Marnix Academie

Marnix Academie

2021 | Utrecht, Nederland

Afbeeldingengalerij

Uitnodigend entreegebied en rustig, toegankelijk en faciliterend leerplein 

De open en warme entree van de Marnix Academie in Utrecht, symboliseert een informeel en uitnodigend welkom voor studenten, medewerkers en bezoekers. Door de verscheidenheid in interieurelementen voorziet het entreegebied in een grote flexibiliteit in gebruik. Zo fungeert het gemakkelijk als plek om te studeren, te ontmoeten, te overleggen en te pauzeren. 

De entree is gelegen aan de collegezaal. Beide ruimte zijn zeer gemakkelijk aan elkaar te verbinden. Zo dient de aaneenkoppeling vaak als lobby wanneer grotere groepen bijeenkomen. 

In tegenstelling tot de drie andere leerpleinen, ligt de focus binnen het vierde leerplein voornamelijk op de begeleiding van kleinere groepen. In opzet is scherp rekening gehouden met akoestiek en geluidsdichtheid. 

Open structuur en toegankelijk ontwerp

In het ontwerp van verschillende gebieden is de, 100% recyclebare, Grezzo tapijttegel meegenomen. De organische kleuren van deze tapijttegel passen perfect binnen de open structuur van het geheel. Bij het entreegebied is daarnaast de ID Inspiration High Traffic 70 geïnstalleerd. Door deze PVC-strook met op natuur geïnspireerde kleur – versterkt met een hyperrealistische print – ontstaat een prettige en aangename sfeer. 

voorgestelde collecties

Beschrijving

Een open, warme en informeel welkom, gecombineerd met een rustig en gestructureerd leerplein perfect voor begeleiding van kleinere groepen.

Ontwerper/Architect

De Ruimdenkers

Aannemer

Projectstoffering Utrecht

Segment

Categorieën