Gerecyclede materialen gebruiken in vloeren

Gerecyclede materialen

Wij houden van tweede kansen.

Gebruikte medische blisterverpakkingen en mobiele simkaarten, het kalk dat uit drinkwater wordt gefilterd, de PVB-films van oude autoruiten, zelfs afgedankte visnetten. Dit klinkt misschien als een vreemde verzameling afval, maar deze items bevatten waardevolle materialen die opnieuw kunnen worden gebruikt. Daarom werken we bij Tarkett samen met partners die werken aan innovatieve manieren om waardevolle materialen te extraheren uit gebruikte producten die we terug kunnen brengen in onze toeleveringsketen.

Gerecyclede materialen gebruiken om nieuwe vloeren te maken

Het maakt allemaal deel uit van ons streven naar een circulaire economie, wat betekent dat we de cirkel van afval moeten sluiten. Dat begint natuurlijk dicht bij onszelf met het recyclen van ons productie- en installatieafval en het ecodesign van onze eigen producten. We willen de hoeveelheid gerecyclede grondstoffen die we kunnen gebruiken vergroten en ervoor zorgen dat wanneer een product het einde van zijn levensduur bereikt, dezelfde waardevolle materialen zo eenvoudig mogelijk kunnen worden geëxtraheerd en opnieuw worden gebruikt. Alles zonder afbreuk te doen aan onze prestaties en esthetische uitmuntendheid. Bij Tarkett is onze ambitie dat onze vloeren in de toekomst 100% recyclebaar zijn. Maar het sluiten van de cirkel van afval vereist ook enig lateraal denken. Daarom werken we samen met andere sectoren om anders verspilde bijproducten te vinden die nuttig kunnen zijn voor ons - zoals het upcyclen van de kalkresten van de verwerking van drinkwater tot kalkstabilisator voor onze Cradle to Cradle®-gecertificeerde Gold EcoBase tapijtrug.

iD Revolution LVT-collectie met PVB-gerecyclede windschermen

Want als het gaat om afval, maakt elk opgeslagen en hergebruikt schroot - of het nu gaat om productie en installatie van versneden stukken, gebruikte vloeren of gebruikte producten van andere industrieën - het verschil. Het behoudt niet alleen de natuurlijke hulpbronnen van de wereld, maar helpt ook bij het aanpakken van de klimaatverandering door de enorme hoeveelheden energie en water die nodig zijn voor het winnen en verwerken van nieuwe materialen, te verminderen. We zijn op weg om 30% gerecyclede materialen te gebruiken tegen 2030. We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om traditionele materialen te vervangen door hoogwaardige gerecyclede materialen.

Gerecyclede materialen gebruiken in vloeren

We weten dat onze passie voor duurzaamheid iets is dat onze klanten met ons delen. Daarom kiest u niet alleen voor een Tarkett-vloeroplossing, maar ook voor een product dat mooi en duurzaam is en bewezen over de hoogste gezondheidsnormen beschikt. U hebt ook de zekerheid dat u een goede keuze maakt voor het milieu en de toekomst van onze planeet.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

 

Aanbevolen artikelen

Klimaatverandering

Het gebruik van gerecyclede grondstoffen levert ook een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de impact van klimaatverandering.
Lees meer
 

ReStart®

Lees meer over het ReStart®-programma, dat snijafval en gebruikte vloeren terugneemt en hergebruikt.
Lees meer
 

Recycling

Kijk hoe we constant op zoek zijn naar mogelijkheden om traditionele materialen te vervangen door hoogwaardige gerecyclede materialen.
Lees meer
 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.