De principes van Tarkett en Cradle to Cradle

Cradle to Cradle®

Cradle to Cradle®. De methodiek waar we ons aan houden.

Bij Tarkett streven we ernaar een productassortiment aan te bieden dat de gezondheid en het welzijn van onze planeet en onze klanten bevordert. Daarom zijn we zo toegewijd aan Cradle to Cradle®, een onafhankelijke en internationaal geprezen methodologie die op wetenschap gebaseerd denken toepast om circulaire economie-oplossingen te implementeren. Onze toewijding aan de principes van Cradle to Cradle® heeft ertoe geleid dat we Cradle to Cradle®-certificeringen in onze branche hebben ontvangen.

 

 

Wat is cradle to cradle® design en waarom is het belangrijk?

De principes van Tarkett en Cradle to Cradle

Door de zorgvuldig geselecteerde en gebruikte materialen kunnen we een positieve impact maken op de klimaatverandering en de gezondheid van onze klant. 97% van onze (meer dan 5.000) grondstoffen zijn door derden beoordeeld volgens de Cradle to Cradle®-principes. Dit betekent dat we onderzoek doen naar de gezondheids-, veiligheids-, milieu- en sociale gegevens van onze materialen. En dat we de impact van onze producten in elke fase van hun levenscyclus begrijpen, van productie tot gebruik, maar ook na gebruik van het product. Want wat er aan het einde van de levensduur van een product gebeurt, is net zo cruciaal als wat er tijdens de productie gebeurt.

Design Centre van Tarkett

Daarom ontwerpen we afval aan de start van de levenscyclus van producten om duurzame, langdurige vloeren te creëren die eenvoudig kunnen worden gerecycled wanneer de tijd daar is. We zijn trots op de Cradle to Cradle®-certificeringen die onze producten hebben behaald, hoewel we geen genoegen nemen met ‘goed genoeg’.

De principes van Tarkett en Cradle to Cradle

We vragen ons altijd af: 'wat kunnen we nog meer doen?' Zelfs voor producten waarvoor geen Cradle to Cradle®-normen kunnen worden bereikt, passen we de methode nog steeds toe. Omdat het goed voelt om het juiste te doen en het onze klanten gerust stelt dat ze kopen bij een bedrijf dat geen concessies doet aan zijn principes.

Meer lezen over Cradle to Cradle®? Klik dan hier.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

 

Aanbevolen artikelen

Gecertificeerde collecties

Bekijk onze Cradle to Cradle®-gecertificeerde collecties.
Lees meer
 

Gerecyclede content

Ontdek hoe we voorkomen dat waardevolle materialen verloren gaan.
Lees meer
 

Recyclen

Lees hoe we innovatieve nieuwe manieren vinden om te recyclen.
Lees meer
 

 

 

Download onze Cradle to Cradle®-brochure

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u rustig kunt ademen.