Verantwoordelijk gebruik van PVC in vloeren

Verantwoordelijk gebruik van PVC in vloeren

Slijtvast, duurzaam en recyclebaar: drie redenen waarom we van PVC-vloeren houden.

Een van de beste manieren waarop u uw steentje kunt bijdragen aan de toekomst van onze planeet, is door een product te kiezen dat lang meegaat en bijna tot in het oneindige kan worden gerecycled. Een PVC-vloer is zo’n product. Deze is slijtvast, duurzaam en uitermate geschikt voor recycling. Ontdek op deze pagina hoe wij verantwoordelijk gebruik maken van PVC in onze vloeren.

PVC is op de eerste plaats een duurzaam materiaal dat jarenlang bestand is tegen slijtage, zonder dat het vervangen hoeft te worden. Ook heeft het isolerende eigenschappen en is het geschikt voor veeleisende ruimtes met specifieke onderhoudsvereisten. Hierdoor zijn PVC-vloeren een uitstekende keuze voor onder andere ziekenhuizen, scholen en kantoren.

     


Lees hier hoe wij verantwoordelijk gebruik maken van PVC in onze producten

Duurzame denkwijze in alle PVC-producten

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC

Als toegewijde aanhangers van de Cradle to Cradle®-methode en een circulaire economie, passen we hetzelfde duurzame denken toe op al onze PVC-producten. We beoordelen elk materiaal dat we gebruiken en zijn continu op zoek naar iets beters om onze productsamenstellingen te optimaliseren. Daarom zijn onze producten ftalaatvrij* en hebben we lage tot ultra lage VOS-normen die bijdragen aan gezondere ruimtes en een goede binnenluchtkwaliteit.

Kenmerken van een milieuvriendelijke PVC-vloer

Tarkett's verantwoord gebruik van PVC, iQ Natural vinylvloeren

Innovaties voor toekomstgerichte vloeroplossingen

Om PVC nu en in de toekomst nog duurzamer te maken, werken we continu aan nieuwe manieren om dat voor elkaar te krijgen. Zo komt PVC na gebruik** al in aanmerking voor ons baanbrekende terugname- en recyclingprogramma ReStart®.

Ook innoveren we met lijmvrije PVC-vloeren, zodat we deze nog meer en succesvoller kunnen recyclen na gebruik. Dit geldt zowel voor klik- als losliggende vloeren. Een ander voorbeeld van grensverleggend onderzoek naar PVC-formuleringen is onze nieuwe generatie iQ Natural. Deze vervangt 100% van het klassiek fossiel geproduceerde vinyl door bio-toegeschreven vinyl BIOVYNTM.***

Bij al onze inspanningen is het ultieme doel om vloeroplossingen te ontwikkelen die niet alleen de leefomgeving bevorderen, maar ook de aarde beschermen.

* Sinds 2018 maken 100% van onze vinylproductielocaties in Europa gebruik van ftalaatvrije weekmakertechnologie, inclusief gerecyclede content.
** Gebruikte homogene vloeren, geproduceerd na 2011.
*** Geproduceerd door INOVYN. BIOVYNTM is 's werelds eerste commercieel verkrijgbare bio-toegeschreven vinyl. Het wordt erkend door de RSB, een onafhankelijke instantie die de status van 'bio-attributed' erkent

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®


 


Meer weten over onze duurzaamheidsdoelen?

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Door fijnstof op te vangen en de VOS-uitstoot te verminderen, overtreffen onze producten zelfs de strengste industriële normen voor luchtkwaliteit.

Meer informatie?

Vragen of op zoek naar meer informatie over  ons assortiment PVC-vloeren en onze duurzaamheidsaanpak. Neem dan contact met ons op of ontdek meer informatie via onderstaande buttons.