De school van de toekomst

De scholen van de toekomst ontwerpen

Human-Conscious Design

Architecten, interieurontwerpers, vastgoedmanagers, ...

U bouwt de scholen van morgen.
Flexibeler, meer modulair, dynamischer.
Scholen ontworpen voor ieders welzijn... en om de planeet te beschermen.
Scholen die steeds inclusiever, meer verbonden en opener zijn.

U staat centraal bij elke uitdaging waar de maatschappij mee wordt geconfronteerd.

Wij staan u bij.
Tarkett ondersteunt de onderwijsgemeenschap

Ons doel is het leven van leerlingen gemakkelijker te maken, ruimtes te creëren voor alternatieve toepassingen en het leerproces te stimuleren. We hebben de hulp nodig van leveranciers die intelligente, verantwoorde materialen kunnen leveren die onze uitdagingen aangaan."

Céline – Interieurontwerpster, Frankrijk

Leerruimtes ontwerpen

Duurzame scholen

Een omgeving die is opgebouwd rond respect, voor studenten en personeel, maar ook voor de gemeenschap en de planeet, waar duurzaamheid, gezondheid en welzijn elkaar ontmoeten.

Flexibele leerruimtes

Ruimtes die zich aanpassen aan flexibele pedagogieken, klaslokalen die betrokkenheid en leren mogelijk maken, voor scholen die nieuwsgierigheid en motivatie stimuleren.

Inclusieve scholen

Een leerplaats voor iedereen. Inclusieve scholen elimineren obstakels om een plek te vormen waar leerlingen niet worden ingeperkt door beperkingen, maar voortgestuwd door hun potentieel.

education child

Duurzame scholen

Ontwerpen voor welzijn en ontwerpen voor duurzaamheid gaan hand in hand. Daarom werkt u aan het bevorderen van de binnenluchtkwaliteit en het verlagen van de CO²-emissies van uw bedrijf.

Bij Tarkett geloven we dat de manier om dit te bereiken is van het prille begin onze vloeren ecologisch te ontwerpen, V0S tot een minimum te beperken, ftalaten te elimineren en materialen zorgvuldig te selecteren om schade te minimaliseren zonder in te boeten aan de uiteindelijke kwaliteit van het product.

Ons doel is u de materialen te bieden die u nodig hebt om ruimtes te creëren die het welzijn bevorderen, met respect voor de huidige en toekomstige omgeving: schadelijke emissies tot een minimum beperken tijdens de productie en ervoor zorgen dat we onze materialen aan het einde van de levensduur kunnen recyclen.

Maar neem het niet zomaar aan: we verstrekken milieuproductverklaringen (EPD) en materiaalgezondheidsverklaringen (MHS) voor al onze producten en we voeren onafhankelijke Cradle to Cradle®-beoordelingen uit van alle materialen die we gebruiken.

flexibele leerruimtes

Flexibele leerruimtes

De laatste jaren heeft er een grote verschuiving plaatsgevonden in het onderwijs. Onderwijsruimtes zijn leerruimtes geworden en hun gebruik is dienovereenkomstig gemuteerd. Leerlingen schakelen naadloos om tussen soloactiviteiten en activiteiten in groep of met de hele klas. Ze communiceren meer, presenteren meer, oefenen meer. Om dergelijke veranderingen te ondersteunen, moeten de ruimtes waarin ze leren anders – en flexibeler - worden ingedeeld en georganiseerd.

Dit geldt niet alleen voor klaslokalen. Gangen, rustige hoekjes, sporthallen, bibliotheken en cafetaria's worden allemaal opnieuw hergebruikt om ruimtes te creëren waar leerlingen kunnen samenkomen, elkaar ontmoeten, studiegroepen vormen of in alle rust kunnen werken.

Om u te ondersteunen bij de creatie van nieuwe modulaire leeromgevingen heeft Tarkett een aanpak met uiteenlopende materialen ontwikkeld die een verscheidenheid aan vloeren biedt die zijn afgestemd op verschillende doeleinden: veel verkeer, geluidsreductie, weinig onderhoud, eenvoudige vervanging, zeer slijtvast of verbeterde luchtkwaliteit.

Dit aanbod strekt zich uit over uiteenlopende materiaalklassen, van vinyl en linoleum tot tapijt, LVT en meer. Met een verscheidenheid aan eenvoudig te combineren kleuren en texturen helpt ons assortiment van uiteenlopende materialen u ergonomische, inclusieve en leervriendelijke sfeer te creëren.

Inclusieve scholen

Inclusieve scholen

Een inclusieve school moet in het teken staan van alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond, vaardigheden of neurotype. Dit betekent het bevorderen van de toegankelijkheid en het gemakkelijk maken de weg te vinden (met LRV, muur- en vloerbewegwijzering, waarschuwingstegels, tactiele strips, ...). Het betekent ook dat de verkeersstroom wordt verbeterd. Dit is mogelijk door het juiste gebruik van kleuren, bewegwijzering en materialen die zijn aangepast aan elke specifieke ruimte.

En aangezien het belang van een leeromgeving nu goed is gevestigd, zijn akoestiek, natuurlijk licht, kleuren en contrasten allemaal belangrijke criteria. Dit kan specifiek gelden voor neurodivergente en minder valide pupillen.

Het assortiment van uiteenlopende materialen van Tarkett is zorgvuldig samengesteld om u te helpen in het ontwerp van inclusieve scholen met een verscheidenheid aan materialen, functies en kleuren die geschikt zijn voor specifieke gebruiksdoeleinden en vereisten.

Aanbevolen vloeren voor onderwijsgebouwen

Ontdek onze aanbevolen vloeren om milieuvriendelijke scholen te bouwen. Deze collecties maken deel uit van onze Circular Selection, waarin we onze beste producten op het gebied van duurzame criteria samenvatten: goede materialen, ftalaatvrij, optimaal VOS-niveau en recyclebaar na gebruik.

Tarkett Lino

Linoleumvloeren op biologische basis - Cradle to Cradle gecertificeerd ® Goud of Zilver.

AirMaster

Tapijttegels die fijnstof verminderen - Bekroond met het GUI Gold Plus-label.

Excellence Genius

Losliggend heterogeen vinyl - Installatie zonder lijm.

Ontdek onze referenties binnen het onderwijs