Waarom kamerbreed tapijt als vloerbedekking

Waarom kamerbreed tapijt als vloerbedekking

Ons kamerbreed tapijt biedt diverse voordelen. De designmogelijkheden zijn eindeloos en ons kamerbreed tapijt is geluidsabsorberend, energiebesparend, veilig, warm en comfortabel. Kamerbreed tapijt wordt geleverd op rollen. Deze rollen zijn meestal 4 meter breed, waardoor een rol tapijt van muur tot muur onafgebroken gelegd kan worden. Kamerbreed tapijt kan ook op verschillende ondervloeren gelegd worden. We bespreken in dit artikel de belangrijkste voordelen en mogelijkheden.

Een goede akoestiek

Het is niet voor niets dat veel theaters, concertzalen en bioscopen gebruik maken van kamerbreed tapijt. Geluid klinkt met tapijt in een ruimte beter en voller. De nagalmtijd van de geluidsgolven, die worden weerkaatst door muren en meubels, wordt namelijk door gebruik van tapijt verkort. Ook in veel hospitality ruimtes wordt kamerbreed tapijt gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan cruiseschepen en hotels. Hier kan een slechte akoestiek een belangrijk struikelblok vormen voor de tevredenheid van gasten. Ook in andere omgevingen kan slecht geluid nadelig zijn voor gezondheid en welzijn, bijvoorbeeld doordat scholieren of werknemers zich door geluidsoverlast slechter kunnen concentreren.

Comfortabel aan de voeten

Tapijt voelt minder koud aan dan harde vloeren en geeft een extra comfortabel gevoel. Door de isolerende werking van tapijt gaat er minder warmte via de vloer verloren in vergelijking met harde vloeren. Er kan zodoende op de energierekening worden bespaart. Ook verkleint kamerbreed tapijt de kans op uitglijden en vermindert het de impact bij een eventuele val. Dit is bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen een groot voordeel. 

Kamerbreed tapijt lijkt naadloos 

Omdat kamerbreed tapijt vaak op rollen van 4 meter breed geleverd wordt, kan kamerbreed tapijt zo gelegd worden dat er een minimaal aantal naden zichtbaar is. Tegenwoordig zijn er zelfs technieken en patronen die de verschillende stukken kamerbreed tapijt zo verbinden, dat de naden helemaal niet zichtbaar meer zijn. 

Kamerbreed tapijt is veelzijdig

De brede oppervlakte van kamerbreed tapijt geeft ook een enorme keuze aan prints, kleuren, structuren en designs. Zo heeft DESSO in samenwerking met Ex Interiors bijvoorbeeld een collectie kamerbreed tapijt ontworpen met maar liefst 115 verschillende dessins in vijf verschillende kleurgroepen: Steen, Karmijn, Amber, Blad en Indigo. 

Desso & Ex kamerbreed karmijn Tarkett

Tapijt op maat voor nog meer designmogelijkheden

Naast onze standaard collecties kamerbreed tapijt bieden we ook de mogelijkheid om te kiezen voor tapijt op maat, ofwel customised design. Met tapijt op maat is het mogelijk om van elke vloer een kunstwerk te maken, omdat u in staat bent specifieke kleuren en afmetingen te creëren. Hiermee wordt een extra luxe uitstraling gecreëerd. Het is voor onze klanten mogelijk om met ons samen te werken bij het creëren van DESSO tapijttegels, kamerbreed tapijt en karpetten; en gezamenlijk te komen tot maatwerk in tapijtdesigns. We bieden deze service ook voor onze luxueuze Axminster kwaliteit en andere geweven tapijten. Neem contact op met uw lokale vertegenwoordiger om uw specifieke wensen en behoeften te bespreken.

DESSO Axminster en Axminster Sculpt

Axminster, een traditioneel geweven tapijt dat meer dan 250 jaar geleden werd ontwikkeld voor Koninklijke woningen, wordt nu gebruikt in de meest indrukwekkende luxe hotels. Al meer dan twee decennia heeft DESSO Axminster van Tarkett een goede reputatie als tapijt op maat, die we leveren aan vele hotelmerken en hoteleigenaren. Klanten zijn onder andere Hilton, Marriott, Starwood en Intercontinental. Het assortiment luxueus DESSO Axminster tapijt is bekend om zijn sublieme uitstraling, zijn complexe, frisse, levendige dessins en uitzonderlijk lange levensduur. Het tapijt wordt meestal gebruikt in openbare ruimtes, gangen en slaapkamers om een luxe uitstraling te creëren. Axminster creëert de sfeer waar uw klanten naar verlangen en biedt eindeloze designmogelijkheden. 

Axminster Sculpt kamerbreed Tarkett

DESSO Gravure tapijt

Gravure, onze collectie bedrukt tapijt op maat, biedt ongekende designmogelijkheden. Het patroon wordt op ‘greige’ getuft tapijt aangebracht met een speciaal drukprocedé. De verf wordt daarbij met hogedrukspuitkoppen geïnjecteerd voor een maximale absorptie. Resultaat: een verbluffende en uitermate heldere kleur. In combinatie met DESSO’s omvangrijk scala aan levendige kleuren kunnen eindeloos veel designs worden gecreëerd. Gravure is een budgetbewust alternatief voor Axminster geweven tapijten

Meer informatie over kamerbreed tapijt?

Kamerbreed tapijt is erg veelzijdig en de opties zijn vrijwel onbeperkt. Doordat de vloer vrijwel naadloos gelegd kan worden is kamerbreed ook zeer esthetisch. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn met projecttapijt? Bekijk dan ons artikel: "Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten"

Heeft u interesse in deze vloer of heeft u nog verdere vragen? Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon, bel naar het algemene nummer: 0416 684 100 of mail naar info.nl@tarkett.com voor meer informatie over de mogelijkheden.


voorgestelde collecties