De futuristische en duurzame Métropole Arena in Bordeaux

De futuristische en duurzame Métropole Arena in Bordeaux

2018 | Bordeaux, Frankrijk

Afbeeldingengalerij

De Bordeaux Métropole Arena is een nieuwe evenementenlocatie in Bordeaux (Frankrijk), ontworpen door de beroemde Franse architect Rudy Ricciotti. De vorm van het gebouw lijkt op een gigantische witte kiezelsteen. De witte betonnen envelop wordt verlicht met een LED-systeem dat door de openingen in de gevel van het gebouw schijnt. De zaal heeft een capaciteit van 11.000 zitplaatsen voor shows, concerten, bedrijfsevenementen en indoor sportcompetities. Behalve dat het een architectonisch pareltje is, presteert het gebouw ook op het gebied van duurzaamheid doordat het energieverbruik van het gebouw optimaal is en tegelijkertijd de gebruikers comfortabele ruimtes en een gezond binnenmilieu biedt.

Tarkett droeg bij aan dit project door expertise te delen op het gebied van duurzaam bouwen, akoestiek en verkeersbestendigheid in de 4.500 m2 openbare ruimtes in het gebouw. Voor ruimtes met veel verkeer koos de klant voor de Silencio Veneto Linoleum-collectie. Zoals alle Linoleum-collecties is Silencio Veneto een natuurlijk product, 100% recyclebaar en Cradle to Cradle-gecertificeerd. Het draagt ​​ook bij aan een goede luchtkwaliteit binnenshuis dankzij de lage VOS-uitstoot. Dit product biedt ook goede akoestische eigenschappen en vermindert het geluid met 18dB terwijl het een uitstekend loopcomfort biedt. Last but not least is de Silencio Veneto Linoleum-collectie gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden voor nog meer duurzaamheid, wat essentieel is voor een gebouw dat jaarlijks honderden evenementen zal organiseren.

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Tarkett maakte deel uit van het ontwerp van de Bordeaux Métropole Arena en droeg expertise bij op het gebied van duurzame vloeroplossingen die geschikt zijn voor ruimtes met veel verkeer.

Ontwerper/Architect

Rudy RIcciotti

Aannemer

Bouygues Bâtiment Centre Sud-Ouest

Gebouweigenaar

Lagardère Live Entertainment

Segment

Categorieën