DESSO tapijt

DESSO tapijt

DESSO is tegenwoordig één van de merken van Tarkett

DESSO kan terugkijken op 90 jaar met uitstekende resultaten. De visie van DESSO was om ’s werelds marktleider te zijn op het gebied van milieuvriendelijke vloerproducten die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen. DESSO heeft in die tijd een reputatie opgebouwd als vooraanstaand producent van hoogwaardige en innovatieve tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgrasvelden. En dat is Tarkett niet ontgaan. Toegewijd aan duurzame ontwikkeling, heeft tevens Tarkett een eco-innovatie strategie geïmplementeerd en bevordert het de circulaire economie. Het was dan ook een logische stap voor Tarkett, wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren, om op 30 oktober 2014 aan te kondigen om DESSO volledig over te nemen. 

Maar wat betekent deze overname? En hoe kijken we terug op de mijlpalen van DESSO? Bekijk het in dit artikel.

 

Liever direct doorklikken naar de DESSO tapijt collecties?

Desso Projecttapijt

Historie

Een terugblik: DESSO door de jaren heen

DESSO,  tegenwoordig één van de merken binnen de Tarkett Group, levert nog steeds kamerbreed tapijt, tapijttegels en -planken van hoge kwaliteit met een innovatief en duurzaam design. In de afgelopen 80 jaar waren uit deze innovatie- en creativiteitsstrategie bij DESSO al een aantal gepatenteerde producten voortgekomen, zoals DESSO AirMaster®, voor een acht keer lagere fijnstofconcentratie in de lucht (in vergelijking met harde vloeren) en DESSO EcoBase®, waarmee DESSO een Cradle to Cradle® -goudcertificaat heeft behaald voor een gehele tapijttegel. Als onderdeel van Tarkett blijft de focus liggen op milieuvriendelijke vloerproducten die een meerwaarde bieden qua design en functionaliteit en zo een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen.

 

                                  

Een terugblik op een aantal indrukwekkende mijlpalen van DESSO:

  • In 1930 was DESSO opgericht in Oss als producent van geweven tapijten voor woningen en bedrijven. In 1980 was de start van de kunstgrasdivisie. In 2015 voltooit Tarkett de overname van DESSO, een van de Europese marktleiders in tapijten voor de zakelijke markt.
  • Luchtkwaliteit in gebouwen vaak ver onder de maat. DESSO lanceerde in 2010 speciaal tapijt, genaamd AirMaster®, dat zorgt voor meer frisse lucht. In 2015 vierde DESSO AirMaster® haar vijfde verjaardag met het bealen van een GUI Gold Plus certificering.
  • In 2010, nog maar twee jaar nadat DESSO was gestart met de nieuwe Cradle to Cradle®-strategie, behaalden we een zilveren Cradle to Cradle®-certificaat voor DESSO EcoBase®, een nieuwe rug voor tapijttegels. Inmiddels is 93% van het DESSO assortiment commerciële tapijttegels Cradle to Cradle® gecertificeerd en in 2015 was het DESSO tapijt tevens het eerste tapijt in de wereld dat een gouden C2C-certificaat behaalde.
  • DESSO® lanceerde in 2011 60% van zijn assortiment tapijttegels met Econyl®: garen dat gemaakt is uit 100% gerecycled materiaal. 2014 - DESSO heeft in 2014 met zijn circulaire economische model dat rond het Cradle to Cradle®-gedachtegoed is gevormd, een nieuwe materiaalstroom ontwikkeld voor tapijt: 20 miljoen kilo kalk uit drinkwaterproductie.
  • 2019 - Met ReStart® willen we post-installatie- en post-gebruiker-vloerbekledingen van o.a. DESSO tapijt inzamelen en vervolgens recyclen en hergebruiken als nieuwe grondstof in onze Carpet Recycling CenterHet recyclen van tapijttegels met EcoBase-ruggen van ECONYL®-garen levert tot 84 procent2  meer CO2-besparing op ten opzichte van verbranding.
DESSO Take Back Duurzame Tapijt

Onze aanpak

Innovatie- en creativiteitsstrategie wordt door overname geaccelereerd

Producten zo ontwerpen dat ze goed zijn voor het milieu 

De wereldeconomie is gebouwd op het lineaire model van ‘kopen, gebruiken en weggooien’, dat nu wordt bedreigd vanwege de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke bronnen om aan de groeiende vraag te beantwoorden, het probleem van klimaatverandering en de toxiciteit van materialen. Er is een alternatief - de circulaire economie, die qua bedoeling en ontwerp een herstellend of regenererend systeem is. Tijd voor verandering! 'Corporate Responsibility' heeft voor ons vele facetten. Het gaat daarbij om onze verantwoordelijkheid ten opzichte van mens, milieu en winstgevendheid. Geïnspireerd door het Cradle to Cradle®-gedachtegoed zette het voormalige top-management bij DESSO het bedrijf in 2008 op zijn huidige pad, zodat producten in 2020 volgens de Cradle to Cradle®-principes worden gemaakt. Als onderdeel van Tarkett wordt deze koers doorgezet.

Bijdragen aan een nog gezondere leef- en werkomgeving

We weten dat mensen de meeste tijd binnen doorbrengen, 90% van hun tijd om precies te zijn. En daar consumeren zij dingen die ze niet kunnen zien, zoals fijnstof of vluchtige organische stoffen uit verf, plastic en dergelijke. Dat leidt ons tot de volgende vraag: hoe kunnen we onze tapijten nóg beter laten werken voor mensen? Hoe creëren we een nog gezondere binnenluchtkwaliteit? We hebben met ons AirMaster tapijt al goede stappen gezet en we blijven al onze producten verder innoveren.

