Holz Hybrid Hochhaus Skaio

Holz Hybrid Hochhaus Skaio

2019 | Heilbronn, Duitsland

Afbeeldingengalerij

De gebouweigenaar van de baanbrekende houten woontoren is de Stadtsiedlung Heilbronn GmbH. Samen met Züblin is de nieuwbouw in maart 2019 opgeleverd na een bouwperiode van circa 15 maanden. Het architectonisch ontwerp werd verzorgd door Kaden + Lager, een planningsbureau uit Berlijn dat zich niet voor het eerst heeft toegelegd op urban houtconstructies met meerdere verdiepingen. SKAIO verrijkt de stad Baden-Wüttemberg met half door de overheid gesubsidieerde wooneenheden op 3.300 vierkante meter en 137 vierkante meter commerciële ruimte op de begane grond – het gebouw heeft een totale oppervlakte van ongeveer 5.000 vierkante meter.

SKAIO, een hybride constructie van hout, staal en gewapend beton, is een klassiek voorbeeld van een geslaagd samenspel van aantrekkelijke architectuur, maximale functionaliteit en duurzaam bouwen. “Op verzoek van de ontwikkelaar is de houten hoogbouw gepland volgens de principes van het Cradle to Cradle “concept”, legt Tabea Huth, projectmanager bij Kaden+Lager, uit.

De Style Emme xf2 linoleumcollectie werd gebruikt voor het grootste deel van het vloeroppervlak, dat in totaal meer dan 5.000 vierkante meter besloeg.

In augustus ontving het woongebouw het DGNB Gold-certificaat voor het voldoen aan tal van duurzaamheidscriteria, evenals de Diamond Award voor zijn uitstekende ontwerp en architectonische kwaliteit.

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Skaio, een hybrideconstructie gemaakt van hout, staal en gewapend beton is een schoolvoorbeeld van een geslaagd samenspel van aantrekkelijke architectuur, maximale functionaliteit en duurzaam bouwen.

Ontwerper/Architect

Architekturbüro Kaden + Lager Berlin

Aannemer

Kommunaler Wohnungsbau Stadtsiedlung Heilbronn GmbH

Segment

Categorieën