Linoleum: de meest duurzame vloeroplossing voor toepassing in uw school

Linoleum: de meest duurzame vloeroplossing voor toepassing in uw school

Onze nieuwe linoleum collecties zijn gemaakt van 97% natuurlijke materialen, waarvan 76% bio-based, zijn als enige 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur en hebben de laagste CO2 voetafdruk in de markt. Door de matte xf2 finish laag tevens bestendig tegen chemicaliën en zeer hygiënisch. Kortom het meest duurzame en levensbestendige linoleum verkrijgbaar, ideaal voor toepassing in een omgeving met intensief gebruik zoals in scholen

Duurzaam

Met Cradle to Cradle® ZILVER en GOUD certificeringen, zijn onze linoleum collecties het meest duurzame product verkrijgbaar in de markt. De gebruikte ingrediënten zijn voor 100% positief beoordeeld volgens het Cradle to Cradle Certified® schema voor gezondheid en milieu. Door onder andere de unieke natuurlijke samenstelling (waarvan 76% biologisch afbreekbaar) en de inhouse recycling bij Tarkett, hebben onze linoleum collecties daarbij de laagste CO2 voetafdruk in de markt.

Prestaties

Met een levensduur van 30 jaar, extra toepassingen voor verbeterde akoestiek en een kras- en vlekvrije toplaag, zijn onze linoleum vloeren ideaal voor het ontwikkelen van een gezonde, inspirerende en onderhoudsvriendelijke leeromgeving. Ons linoleum voldoet aan alle eisen van het Frisse Scholen principe en stellen u, onder andere door middel van een allergie VOC certificering voor het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit, zodoende in staat sneller een Frisse Scholen klasse A te bereiken.

Design

Met maar liefst 105 nieuwe kleuren en patronen zijn de designmogelijkheden met onze nieuwe collecties linoleum eindeloos. Ons linoleum is daarmee uitermate geschikt in het bevorderen van een harmonieuze omgeving en het ontwikkelen van een inspirerende leeromgeving. Door de xf2 finish laag met unieke matte look, bovendien kras- en vlekvrij, maar ook resistent tegen chemicaliën. Zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch dus. Perfect voor het toepassing in onder andere scholen.

Linoleum als meest duurzame vloeroplossing

Bij de productie van ons linoleum gebruiken we materialen die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens en het milieu. In tegenstelling tot andere producenten in de markt, gebruiken wij enkel duurzaam gekweekte kurk- en lijnzaadolie (in plaats van niet-duurzaam gekapt naaldhout en aardolie). Voor de productie gebruiken we 100% hernieuwbare energie, waarvan maar liefst 34% wordt opgewekt door onszelf. 

Ons linoleum is bovendien als enige in de markt 100% recyclebaar na gebruik en dient, middels ons ReStart recycle programma, zodoende als grondstof voor nieuwe linoleum. Tegelijkertijd wordt hiermee dus de ecologische voetafdruk van de productie een stuk kleiner. Ons linoleum heeft dan ook de laagste CO2 voetafdruk in de markt. Het Tarkett 2,5mm linoleum heeft zelfs een CO2 negatieve voetafdruk. 

Tarkett linoleum goede materialen en duurzaamheid

''Niet alleen zijn al onze collecties als enige in de markt 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur (iets wat Tarkett volledig in-house organiseert), ook hebben ze de laagste CO2 voetafdruk binnen de hele productcategorie die verkrijgbaar is in de markt.''

Vlek- en krasvrij met een levensduur tot wel 30 jaar

Onze linoleum producten zijn door de gepatenteerde xf2 finish laag, extreem bestendig tegen vlekken en krassen, maar ook tegen chemicaliën. Linoleum is verder van nature ftalaatvrij (additieven die het materiaal flexibel maken) en bevat antibacteriële eigenschappen. 

Onze linoleum producten zijn daarmee de meest hygiënische en onderhoudsvriendelijke vloeren verkrijgbaar in de markt, hetgeen zich door vertaald in lagere exploitatiekosten. De xf2-laag garandeert bovendien de unieke matte finish over de levensduur van het product. Ideaal dus binnen scholen en gebouwen met een hoge gebruik intensiteit.  

Linoleum in scholen

Lagere energie kosten, een hogere binnenluchtkwaliteit en verbeterde akoestiek

De inrichting en het ontwerp van een schoolgebouw kunnen grote invloed hebben op factoren zoals schoolprestaties, concentratie en humeur. Een juiste manier van inrichten zorgt voor een fijne leer- en werkomgeving waarin alle gebruikers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Om schoolbesturen en gemeentes te ondersteunen bij de keuzes wat betreft een aangenaam binnenklimaat, is er in 2021 een nieuwe programma opgesteld: Frisse Scholen. 

Door het gebruik van uitsluitend gezonde en gecertificeerde materialen, dragen onze linoleum producten bij aan een gezonde leeromgeving. Onze nieuwe collecties dragen daarnaast bij aan het verhogen van de binnenluchtkwaliteit (allergie VOC gecertificeerd) en zijn zeer geschikt voor het geleiden van vloerverwarming en vloerkoeling, wat een positieve invloed heeft op het energieverbruik en de temperatuur in het schoolgebouw. Binnen de collecties zijn er tevens extra toepassingen mogelijk voor een verbeterde akoestiek. Ideaal voor leerpleinen waar wordt samengewerkt, overlegd en gestudeerd in eenzelfde ruimte. Ons linoleum voldoet aan alle eisen omtrent het Frisse Scholen principe en stelt u in staat sneller tot een Frisse Scholen klasse A te komen. 

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Tarkett linoleum duurzaamheid

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar onze nieuwe linoleum collecties en de mogelijkheden? Neem contact met ons, download de informatiebrochure of bestel gratis stalen van de gewenste designs via de productpagina’s. 

Afbeeldingen