Design heeft een belangrijk effect op de mentale gesteldheid

We vinden het van essentieel belang om tapijten te creëren die de gezondheid en het welzijn van mensen binnenshuis verbeteren. Vanuit onze creativiteit maken we tapijten met de juiste kleur, structuur en dessin om precies de sfeer te creëren die onze klanten willen, van inspirerend tot rustgevend. Ook andere onderdelen van het interieur kunnen de omgeving creëren die de klant wil. Wij zijn ervan overtuigd dat design een belangrijk effect heeft op de mentale gesteldheid van mensen en dus ook van invloed is op de lichamelijke gesteldheid. Om onze ambitie verder te verwezenlijken, doen we ook op regelmatige basis onderzoeken naar de invloed van het interieur op de eindgebruikers van een ruimte.

 

Bekijk ook een aantal van onze whitepapers die de invloed van design op mensen verder verduidelijken.

Tapijttoepassingen

Vind het beste tapijt voor uw ruimte!

Door middel van functionaliteit maken we producten die reële praktische waarde toevoegen. Zij verminderen bijvoorbeeld de hoeveelheid fijnstof in de binnenlucht, of dempen ongewenst geluid. Dit zijn slechts enkele innovaties die we tot nu toe hebben gerealiseerd. Met Cradle to Cradle®-ontwerp brengen we de materialen en het design naar een hoger niveau. Een niveau waar onze producten en processen nog gezonder kunnen worden en materialen gerecycled kunnen worden, ten gunste van het binnen- en buitenmilieu.

 

Ontdek hieronder de verschillende tapijt toepassingen, met een passend aanbod voor iedere ruimte.

Samenkomst van tapijttegels en designvloeren

Met Tarkett Fusion combineren we hoogwaardige, duurzame designvloeren en tapijttegels, om inspirerende en moderne kantoorvloeren te creëren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de brede expertise van onze ontwerpers en productontwikkelaars in beide productcategorieën. Tarkett Fusion biedt tegel- en bordformaten voor een verscheidenheid aan patronen, kleuren en stijlen en vrijwel onbeperkte opties om een combinatie van vloerbedekkingen te maken.

Projecttapijt

De moderne werkplek is klaar voor vernieuwing. Een holistischere benadering van design kan helpen bij het creëren van inspirerende, multifunctionele ruimtes die de gezondheid en het welzijn van werknemers ondersteunen. Ontdek hoe tapijt op kantoor hier een bijdrage aan kan leveren.

Luchtvaart Tapijt

Tarkett werkt als partner nauw samen met vooraanstaande vliegtuigfabrikanten en levert DESSO tapijt aan talloze luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld, waaronder KLM, Transavia en Brussels Airlines.

Hospitality Tapijt

Tarkett Hospitality heeft een welverdiende reputatie en levert luxueuze wollen op maat gemaakte DESSO tapijten voor 5-sterrenhotelketens zoals Hilton, Sheraton, Radisson en zelfstandige hotels over de hele wereld.

Marine Tapijt

Tarkett Marine is ’s werelds grootste leverancier van DESSO tapijten voor cruiseschepen en veerboten.

Consumenten Tapijt

Tarkett’s consumenten tapijt omvat drie sterke merken: Parade, Bonaparte en DESSO. Alle drie de merken bevinden zich in het topsegment van de markt en zijn verkrijgbaar bij zelfstandige speciaalzaken en geselecteerde tapijt- en interieurwinkels.

AirMaster tapijt

Tegenwoordig brengen de meeste mensen zo'n 90% van hun tijd binnen door. Om de luchtkwaliteit in huis, op de werkplek en in openbare ruimtes te verbeteren, heeft Tarkett een innovatief tapijt ontwikkeld: DESSO AirMaster. Dit tapijt houdt fijne stofdeeltjes tot 8 keer beter vast dan een gladde vloer. AirMaster zorgt er voor dat de hoeveelheid opdwarrelend stof sterk wordt verminderd.

Meer informatie?

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn met tapijt? Bekijk dan ons artikel: "Projecttapijt voor commerciële ruimtes: alles wat u moet weten"

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over DESSO, ons tapijt of de overname? Neem contact op met uw Tarkett contactpersoon of bel naar het algemene nummer: 0416 684 100

Toch liever via email?

Mail voor meer informatie naar: project.nl@tarkett.com of neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen

Gerelateerde artikelen

Tarkett Fusion

Door de fusie tussen Tarkett en DESSO kunnen we nu moeiteloos harde vloeren en tapijttegels gecombineren wat en combinatie van functionaliteit en creativiteit toelaat in de werkomgeving.

Projecttapijt voor commerciële ruimtes

Alles wat u moet weten over projecttapijt voor het gebruik in commerciële ruimtes. Bekijk onze categorieën, de voordelen en onze veelgestelde vragen.

Tapijt met Cradle to Cradle® Certificering

Het Cradle to Cradle® certificeringssysteem maakt het mogelijk om gemakkelijk de verbeterpunten te identificeren voor de optimalisatie van producten, wat ervoor heeft gezorgd dat maar liest 93% van de DESSO tapijttegels Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. Maar wat betekent dit nog meer?

voorgestelde collecties