt u documenten en certificaten waarin u overzichtelijk kunt zien hoe onze producten bijdragen aan een beter milieu. 

Material Health Statements (MHS)
De Material Health Statements (MHS) documenten gaan in op de gezondheid van onze materialen. 

Naar de MHS-documentatie

Environmental Product Declaration (EPD)
De Environmental Product Declaration (EPD) documenten tonen de milieubelasting van onze materialen aan.

Naar de EPD-documentatie

Recycled Content-certificaat
Aan de hand van dit certificaat ziet u welke producten (volledig) bestaan uit gerecyclede stoffen. 

Naar de Recycled Content-certificatie

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over goede materialen in onze vloeren? In onze weg naar verduurzaming blijven wij altijd transparant over ons materiaalgebruik. Heeft u vragen over onze materiaalstromen of één van onze vloeren? Neem dan contact op en wij voorzien u graag van alle antwoorden.