Waarom kiezen voor tapijt op kantoor?

Waarom kiezen voor tapijt op kantoor?

Werknemers die zich gelukkig en gezond voelen op hun werkplek melden zich minder vaak ziek en werken geconcentreerder. Zorg dragen voor die werknemers is dus van groot belang voor een bedrijf, want zij zijn hun grootste kapitaal. Zeker in de huidige markt met toenemende tekorten aan goed personeel. Echter hebben bedrijven steeds vaker te maken met toenemende geluidsoverlast en een slechtere binnenluchtklimaat, met een verslechterde concentratie tot gevolg. Lees in dit artikel hoe de keuze voor tapijt hier een positieve bijdrage aan kan leveren.

 

Hoe krijgt u door een juist interieur tevreden en productieve werknemers? 

Een goede werkplek is van invloed op de concentratie van werknemers, alsook op de financiële prestaties van een bedrijf. Bent u benieuwd welke kantoorzorgen bovenaan de lijst staan bij werknemers in Nederland? Tarkett liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar wat Nederlandse kantoormedewerkers belangrijk vinden. De grootste zorgen hebben betrekking op geluidsoverlast en een slecht binnenklimaat. Uit het werkplekonderzoek is naar voren gekomen dat het beste rekening wordt gehouden met de volgende elementen:

 • Akoestiek: hoeveel last heeft men van het geproduceerde geluid van de kantoorapparaten en het praten van collega’s?
 • Binnenluchtkwaliteit: hoe is de luchtvochtigheid, ventilatie en temperatuur in de ruimte?

De bovenstaande twee elementen zorgen voor de grootste ongemakken op kantoor, en bij het verbeteren ervan zullen er verschillende componenten veranderen. Dit zal zorgen voor:

 • Vermindering van ziekteverzuim en de kosten die daaraan verbonden zijn;
 • Verbetering van productiviteit
 • Verbetering van welzijn
 • Verbeterde akoestiek voor een maximale samenwerking en concentratie 

Geïnteresseerd in het onafhankelijke werkplekonderzoek van Tarkett? 

Tapijt op kantoor heeft positieve invloed op productiviteit en welzijn

Wist u dat tapijt veel verschil kan maken en een positieve invloed kan hebben op de productiviteit en welzijn? DESSO is als tapijtmerk al meer dan 85 jaar thuis in het leveren van de juiste tapijtcollecties en weet door jarenlange ervaring en onderzoeken hoe een prettig werkklimaat gecreëerd kan worden. We hebben een breed assortiment aan duurzame tapijtcollecties, die passen binnen de nieuwe manieren van werken. Om een positieve bijdrage te leveren aan een beter werkklimaat zijn de tapijtcollecties van DESSO ontwikkeld aan de hand van drie innovatiepijlers. 

 1. Allereerst de pijler ‘Creativiteit’. Door middel van indrukwekkende kleuren, designs en structuren kan invulling worden gegeven aan het functioneel en esthetisch inrichten van kantoren. 
 2. Ten tweede de pijler ‘Functionaliteit’. Door diverse innovaties kunnen we met onze tapijtcollecties de akoestiek en binnenluchtkwaliteit verbeteren. 
 3. Ten slotte de derde pijler, ‘Cradle to Cradle’. Het Cradle-to-Cradle-certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten, bestaande uit gezonde materialen. Dit doelbewuste ontwerpen, gestimuleerd door de duurzaamheidsprincipes van Cradle to Cradle, heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle Goud, Zilver of Brons gecertificeerd zijn. 
   
Tapijt kantoor Tarkett

Bekijk onze aanbevolen tapijtcollecties voor kantoren

Binnen het DESSO assortiment bieden wij vloerkleden, kamerbreed tapijt en tapijttegels en -planken aan. Binnen kantoren raden wij in het bijzonder modulaire tapijttegels en -planken aan, vanwege diverse voordelen. Onze collecties DESSO tapijttegels zijn speciaal ontworpen voor commerciële ruimtes met veel verkeer (en geschikt voor gebruik zwenkwielen) en hebben een goede slijtvastheid. Tevens zijn tapijttegels verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en dessins. Door de hoeveelheid aan creatieve mogelijkheden bieden we voor ieder wat wils, of er nu wordt gekozen voor een interieurontwerp dat stijlvol eenvoudig kan zijn of indrukwekkend complex. 


