Dit zijn de 105 designs van onze vernieuwde linoleum-collecties voor u als architect

Dit zijn de 105 designs van onze vernieuwde linoleum-collecties voor u als architect

Onze 7 nieuwe collecties zijn de meest duurzame en levensbestendige linoleum in de markt. Ideaal dus voor toepassing in een omgeving met intensief gebruik, zoals scholen. De collecties zijn allemaal gecertificeerd met Cradle to Cradle® ZILVER, waarbij onze linoleum 'Originale' zelfs een Cradle to Cradle®-certificering GOUD heeft. De 105 nieuwe designs hebben een natuurlijke uitstraling met een extreem matte finish. Dit versterkt de harmonieuze beleving in de ruimte en past daarmee naadloos in de moderne designs van u als architect.

Design

De maar liefst 105 nieuwe kleuren en patronen zijn geïnspireerd op de natuur en zorgen voor een harmonieuze omgeving. Dit draagt sterk bij aan bijvoorbeeld het leerklimaat op scholen. Bovendien sluiten de designs, met o.a. terracotta en betonlook in combinatie met matte finish, perfect aan bij uw design als architect. Door de unieke combinatiemogelijkheden met onze 'LinoWall'-collectie, kunt u bovendien een naadloos effect realiseren in de hele ruimte. Perfect voor projecten waarin een moderne en natuurlijke uitstraling centraal staat.

Duurzaamheid

Ons linoleum is het meest duurzame product op de markt. Niet voor niets hebben onze collecties uitsluitend Cradle to Cradle®-certificeringen ZILVER en GOUD. De collecties bevatten maar liefst 30% recycled content en zijn 100% te recyclen na gebruik. Een absoluut unicum in de markt. Door o.a. de unieke samenstelling van 97% natuurlijke ingrediënten (waarvan 76% biologisch afbreekbaar), 100% duurzame energie materialen en inhouse recycling door Tarkett, hebben onze linoleum vloeren zelfs een CO2-negatieve voetafdruk.

Prestaties

Door het gebruik van uitsluitend gezonde en gecertificeerde materialen, dragen onze linoleum vloeren bij aan een gezonde leeromgeving. Vanuit onze allergie VOC certficering voor betere binnenlucht, haalt u met het toepassen van Tarkett linoleum vloeren ook sneller Frisse Scholen klasse A. Bovendien hebben onze vloeren een levensduur van 30 jaar en zijn ze door een unieke en gepatenteerde xf2-toplaag, extreem bestendig tegen vlekken en krassen. Binnen de collecties zijn er daarnaast ook nog extra toepassingen mogelijk voor bijvoorbeeld een verbeterde akoestiek.

Unieke, moderne designs

Als een van de meest natuurlijke en duurzame vloeroplossingen op de markt, wordt linoleum van Tarkett al meer dan 150 jaar gewaardeerd vanwege de natuurlijke schoonheid, comfort en degelijkheid. Onze nieuwe linoleum collectie bouwt voort op deze ambacht, door het design in een volledig nieuw modern jasje te gieten. Subtiele patronen, toon-op-toon kleurgebruik en de mogelijkheden voor een extreem matte toplaag, zorgen voor bijzonder brede designtoepassingen voor u als architect. Tel daarbij de unieke color blocking mogelijkheden met de ‘LinoWall’ collectie op en de ontwerpmogelijkheden voor bijvoorbeeld een harmonieuze onderwijsomgeving zijn eindeloos.

Linoleum designs

Negatieve CO2 voetafdruk

Met het toepassen van onze nieuwe linoleum collecties zet u een nieuwe standaard op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen zijn al onze collecties als enige in de markt 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur (iets wat Tarkett volledig in-house organiseert), ook hebben ze de laagste CO2 voetafdruk binnen de hele productcategorie die verkrijgbaar is in de markt. Zo heeft onze Tarkett 2,5mm linoleum vloer zelfs een CO2 negatieve voetafdruk.

