PVC-Stroken

PVC-Stroken

PVC stroken worden geproduceerd in diverse patronen, kleuren en stijlen. Ze bieden eindeloze ontwerpmogelijkheden dankzij hun modulaire formaat. De PVC tegels en planken kunnen op diverse manieren worden gelegd: vastlijmen voor zwaar verkeer, los leggen voor snelle renovatie of een kliksysteem voor zwevend gelegde vloeren. Ze zijn behandeld met onze Top Clean-oppervlaktebescherming voor eenvoudig onderhoud en extra bestendigheid tegen strepen, krassen en vlekken.

Ontdek ons assortiment PVC-stroken

Wat is PVC

Polyvinylchloride, of PVC, is een van de meest bekende en gebruikte vloeren in ziekenhuizen, de ouderenzorg en op scholen. Ook voor kantoren, horeca, toerisme en recreatie is PVC een passende vloeroplossing. PVC is perfect voor ruimtes waar onderhoud, prestaties en design een grote rol spelen.

Er zijn verschillende soorten PVC-vloeren. Zo is er plak PVC die verlijmd wordt, klik PVC dat in elkaar geklikt wordt en Loose-Lay PVC. Al deze varianten zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en natuurlijk van hoge kwaliteit.
 

Gezonde keuze voor mens en milieu

Er wordt weleens gedacht dat PVC niet duurzaam is, en zelfs gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Niets is minder waar. Onze PVC-vloeren kunnen namelijk tot wel acht keer gerecycled worden. Met een circulaire vloer maakt u een stap richting een CO2-neutrale toekomst. Zo draagt u bij aan het behoud van een leefbare planeet.

Daarnaast gebruiken onze productielocaties sinds 2018 ftalaatvrije weekmaker technologie. Schadelijke biociden worden ook niet gebruikt. Dit zorgt ervoor dat onze PVC-vloeren geen risico vormen voor de gezondheid van de gebruikers.
 

 

Duurzaamheid en PVC-stroken

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel waardoor onze PVC-vloeren goed zijn voor zowel mens als milieu. Hieronder leest u wat onze PVC-vloeren duurzaam maakt. 

Installatie en onderhoud

Hoe leg je PVC?

Het is van essentieel belang dat PVC-vloeren goed worden geïnstalleerd, zo bent u gegarandeerd van een lange levensduur. Voor alle richtlijnen en aanvullende informatie kunt u onze leginstructies downloaden voor PVC-vloeren. Hierin vindt u ook per type vloer terug welke installatiemethodes mogelijk zijn. 

Loopt u bij het lezen van de leginstructies tegen een probleem aan of twijfelt u ergens over? Neem dan altijd contact op met uw Tarkett-vertegenwoordiger.
 

Hoe maak je PVC-vloeren schoon?

PVC-vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, maar het is wel belangrijk dat de vloer op de juiste manier wordt schoongemaakt. Allesreiniger en groene zeep zijn niet geschikt om PVC-vloeren mee schoon te maken. De chemicaliën in deze middelen zorgen namelijk voor doffe plekken op de toplaag van de vloer.

Gebruik dus speciale PVC-reinigers en maak de vloer regelmatig schoon. Zo gaat de PVC-vloer het langste mee.
 

Meer informatie over PVC-stroken van Tarkett?

Heeft u interesse in onze PVC-stroken of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw (kantoor)ruimte? Neem dan contact op of bestel gratis stalen van de gewenste designs via de productpagina’s.

PVC-stroken referenties

Just Eat Takeaway kiest Tarkett vloeren
Just Eat Takeaway

Ontdek hoe Just Eat Takeaway, ook bekend als Thuisbezorgd in Nederland, met behulp van doordacht design een betoverende werkomgeving heeft gecreëerd.

JEX Rotterdam | Tarkett
JEX Rotterdam

JEX Rotterdam is verhuisd naar de Brug, het voormalige hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam. In het project zijn DESSO Jeans tapijttegels en iD Square PVC-stroken toegepast.