iQ Granit & iQ Eminent: uiterst vlekbestendig en slijtvast met een levensduur tot 30 jaar

iQ Granit & iQ Eminent: uiterst vlekbestendig en slijtvast met een levensduur tot 30 jaar

Onze nieuwe homogeen vinyl collecties iQ Granit en iQ Eminent, zijn uiterst slijtvast, superieur vlekbestendig, gemakkelijk schoon te houden en erg onderhoudsvriendelijk. Met een levensduur tot 30 jaar, perfect voor gebruik in ruimtes waar hygiëne van het grootste belang is en het gebruik intensief is, zoals ziekenhuizen of zorginstellingen.  

Prestaties

De nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties onderscheiden zich door de vlekvrije eigenschappen, de hoogste mate van slijtvastheid en de onderhoudsvriendelijkheid. Met een levensduur tot 30 jaar, de slimme keuze voor intensief belopen ruimtes zoals ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen.

Design

Met maar liefst 76 nieuwe kleuren en patronen, zijn de ontwerpmogelijkheden met de iQ Granit en iQ Eminent collecties grenzeloos. 40 jaar ervaring en onderzoek, door vertaald in onze nieuwe collecties. Homogeen vinyl dat naadloos aansluit op de wensen en behoeften van deze tijd. PVC in een moderne jasje.

Duurzaam

De iQ Granit en iQ Eminent collecties bestaan voor 25% uit gerecycled materiaal en zijn voor 100% te recyclen na gebruik. Het energieverbruik tijdens productie is voor 100% afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Het is daarmee de meest duurzame PVC verkrijgbaar in de markt. Ontwikkeld met de circulaire economie in gedachten.

Een complete vloeroplossing

Onze nieuwe iQ Granit en iQ Eminent staan bekend om de uitmuntende vlekvrije eigenschappen en het onderhoudsvriendelijke karakter. Dure schoonmaakmiddelen of een waslaag zijn daardoor overbodig. Een eenvoudige droge boenbeurt volstaat om deze vloeren het oorspronkelijke uitzicht terug te geven. Ook bij stevige gebruikssporen. Deze nieuwe collecties homogeen vinyl zijn o.a. door de compacte samenstelling (2mm std = 95%) bestand tegen de zwaarste gebruiksomstandigheden.  

De nieuwe collecties voldoen bovendien aan alle strenge eisen op het gebied van brandveiligheid, hygiëne en infectiebestrijding. Naast ondoordringbaar en waterdicht, zijn ze ook vuilafstotend. Door de extra mogelijkheden (anti-slip, geleidende eigenschappen en mogelijkheden m.b.t. verbeterende akoestiek) ook erg veelzijdig in gebruik. Kortom, met een levensduur tot 30 jaar, een zeer complete vloeroplossing. De juiste keuze voor een omgeving met een hogere mate van slijtage en zwaar verkeer zoals ziekenhuizen, zorginstellingen of scholen.  

IQ Granit toepassing in scholen

Functioneel design

Met maar liefst 76 nieuwe kleuren en patronen, de unieke combinatie mogelijkheden en comfort verhogende eigenschappen, sluiten de nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties naadloos aan bij de visie van deze tijd. Decennia lang onderzoek en ervaring door vertaald naar de wensen en behoeften van vandaag. Een kwaliteit verhogende vloeroplossing (bv. bij dementie-vriendelijke toepassingen). Royaal veel opties tot het ontwikkelen van een aangename omgeving met welzijn in het achterhoofd. 

Meest duurzame PVC oplossing verkrijgbaar

Onze nieuwe iQ Granit en iQ Eminent collecties zijn 100% recyclebaar na gebruik en gemaakt met 25% gerecycled materiaal. Als onderdeel van onze Circular Selection bovendien beoordeeld naar de hoogste Cradle to Cradle®-principes en volledig ftalaatvrij. Daarmee zijn de nieuwe iQ collecties de meest duurzame PVC oplossingen wereldwijd beschikbaar.

Op zoek naar een nieuwe vloer, maar wat te doen met het oude materiaal? Dat nemen wij graag mee terug. Met ons terugname- en recyclingprogramma ReStart®, verwerken we dit later weer als grondstof in nieuwe producten. Zo besparen we bijna 4 kg CO2eq/m2 per gerecyclede m2 homogeen vinyl in vergelijking met het storten als afval. Dat staat gelijk aan een passagier op twee retourvluchten van Parijs naar New York. Door bij de productie fossiele grondstoffen deels te vervangen door hernieuwbare biomassa, zetten wij de volgende stap naar een wereld zonder fossiele brandstoffen en een circulaire economie. Doet u mee? 

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Meer informatie?

Ontvangt u graag meer informatie over de nieuwe collecties en de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, download de informatiebrochure of bestel gratis stalen van uw gewenste designs via de productpagina’s. 

Afbeeldingen