Concreet betekent dit dat als u bijvoorbeeld een 2,5mm linoleum vloer toepast, u met Tarkett minimaal 2x en tot zelfs 31x zoveel CO2eq/m2 bespaart ten opzichte van de 3 gangbare concurrenten in de markt. Allemaal cijfers die u transparant kunt terugvinden in de onafhankelijk gecertificeerde EPD’s (environmental product declarations) van de betreffende producten.

''Niet alleen zijn al onze collecties als enige in de markt 100% recyclebaar aan het einde van de levensduur (iets wat Tarkett volledig in-house organiseert), ook hebben ze de laagste CO2 voetafdruk binnen de hele productcategorie die verkrijgbaar is in de markt.''

Ons linoleum bestaat voor 97% uit natuurlijke materialen

Ons linoleum heeft een unieke samenstelling, waarbij 97% van de ingrediënten bestaat uit natuurlijke materialen. Hiervan is maar liefst 76% biologisch afbreekbaar en betreft de overige 24% voornamelijk calcium. Bovendien is 30% van deze ingrediënten van gerecyclede herkomst en is 77% van alle ingrediënten afkomstig uit natuurlijk hernieuwbare bronnen. Vergelijk je dit met andere producten in de markt, dan vertaald zich dit o.a. door in het gebruik van duurzaam gekweekte kurk en lijnzaadolie in plaats van niet-duurzaam gekapt naaldhout en aardolie.

Een ander illustratief voorbeeld is dat wij voor de productie van ons linoleum, 100% hernieuwbare energie gebruiken. Hiervan wordt maar liefst 34% opgewekt door onszelf. Tel daarbij op dat ook het water wat wij gebruiken tijdens de productie, volledig bestaat uit opgevangen regenwater wat bovendien 100% gerecirculeerd wordt in datzelfde productieproces en het laat zich verklaren waarom wij op deze onderdelen zelfs Cradle to Cradle® GOUD en PLATINUM scoren.

Tarkett linoleum duurzaamheid

Tarkett linoleum heeft een levensduur tot wel 30 jaar

Met een levensduur tot wel 30 jaar, bent u ervan verzekerd dat u met Tarkett linoleum een zeer gebruiksbestendige vloer toepast. Ideaal dus binnen bijvoorbeeld scholen en gebouwen met een hoge gebruik intensiteit. Onze unieke xf2-toplaag is bovendien zeer bestendig tegen chemicaliën, waardoor ook de mooie matte finish gegarandeerd blijft over de levensduur van het product.

Door de toepassing van Tarkett ‘Silencio’ blijven bovendien de uitstekende akoestieke eigenschappen van het linoneum gegarandeerd. Via uitvoerige zogenaamde rolsstoeltesten (‘castor chair tests’) is gebleken dat de uitmuntende akoestieke waarde (19dB en lager) van Tarkett linoleum gewaarborgd blijven over de levensduur.

Krasbestendig en makkelijk te onderhouden

Ons linoleum is verkrijgbaar met 2 verschillende toplagen, namelijk de ‘xf2’ (o.b.v. polyurethaan) en de ‘Essenza+’ (o.b.v. acryl). Afhankelijk van het type gebruik en de onderhoudsbehoeften, stemmen wij graag met u af wat in uw situatie de beste toepassing is. Beide toplagen zijn in ieder geval zeer onderhoudsvriendelijk, hetgeen u ook weer terug voelt in de exploitatiekosten tijdens de gebruiksfase.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Tarkett linoleum goede materialen en duurzaamheid

Bent u nieuwgierig geworden naar onze linoleum-collecties? We leggen u hier graag meer over uit. U kunt altijd contact met ons opnemen en een van onze vertegenwoordigers legt u hier graag meer over uit. Ook kunt u de brochure alvast bekijken of naar onze productpagina's klikken. Op onze productpagina's kunt u gratis stalen bestellen van de gewenste designs. 

Afbeeldingen