Tarkett's verantwoord gebruik van PVC

Verantwoordelijk gebruik van PVC

Slijtvast, duurzaam en eindeloos recyclebaar: drie redenen waarom we van PVC-vloeren houden.

Een van de beste manieren waarop u uw steentje kunt bijdragen aan de toekomst van onze planeet, is door een product te kiezen dat lang meegaat en dat bijna tot in het oneindige kan worden gerecycled. Daarom zijn wij fan van PVC-gebruik in vloeren. Het is een duurzaam materiaal dat jarenlang bestand is tegen slijtage zonder dat het vervangen hoeft te worden. PVC heeft ook isolerende eigenschappen en is volledig geschikt voor veeleisende ruimtes met specifieke onderhoudsvereisten, Hierdoor is het een uitstekende keuze voor omgevingen zoals ziekenhuizen en scholen waar hygiëne en infectiepreventie cruciaal zijn.

 

Lees hier hoe wij verantwoordelijk gebruik maken van PVC.

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC

Als toegewijde aanhangers van de Cradle to Cradle®-methode en een circulaire economie, passen we hetzelfde duurzame denken toe op al onze PVC-producten. We beoordelen elk materiaal dat we gebruiken en zijn altijd op zoek naar iets beters om onze formuleringen continu te optimaliseren. Daarom zijn we 100% ftalaatvrij* en hebben we lage tot ultralage VOS-normen die bijdragen aan gezondere ruimtes en een goede binnenluchtkwaliteit.

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC, iQ Natural vinylvloeren

We ontwikkelen ook manieren om PVC nu en in de toekomst nog duurzamer te maken. PVC na gebruik** komt al in aanmerking voor ons baanbrekende ReStart®-programma voor terugname en recycling. We innoveren ook met lijmvrije PVC-vloeren, zowel klik- als losliggend, voor nog meer succesvolle recycling na gebruik.  

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC

En we blijven baanbrekende PVC-formuleringen onderzoeken, bijvoorbeeld onze nieuwe generatie iQ Natural vervangt 100% van klassiek fossiel geproduceerd vinyl vervangen door bio-toegeschreven vinyl BIOVYNTM*** 
Het maakt allemaal deel uit van ons streven om u vloeroplossingen aan te bieden die een gezonde omgeving bevorderen zonder schade aan de aarde.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

* Sinds 2018 maken 100% van onze vinylproductielocaties in Europa gebruik van ftalaatvrije weekmakertechnologie, inclusief gerecyclede content.
** Gebruikte homogene vloeren, geproduceerd na 2011.
*** Geproduceerd door INOVYN. BIOVYNTM is 's werelds eerste commercieel verkrijgbare bio-toegeschreven vinyl. Het wordt erkend door de RSB, een onafhankelijke instantie die de status van 'bio-attributed' erkent
 

Aanbevolen artikelen

ReStart®

Lees meer over ReStart®, ons baanbrekende programma voor terugname en recycling van vloeren dat de cirkel sluit
Meer informatie
 

Cradle to Cradle®

Meer informatie over Cradle to Cradle®, de methodologie die wij aanhouden
Meer informatie
 

iQ Natural

Lees meer over ons iQ Natural PVC-assortiment
Meer informatie
 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u rustig kunt ademen.