Waarom kiezen voor tapijt op kantoor?

Waarom kiezen voor tapijt op kantoor?

Werknemers die zich gelukkig en gezond voelen op hun werkplek melden zich minder vaak ziek en werken geconcentreerder. Zorg dragen voor die werknemers is dus van groot belang voor een bedrijf, want de medewerkers zijn hun grootste kapitaal.

Bedrijven hebben echter steeds vaker te maken met toenemende geluidsoverlast en een slecht binnenklimaat. Dit heeft een verslechterde concentratie van de medewerkers tot gevolg. Gelukkig is hier iets aan te doen. Lees in dit artikel hoe de keuze voor tapijt een beter binnenklimaat kan faciliteren.

DESSO tapijt van Tarkett kantoor
DESSO Grezzo Bloom tapijttegels

Verbeter het binnenklimaat op de werkvloer

Een goede werkplek beïnvloedt zowel de concentratie van werknemers, als de financiële prestaties van een bedrijf. Bent u benieuwd welke kantoorzorgen bovenaan de lijst staan bij werknemers in Nederland? Tarkett liet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar wat Nederlandse kantoormedewerkers belangrijk vinden.

De grootste zorgen hebben betrekking op geluidsoverlast en een slecht binnenklimaat. Uit het werkplekonderzoek is naar voren gekomen dat het beste rekening wordt gehouden met de volgende elementen:

  • Akoestiek: hoeveel last heeft men van het geproduceerde geluid van de kantoorapparaten en het praten van collega’s?
  • Binnenluchtkwaliteit: hoe is de luchtvochtigheid, ventilatie en temperatuur in de ruimte?


De bovenstaande twee elementen zorgen voor de grootste ongemakken op kantoor. Het verbeteren ervan zal zorgen voor minder ziekteverzuim, verbeterde productiviteit en welzijn, en verbeterde samenwerking en concentratie.

DESSO tapijt van Tarkett kantoor
DESSO Tarkett team

De drie pijlers van DESSO tapijttegels

Wist u dat het juiste tapijt een positieve invloed heeft op productiviteit en ons welzijn? DESSO is als tapijtmerk al meer dan 85 jaar thuis in het leveren van de juiste tapijtcollecties. Dankzij jarenlange ervaring en onderzoeken weet DESSO precies hoe een prettig werkklimaat gecreëerd kan worden.
We hebben een breed assortiment aan duurzame tapijtcollecties, die passen binnen de nieuwe manieren van werken. Om een positieve bijdrage te leveren aan een beter werkklimaat zijn de tapijtcollecties van DESSO ontwikkeld aan de hand van drie innovatiepijlers.

  1. Creativiteit: Door middel van indrukwekkende kleuren, designs en structuren kan invulling worden gegeven aan het functioneel en esthetisch inrichten van kantoren.
  2. Functionaliteit: Door diverse innovaties kunnen we met onze tapijtcollecties de akoestiek en binnenluchtkwaliteit verbeteren.
  3. Cradle to Cradle®: Het Cradle-to-Cradle®-certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten, bestaande uit gezonde materialen. Dit doelbewuste ontwerpen, gestimuleerd door de duurzaamheidsprincipes van Cradle to Cradle®, heeft ervoor gezorgd dat maar liefst 93% van de commerciële DESSO tapijttegels Cradle to Cradle® Goud, Zilver of Brons gecertificeerd zijn. ​​​​​
DESSO tapijt Tarkett kantoor
DESSO Desert tapijttegels Tarkett kantoor

Bekijk onze aanbevolen tapijtcollecties voor kantoren

Binnen het DESSO assortiment bieden wij vloerkleden, kamerbreed tapijt, tapijttegels en tapijtplanken. Op kantoren raden wij in het bijzonder modulaire tapijttegels en -planken aan. Onze collecties DESSO tapijttegels zijn namelijk speciaal ontworpen voor commerciële ruimtes met veel verkeer, en ze zijn geschikt voor het gebruik van zwenkwielen. Daarnaast hebben ze een goede slijtvastheid.

De tapijttegels zijn relatief snel en eenvoudig te installeren met minimaal snijverlies. De tapijttegels kunnen op diverse manieren worden geïnstalleerd, zoals een naadloos ontwerp of juist een ontwerp waarbij de tegel richting aangeeft.

Ook zijn de tegels gemakkelijk te vervangen bij vuil en vlekken. Natuurlijk worden de verwijderde tegels dan gerecycled. Het recyclen van tapijttegels met EcoBase-ruggen en ECONYL®-nylongaren levert tot 84 procent meer CO2-besparing op ten opzichte van verbranding. Tarkett maakt recyclen mogelijk met ons ReStart ®-inzamelprogramma en het daarbij geopende Carpet Recycling Center.

DESSO tapijt Tarkett kantoor

DESSO AirMaster®

De DESSO AirMaster-collecties zijn speciaal ontwikkeld om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren. Deze tapijttegels zijn vele malen effectiever in het opnemen van fijnstof dan standaard tapijt vloeroplossingen.

DESSO AirMaster® is getest in het laboratorium van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI, dat gespecialiseerd is in het analyseren van de luchtkwaliteit van binnen- en buitenklimaat. Tijdens de test blaast men een bepaalde hoeveelheid fijnstof in een simulatiekamer, die is voorzien van een bepaalde vloer (vlakke vloer, standaard tapijt of DESSO AirMaster®).

Het fijnstof zakt naar de bodem, daarna wordt er een luchtstroom op gang gebracht en de vermindering van fijnstofconcentratie in de lucht gemeten. Met deze test is de superieure filterfunctie van het tapijt vastgesteld.

DESSO Airmaster ademzone Tarkett

Op basis van deze testresultaten is DESSO AirMaster® het eerste product ter wereld dat gecertificeerd is met een GUI Gold-logo gevolgd door het GUI Gold Plus-label in 2015. Het Gold Plus-label werd toegekend voor hoge prestaties op drie andere testcriteria:
- Geschiktheid voor mensen met allergieën
- Hoge stofbindende capaciteit
- Emissie-eigenschappen met lage vluchtige organische verbinding (VOC).

DESSO tapijt Tarkett kantoor
DESSO SoundMaster van Tarkett

DESSO SoundMaster®

Vrijwel alle DESSO tapijttegels zijn leverbaar met een SoundMaster-backing. Hiermee wordt de geluidskwaliteit en akoestiek op het kantoor verbeterd. DESSO SoundMaster® bereikt een verbetering van de geluidsabsorptieprestaties tot +0,15 (αw)3. Dit staat gelijk aan een verbetering tot + 100% in vergelijking met standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20).

Bovendien is de DESSO SoundMaster® een duidelijk voorbeeld van up-cycling met zijn 80% gerecyclede inhoud van gebruikte PET-flessen. Ook geeft het een comfortabeler gevoel onder de voet dan standaard tapijt.

DESSO tapijt Tarkett kantoor

Meer informatie

Vragen of op zoek naar meer informatie over DESSO tapijt en onze duurzaamheidsaanpak. Neem dan contact met ons op of ontdek meer informatie via onderstaande buttons.  

Voorgestelde collecties