HUIS van Roosendaal

HUIS van Roosendaal

2023 | Nederland

Afbeeldingengalerij

Het oude stadskantoor dateerde van eind 70 en was flink verouderd. Dit resulteerde in onprettige werkomstandigheden. Inmiddels is het stadskantoor omgetoverd tot een toegankelijke, transparante en duurzame omgeving waar iedereen welkom is.

Duurzaamheid als hoogste prioriteit

 

Het HUIS van Roosendaal heeft een circulaire renovatie ondergaan, waarbij ze zorgvuldig zijn omgegaan met bouwmaterialen uit het stadskantoor. Het merendeel van de materialen zijn hergebruikt in het nieuwe ontwerp. 

Het doel was om een Energie Neutraal Gebouw (ENG) te realiseren. Dit betekent minimaal energielabel A en het gebruik van reeds gebruikte materialen (circulair bouwen en slopen). Daarnaast werd het HUIS van Roosendaal verbouwd en gerenoveerd met een BREEAM-NL certificaat. BREEAM-NL is de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving.

De 100% recyclebare tapijtegelscollecties DESSO Marvel (alleen verkrijgbaar als special) en DESSO Fields hebben een mooie bijdrage geleverd aan dit extreem duurzame project. 

 

 

 

Voorgestelde collectie

Beschrijving

Het HUIS van Roosendaal is circulair verbouwd. De DESSO Marvel en DESSO Fields tapijttegels hebben hier een bijdrage aan geleverd.

Ontwerper/Architect

Hans van Heeswijk architecten

Aannemer

G&S project

Gebouweigenaar

HUIS van Roosendaal

Segment

Categorieën