iQ vinylvloeren dragen bij aan een echte circulaire economie

iQ vinylvloeren dragen bij aan een echte circulaire economie

De iQ-collecties van Tarkett zijn ontwikkeld met het oog op de circulaire economie

De iQ-vloer is een homogene vinylvoer gemaakt van ftalaatvrije weekmakers en een zorgvuldig geselecteerde mix van minerale vulstoffen. Het is een extreem sterk, veerkrachtig industrieel materiaal met een vlak oppervlak dat slechts 2 mm dik is. Met vinyl als voornaamste ingrediënt is Tarkett in staat om een deel van het nieuwe materiaal te vervangen door gerecycled materiaal uit de productie, gebruikt homogeen vinyl en snijafval, verzameld als onderdeel van het door ons geïnitieerde 'terugname'-programma ReStart (voor installatie en afval na gebruik).

Gebruik na recycling

Om zijn klanten in staat te stellen gebruikte vinylvloeren te recyclen, voert Tarkett op dit moment een 'post use recycling' pilot project uit in Scandinavië. Met dit doel heeft Tarkett onlangs een technische oplossing in Zweden ontwikkeld, waardoor verwijderde homogene vinylvloeren (gemaakt vanaf 2011 en later) kunnen worden ontdaan van lijm en betonresten en worden omgezet in vinyl van dezelfde kwaliteit als vinyl gemaakt met onbewerkte ruwe materialen. Dit betekent dat iQ-vloeren kunnen worden geïnstalleerd, tientallen jaren kunnen worden gebruikt en dan rechtstreeks in een nieuwe homogene vinylvloer kunnen worden gebruikt.

Lage VOS-uitstoot en 100% ftalaatvrij

Onze iQ-vloeren hebben extreem lage VOS-emissies die bijdragen aan een optimale luchtkwaliteit binnenshuis en zijn 100% ftalaatvrij voor een gezonder binnenklimaat.

voorgestelde collecties