Tapijttegels zijn verder relatief snel en eenvoudig te installeren met minimaal snijverlies en de tegels zijn gemakkelijk te vervangen (bij vuil en vlekken). De tegels kunnen zelfs mee worden genomen naar een eventuele andere locatie. De tapijttegels kunnen op diverse manieren worden geïnstalleerd, waarbij gekozen kan worden voor een naadloos ontwerp of juist een ontwerp waarbij de tegel richting aangeeft. 

Twee innovaties tapijt op kantoor uitgelicht

Voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit en de akoestiek lichten we twee innovaties in het bijzonder toe, namelijk onze DESSO AirMaster® en SoundMaster®. 

DESSO AirMaster voor een betere binnenluchtkwaliteit

Als we bedenken dat we ongeveer 90% van onze tijd binnen doorbrengen, is het van groot belang dat de binnenlucht zo zuiver mogelijk is. De DESSO AirMaster-collecties zijn speciaal ontwikkeld om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren. Zo zijn tapijttegels uit de AirMaster-collecties vele malen effectiever in het opnemen van fijnstof dan standaard tapijt vloeroplossingen. 
DESSO AirMaster® is getest in het laboratorium van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI, dat gespecialiseerd is in het analyseren van de luchtkwaliteit van binnen- en buitenklimaat. Daar is de superieure filterfunctie van het tapijt vastgesteld. Tijdens de testen blaast men een bepaalde hoeveelheid fijnstof in een simulatiekamer, die is voorzien van een bepaalde vloer (vlakke vloer, standaard tapijt of DESSO AirMaster®). De simulatiekamer wordt vervolgens met rust gelaten, zodat het fijnstof kan neerdalen op de vloer. Na een bepaalde tijd wordt de luchtstroom in de kamer weer op gang gebracht, waarmee wordt gesimuleerd dat iemand de kamer betreedt of een deur opent. Daarna wordt de vermindering van de fijnstofconcentratie in de lucht gemeten.


DESSO AirMaster® als eerste product ter wereld gecertificeerd met GUI Gold Plus-label

Op basis van deze testresultaten is DESSO AirMaster® het eerste product ter wereld dat gecertificeerd is met een GUI Gold-logo* gevolgd door het GUI Gold Plus-label in 2015. Het Gold Plus-label werd toegekend voor hoge prestaties op drie andere testcriteria:
-    Geschiktheid voor mensen met allergieën
-    Hoge stofbindende capaciteit
-    Emissie-eigenschappen met lage vluchtige organische verbinding (VOC).
 

DESSO Airmaster ademzone Tarkett

DESSO SoundMaster voor een betere akoestiek

Daarnaast zijn vrijwel alle DESSO tapijttegels leverbaar met een SoundMaster-backing. Met de SoundMaster-backing wordt de geluidskwaliteit en akoestiek in kantoor verbeterd. Tapijt vermindert in het algemeen de impact van geluid met tussen 20 en 30 decibel. DESSO SoundMaster bereikt een verbetering van de geluidsabsorptieprestaties tot +0,15 (αw)3, gelijk aan een verbetering tot + 100% in vergelijking met standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20). Bovendien biedt het een nog comfortabeler gevoel onder de voet dan standaard tapijt en is de DESSO SoundMaster een duidelijk voorbeeld van up-cycling met zijn 80% gerecyclede inhoud van gebruikte PET-flessen.

Onze DESSO tapijttegels zijn 100% te recyclen

Bij Tarkett is het DESSO tapijt al bij het design zo ontworpen, zodat ze met minimale inspanningen gerecycled kunnen worden. Tarkett is daarom ook trots op zijn ReStart ®-inzamelprogramma en de daarbij recentelijk geopende Carpet Recycle Center


Het recyclen van tapijttegels met EcoBase-ruggen en ECONYL®-garen levert tot 84 procent meer CO2-besparing op ten opzichte van verbranding. Deze baanbrekende ontwikkeling zorgt ervoor dat we weer een stap verder zijn op het gebied van recycling en Tarkett draagt (met trots) hierdoor steeds meer bij aan een duurzame, circulaire economie.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het DESSO tapijt?

Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: +31416 684100

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn met projecttapijt? Bekijk dan ons artikel: "Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten"


Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: info.nl@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen
 

voorgestelde collecties