Onze duurzaamheidsaanpak: Doing Good. Together.

Onze duurzaamheidsaanpak: Doing Good. Together.

Bij Tarkett zijn we ervan overtuigd dat we samen een positieve impact kunnen hebben op mens en planeet. We willen duurzame vloeren maken van hoge kwaliteit, waarmee u gezondere en mensvriendelijkere ruimtes kunt ontwerpen.

We luisteren naar de behoeften van onze klanten en werken samen met al onze stakeholders om producten te kunnen ontwerpen die optimale prestaties leveren, gezond leven stimuleren en worden gemaakt met respect voor natuurlijke hulpbronnen.

“We bedienen onze klanten via onze innoverende vaardigheden, onze aanhoudende focus op duurzaamheid en onze prestaties. Dag in, dag uit streven we ernaar om in de hele organisatie - van R&D tot de klantenservice - al onze expertise te bundelen om gezonde, mensvriendelijke binnenruimtes te creëren. We zijn er rotsvast van overtuigd dat we dringend moeten overstappen op andere modellen om de eindige hulpbronnen en het natuurlijke kapitaal te beschermen. We vragen u dan ook om samen met ons aan een circulaire economie te bouwen, vooral door ons ReStart®-inleverprogramma een duwtje in de rug te geven. Samen.”

Fabrice Barthélemy, voorzitter Tarkett EMEA en LATAM

Designing for Life through Sustainable Design

Onze aanpak: Designing for Life. Werken, leren, ontspannen: mensen brengen 90% van de tijd binnen door. We helpen u bij het bouwen van gezondere, veiligere en meer mensvriendelijke binnenruimtes door kwalitatieve en duurzame producten te ontwerpen. We willen materialen gebruiken die we kunnen terugwinnen, recyclen en transformeren in nieuwe producten. Zo kunnen we de gezondheids- en milieuaspecten van onze producten steeds verder verbeteren. Onze focus ligt op Cradle to Cradle®-design. We maken onze producten zodanig dat natuurlijke hulpbronnen behouden blijven en klimaatverandering wordt beperkt.

Closing the Loop via de principes van de circulaire economie

Onze aanpak: Closing the Loop. Met ons ReStart®-inleverprogramma helpen we u bij het beheer van vloerbekledingsafval en dragen we ons steentje bij aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu. We recyclen snijresten en afval uit uw productie en transformeren die tot nieuwe kwaliteitsproducten. Op die manier kunnen we samen de cirkel rond maken en overstappen op een circulaire economie.

Samenwerking stimuleren via duurzame zakelijke relaties

Onze aanpak: Driving Collaboration. ’s Werelds grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid vergen samenwerking en partnerschappen over sectoren en toeleveringsketens heen. Wij sporen al onze klanten en stakeholders aan om samen met ons een positieve verandering mogelijk te maken. We communiceren transparant over onze prestaties op het vlak van duurzaamheid en bieden u duidelijke informatie over onze producten en ambities. We moeten samen de kansen aangrijpen die de circulaire economie ons biedt en afval een nieuw leven geven via ons ReStart®-inleverprogramma.