Homogeen vinyl

Homogeen vinyl

Hoge slijtvastheid, lage onderhoudskosten en lange levensduur. Een paar kenmerken die homogeen vinyl een duurzame keuze maken voor toepassing op plekken met intensief verkeer. Denk aan ziekenhuizen en onderwijsinstellingen. 

Ontdek onze homogeen vinyl collecties

Wat is homogeen vinyl?

Homogeen vinyl bestaat uit een laag (of meerdere lagen) van exact dezelfde samenstelling. Een homogene vinyl vloer is door de compacte, enkellaagse samenstelling zeer resistent tegen krassen en slijtage. Deze praktische eigenschappen maken homogeen vinyl een populaire keuze voor gebruik in de zorg en het onderwijs. Denk aan ziekenhuizen, instellingen voor ouderenzorg, schoolgebouwen of andere situaties waar zwaar en frequent verkeer voorkomt.

Prestaties van homogeen vinyl

De belangrijkste prestatiekenmerken van homogeen vinyl zijn de kras- en vlekbestendigheid. Onze homogene vloeroplossingen zijn hierdoor zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Mocht er onverhoopt een beschadiging ontstaan, dan kan dit in veel gevallen makkelijk gerepareerd worden. Ook kunt u kiezen voor aanvullende opties als akoestische, statisch geleidende, statisch dissipatieve en anti-slipversies.

Homogeen vinyl is makkelijk schoon te houden en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Ons homogeen vinyl is daarnaast het enige product op de markt dat u droog kunt opwrijven. In de was zetten is dus niet nodig. Hiermee komen protocollen voor zware reiniging te vervallen. Dit resulteert in circa 30% lagere onderhoudskosten gedurende de levensduur van een vloer.
 

Modern design

Ook aan het design is gedacht bij de ontwikkeling van onze homogeen vinyl collecties. Zo kunt u kiezen voor een duurzaam, praktisch en stijlvol product dat perfect past in het interieur van uw gebouw. Per ruimte en wensen van de gebruiker bepaalt u eenvoudig welke sfeer gewaarborgd moet worden. Hieronder ziet u een aantal van onze meest populaire homogeen vinyl vloeren.

iQ Eminent

Fysiek en mentaal welzijn bevorderen in publieke en private ruimtes? Onze iQ Eminent collectie speelt hierop in met een biofilisch design. Kenmerkend is het strakke ontwerp met een realistische natuurstenen uitstraling. Deze collectie biedt een verfijnd kleurenpalet voor een rijke touch in elke ruimte.

iQ Granit

Bevat nieuwe patronen en kleuren. Mooi om te combineren, maar ook mooi op zichzelf. Deze collectie biedt zowel extreme duurzaamheid als superieure vlekbestendigheid en slijtvastheid voor alle gebieden met zwaar verkeer. iQ Granit is dan ook ontworpen voor toepassing in de zorg- en onderwijssector.

Homogeen vinyl als duurzame keuze

Als bedrijf dat veel waarde hecht aan de Cradle-to-Cradle®-filosofie staat duurzaam ondernemen hoog op onze agenda. In de loop van de jaren zijn onze Tarkett PVC-vloeren wat betreft duurzaamheid dan ook ver doorontwikkeld. Zo worden onze homogeen vinyl vloeren sinds 2011 geproduceerd zonder ftalaten. Daarnaast is het grootste deel van deze vloeren ReStart ready en dus te recyclen. Onze homogene vloeroplossingen zijn bovendien:
 

Praktisch, mooi én duurzaam voor optimale gebruikerservaring

Onze iQ collecties zijn volledig afgestemd op de  behoeftes van gebruikers. iQ - Intelligent Quality - staat voor een vloerproduct dat inspeelt op eisen en wensen van de gebruiker, zonder concessies te doen op design of duurzaamheid. Dit alles bovenop de hoogwaardige kwaliteit en prestaties die u van Tarkett mag verwachten.

Oppervlakterestauratie met dry-buffing methode
iQ homogeen vinyl kan tegen een stootje. Mocht er een beschadiging op de vloer komen, dan kan dit in veel gevallen hersteld worden met de unieke oppervlakterestauratie dry-buffing. Met deze techniek wordt zowel het oorspronkelijke uiterlijk als de functionaliteit van het oppervlak hersteld.

Exclusieve iQ PUR oppervlaktebehandeling
De iQ PUR oppervlaktebehandeling is er een van de volgende generatie. Hiermee hebben we de normen bijgesteld op het gebied van slijtvastheid. De behandeling biedt de beste bescherming in zijn klasse, zowel tegen vlekken als chemicaliën.
 

Meer informatie?

Of het nu gaat om een hygiënische medische ruimte, comfortabele bewonerskamer of veelzijdige onderwijsomgeving: Tarkett is uw betrouwbare partner voor hoogwaardige vloer- en wandbekleding. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw gebouw kunnen verrijken met onze oplossingen. 

Homogeen vinyl referenties

Sporthal Thialf
IJsstadion Thialf, Heerenveen

Om te (blijven) voldoen aan de hoogste eisen die gesteld worden aan sportaccommodaties, is in IJsstadion Thialf gekozen voor diverse vloeren van Tarkett. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het hier:

Bravis Ziekenhuis Roosendaal
Bravis Ziekenhuis, Roosendaal

In het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal is gekozen voor Acczent Excellence 80, iQ Optima en Granit Safe. T vloeren om te zorgen voor een warme en veilige omgeving voor patiënt en personeel.