Het circulaire traject van DESSO-tapijttegels: duurzaam design en productieproces

The Beauty of Circularity DESSO

THE BEAUTY OF CIRCULARITY

Voor ons draait de schoonheid van circulariteit om de schoonheid van de hergebruikte materialen die in onze producten worden verwerkt, de innovatieve productieprocessen en de wetenschap dat we actief bezig zijn met het verminderen van afval en broeikasgasemissies.

Onze aanpak van circulariteit heeft drie belangrijke pijlers: design, materialen en een circulair traject. 

Ontwerp 

Al onze designkeuzes zijn gebaseerd op de Cradle to Cradle® principes en beginnen aan het einde: de ideale plaats voor een nieuw en vernieuwd begin. Hoewel we onze producten ontwikkelen met het oog op functionaliteit en esthetiek, ontwerpen we ook voor circulariteit: voor de vele lange levens die onze producten zullen leiden.

Materialen

Om het gebruik van nieuwe ruwe grondstoffen te beperken, werken we nauw samen met partners in alle sectoren, waarbij we waardevolle materialen terugwinnen die anders weggegooid zouden worden.

We zijn actief op zoek naar sterke, nieuwe samenwerkingsverbanden die ons in staat stellen om betere materiaalbronnen in ons systeem te verwerken.

Een circulair traject

Bij Tarkett nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de volledige levenscyclus van alle materialen waar we mee werken. Via ons terugname- en recyclingprogramma, ReStart®, scheiden wij garen- en tapijtruggen die in ons tapijtrecyclingcentrum in Nederland gerecycled worden, zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat. Wij houden ons tijdens dit proces aan de strengste gezondheids- en milieunormen. 

Natuurlijk doen we dit niet alleen - ons netwerk van toegewijde partners helpt ons deze circulaire reis mogelijk te maken.

Onze circulaire CO2-voetafdruk

Samen met ons totaalconcept en onze doordachte materialen zorgt ons gesloten kringloopsysteem ervoor dat onze tapijttegels een indrukwekkende lage circulaire CO2-voetafdruk hebben, die we samen met onze partners en klanten voortdurend verder proberen te verlagen.

 

 

Circulaire CO²-voetafdruk conform de Milieuproductverklaring (EPD) S-P-05827 - DESSO Recharge & Retrace, extern gecontroleerd door Bureau Veritas, op basis van de totale CO²-voetafdruk (modules A-D) met een gesloten circulair recyclingscenario.