Tapijt en goede binnenluchtkwaliteit bij Tarkett

Astma en allergieën

We zijn allergisch voor slechte binnenluchtkwaliteit.

Hoeveel tijd brengt u binnenshuis door? Het zal u misschien verbazen dat we gemiddeld 90% van ons leven binnen* doorbrengen. Daarom is de kwaliteit van de lucht die we inademen zo'n belangrijke factor voor onze gezondheid en welzijn. Wereldwijde trends laten echter zien dat er steeds meer mensen zijn die last hebben van allergieën en astma.**. 14% van de kinderen wereldwijd lijdt aan astma, wat een belangrijke oorzaak is geworden van schoolverzuim ***.

Tapijt en duurzaamheid

Een goede luchtkwaliteit kan daar wat aan doen. Het is zelfs bewezen dat het invloed heeft op de productiviteit van kantoren doordat het vermogen om te concentreren en informatie te verwerken verbetert. Studies tonen een productiviteitsverhoging tot 5% aan wanneer de luchtkwaliteit verbetert ****.
Bij Tarkett weten we dat de vloerbedekking die u kiest gekoppeld is aan de kwaliteit van de binnenlucht die u inademt. Dat is een verantwoordelijkheid die we zeer serieus nemen en al tientallen jaren zetten we ons in voor producten die de best mogelijke binnenluchtkwaliteit bieden.

AirMaster tapijttegels

We lopen voorop bij het ontwerpen van producten die een comfortabele, gezonde omgeving bevorderen. Onze DESSO AirMaster-tapijten vangen bijvoorbeeld de onzichtbare stofdeeltjes in de lucht op en voorkomen dat ze weer in de lucht komen totdat ze kunnen worden weggezogen. Allergy UK gaf ons ook hun keurmerk voor onze vinyl- en linoleumvloeren met uitzonderlijk lage emissieniveaus van vluchtige organische stoffen (VOS). Niveaus zo laag dat ze niet te kwantificeren zijn.
 

Tapijt en duurzaamheid

Voor ons is ´goed genoeg´ nooit goed genoeg. We streven ernaar om voortdurend onze eigen toonaangevende hoge normen te overtreffen. We streven ook naar volledige transparantie met betrekking tot de selectie en onafhankelijke toetsing van elk laatste onderdeel van onze producten. Het betekent dat wanneer u voor een Tarkett-vloer kiest, u op wetenschap vertrouwt en erop kunt vertrouwen dat u een kwaliteitsproduct heeft dat uw gezondheid voorop stelt.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet. 
Tarkett Human-Conscious Design®

* US Environmental Protection Agency, 1989. Report to Congress on indoor air quality: Volume 2 EPA/400/1-89/001C. Washington, DC

**The rising trends in asthma and allergic disease. Clin Exp Allergy. 1998;28(Suppl 5):45-49. discussion 50-1, E. von Mutius

***Forum of International Respiratory Societies – FIRS

**** William J. Fisk and Arthur H. Rosenfeld of the Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley in California, US

Aanbevolen artikelen

Ultra-lage VOS

Lees meer over onze baanbrekende, ultra-lage VOS-emissieniveaus
Meer informatie
 

Goedgekeurde producten

Meer informatie over enkele van onze goedgekeurde producten voor astma en allergenen:
Starfloor Click - Desso AirMaster Acczent - iQ Optima iQ Granit 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen gebruiken in vloeren

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.