Linoleum: de meest duurzame vloeroplossing voor in scholen

Linoleum: de meest duurzame vloeroplossing voor in scholen

Met onze nieuwe linoleum collecties ontwerpt u een duurzame en gezonde leeromgeving. De linoleum vloeren zijn gemaakt van 97% natuurlijke materialen, waarvan 76% bio-based. Daarnaast zijn ze aan het einde van de levensduur 100% recyclebaar en hebben ze de laagste CO2-voetafdruk in de markt.

Met de matte xf2 finish zijn ze bovendien bestand tegen chemicaliën, zeer hygiënisch en eenvoudig in onderhoud. Kortom, met onze linoleum vloeren kiest u voor de ideale vloeroplossing voor gebouwen met intensief gebruik zoals in scholen.

Duurzaam

Met Cradle to Cradle® ZILVER en GOUD certificeringen, zijn onze linoleum collecties het meest duurzame product verkrijgbaar in de markt. De gebruikte ingrediënten zijn 100% positief beoordeeld volgens het Cradle to Cradle Certified® schema voor gezondheid en milieu. Mede door de unieke natuurlijke samenstelling en inhouse recycling bij Tarkett, hebben onze linoleum collecties de laagste CO2 voetafdruk in de markt.

Prestaties

Met een levensduur van 30 jaar, verbeterde akoestiek en een kras- en vlekvrije toplaag, zijn onze linoleum vloeren ideaal voor het ontwikkelen van een gezonde, inspirerende en onderhoudsvriendelijke leeromgeving. Ons linoleum voldoet aan alle eisen van het Frisse Scholen principe en dragen bij aan betere binnenluchtkwaliteit (met allergie VOC certificering), waardoor u sneller een Frisse Scholen klasse A bereikt.

Design

Met meer dan 100 nieuwe kleuren en patronen zijn de designmogelijkheden met linoleum eindeloos. Daarmee zijn de vloeren uitermate geschikt in het ontwerpen van een harmonieuze motiverende leeromgeving. Daarnaast zorgt de xf2 finishlaag met matte look voor kras- en vlekbestendigheid en zijn de vloeren resistent tegen chemicaliën, waardoor ze zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch zijn.

Bij Tarkett zijn alle linoleumcollecties 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur. Dit organiseren wij volledig in-house waardoor ons linoleum de laagste CO2 voetafdruk heeft binnen de hele productcategorie die verkrijgbaar is in de markt.

Tarkett linoleum goede materialen en duurzaamheid

Linoleum als meest duurzame vloeroplossing

Bij de productie van ons linoleum gebruiken we materialen die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens en het milieu. In tegenstelling tot andere producenten in de markt, gebruiken wij enkel duurzaam gekweekte kurk- en lijnzaadolie (in plaats van niet-duurzaam gekapt naaldhout en aardolie). Voor de productie gebruiken we 100% hernieuwbare energie, waarvan maar liefst 34% wordt opgewekt door onszelf. 

Ons linoleum is bovendien als enige in de markt 100% recyclebaar na gebruik en dient, middels ons ReStart recycle programma, zodoende als grondstof voor nieuwe linoleum. Tegelijkertijd wordt hiermee dus de ecologische voetafdruk van de productie een stuk kleiner. Ons linoleum heeft dan ook de laagste CO2 voetafdruk in de markt. Het Tarkett 2,5mm linoleum heeft zelfs een CO2 negatieve voetafdruk. 

EMEA Splitter

Vlek- en krasvrij met een levensduur tot wel 30 jaar

Onze linoleum producten zijn door de gepatenteerde xf2 finish laag, extreem bestendig tegen vlekken en krassen, maar ook tegen chemicaliën. Linoleum is verder van nature ftalaatvrij (additieven die het materiaal flexibel maken) en bevat antibacteriële eigenschappen. 

Dit maakt onze linoleum producten de meest hygiënische en onderhoudsvriendelijke optie in de markt, wat resulteert in lagere exploitatiekosten. De xf2-laag garandeert bovendien de unieke matte finish over de levensduur van het product. Ideaal binnen scholen en gebouwen met een hoge gebruik intensiteit. 

Linoleum in scholen

Lagere energie kosten, een hogere binnenluchtkwaliteit en verbeterde akoestiek

De inrichting en het ontwerp van een schoolgebouw kunnen grote invloed hebben op schoolprestaties, concentratie en humeur. Een juiste manier van inrichten zorgt voor een fijne leer- en werkomgeving waarin alle gebruikers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het Frisse Scholen programma (2021) ondersteunt schoolbesturen en gemeentes bij de keuzes voor het creëren van een aangenaam binnenklimaat.

Door het gebruik van uitsluitend gezonde en gecertificeerde materialen, dragen onze linoleum producten bij aan een gezonde leeromgeving. Onze vernieuwde linoleum vloeren dragen bij aan verhoogde binnenluchtkwaliteit (allergie VOC gecertificeerd). Ook zijn ze geschikt voor het geleiden van vloerverwarming en voerkoeling, wat een positieve invloed heeft op het energieverbruik en de temperatuur in het schoolgebouw.

Bovendien zijn er extra toepassingen mogelijk voor een verbeterde akoestiek. Ideaal voor leerpleinen waar wordt samengewerkt, overlegd en gestudeerd in dezelfde ruimte. Kortom, ons linoleum voldoet aan alle eisen omtrent het Frisse Scholen principe en stelt u in staat sneller tot een Frisse Scholen klasse A te komen. 

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Tarkett linoleum duurzaamheid

Nieuwsgierig?

Benieuwd naar onze nieuwe linoleum collecties en de mogelijkheden? Neem contact met ons op, download de informatiebrochure of bestel gratis stalen van de gewenste designs via de  productpagina’s.