Universiteit van Kopenhagen

Universiteit van Kopenhagen

2018 | Amager, Denemarken

Afbeeldingengalerij

Ruim 40.000 m2 linoleumvloeren van Tarkett werden geïnstalleerd aan de Universiteit van Kopenhagen in Amager (Denemarken).

De Universiteit van Kopenhagen koos voor de linoleumvloeren van Tarkett vanwege de duurzaamheid en de goede prestaties op het gebied van geluidabsorptie. Het vloerproject van de Universiteit van Kopenhagen was een mooie en spannende kans, waarbij 40.000 m2 Tarkett linoleumvloeren werd geïnstalleerd op de Amager campus.

Het project werd gegund aan Tæppeland Erhverv A/S, een vloerenleverancier, die samenwerkte met de hoofdaannemer Elindco Byggefirma A/S. Het kan heel moeilijk zijn om een vloer te vinden die zowel van topkwaliteit is als esthetisch perfect is voor een project van maar liefst 40.000 m2. Er is uiteindelijk gekozen voor de linoleum Etrusco-vloer van Tarkett, omdat deze voldoet aan de ontwerp-, akoestische en onderhoudsvriendelijke eisen die nodig zijn voor een levendige universitaire omgeving.

Praktisch én stijlvol
Het doel van het project was om een functionele en visueel aantrekkelijke vloer te vinden die bestand is tegen veel voetverkeer, maar die ook goed past bij de rest van de campus van de universiteit. De Tarkett Etrusco, een duurzame linoleumvloer in de kleur ‘Elephant’, bleek de perfecte keuze.

Mads Hovgaard Christiansen van Tæppeland Erhverv A/S: “Er zijn meerdere voordelen die een linoleumvloer de beste keuze maken voor de Universiteit van Kopenhagen. De vloer is in de eerste plaats gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waardoor deze duurzaam en gemakkelijk te verwerken is en lang mee gaat. Bovendien is linoleum eenvoudig schoon te maken en het product blijft jarenlang goed.”

Akoestische linoleumvloeren
Een ander belangrijk kenmerk van Etrusco-vloeren is de vermindering van contactgeluid. Dit is erg belangrijk voor de universiteit, omdat er veel verschillende ruimtes zijn die een laag tot geen geluidsniveau vereisen, zoals leesruimtes waar studenten rust nodig hebben om zich te concentreren.

Bovendien is de linoleumvloer van Tarkett bijzonder geschikt voor grotere projecten, dankzij de unieke xf2-oppervlaktebehandeling, die de vloer gemakkelijk te onderhouden maakt en beschermt tegen slijtage. Het product is met name geschikt voor grotere commerciële ruimtes, zoals kantoren, openbare gebouwen, hotels en restaurants.

“Wanneer we een vloer ontwikkelen, beginnen we met het begrijpen van de huidige en toekomstige behoeften van de branche waar de vloer wordt gelegd. Daarom zijn onze linoleumvloeren een intelligente combinatie van design en eenvoudig onderhoud. De vloer is duurzaam en de onderhoudskosten worden verlaagd dankzij onze xf2-oppervlaktebehandeling”, concludeert Jørgen Baden, technisch manager bij Tarkett Denemarken.

voorgestelde collecties

Beschrijving

De universiteit van Kopenhagen koos voor de linoleum Etrusco-vloer van Tarkett vanwege de duurzaamheid en de vermindering van het contactgeluid. Bekijk hier het project.

Ontwerper/Architect

Arkitema Architects

Aannemer

Elindco Byggefirma A/S og Tæppeland Erhverv A/S

Segment

Categorieën