Wraptor

Wraptor

2021 | Nootdorp, Nederland

Afbeeldingengalerij

Een podium voor het bedrijf

Bij Wraptor krijgen auto’s een nieuw exterieur, maar ook zelf was het bedrijf toe aan nieuw elan. Daarom betrokken zij een nieuw onderkomen in Nootdorp. Architect Maud van Hees van interARC werd gevraagd om de identiteit van het bedrijf naar het interieur te vertalen. Met als resultaat een ontwerp dat de industriële core business van het bedrijf uitlicht, terwijl de ontvangstruimten een sfeer van ingetogen luxe uitstralen.
De tweedeling tussen de werkzaamheden in de werkplaats en op kantoor, vormde voor Van Hees het uitgangspunt voor het ontwerp. Letterlijk knipte ze de ruimte in twee delen. Waarbij de bedrijfsvloer – hier worden de auto’s ‘ingepakt’ – een stoere industriële uitstraling kreeg. Met lichte grijstinten waardoor de werkzaamheden in de spotlight staan. Het gedeelte waar klanten worden ontvangen en de kantoren zijn gevestigd is gehuld in een geraffineerde zwarte afwerking.
“Door de transparante wand tussen de bedrijfsvloer en de kantoorruimten is er visueel contact en verbinding, wat het saamhorigheidsgevoel onder de medewerkers versterkt. Tegelijkertijd biedt het klanten een blik op het werkproces”, vertelt Van Hees. 
 

Contrasterende kleuren

Het kleurgebruik en de materialisatie van de werkplaats contrasteren met de representatieve ruimten, waar klanten worden ontvangen en de kantoren zijn gevestigd. “Door de grens tussen grijs (rauw) en zwart (verfijnd) net wat naar binnen te verleggen wordt het ontwerp spannender, minder voorspelbaar. In de verschillende vertrekken gaan de twee kleuren met elkaar de strijd aan, wat goed te zien is in de kantine en toiletten.” Het concept van de twee kleuren is door Van Hees tot in de kleinste details doorgevoerd, zelfs de zwarte snoeren van de verlichting zijn vervangen door grijze.

Stijlvolle wrap

De representatieve ruimtes werden voorzien van een zwarte en stijlvolle ‘wrap’, een aankleding die verfijning en huiselijkheid uitstraalt. "De grote variëteit aan texturen binnen een bescheiden kleurenpalet geven het geheel diepte. Daarnaast is er een verscheidenheid aan werkplekken en vergaderruimten gecreëerd.” De ruimtes nodigen uit tot ontmoeting, ontspanning en sociale interactie. Aan alle wensen kon interARC tegemoet komen. “Ruimtes zijn flexibel en multifunctioneel te gebruiken. Zo fungeert de kantine als lunch- en borrelgelegenheid, maar ook als vergader- of flexwerkplek. De ontvangstkamer voor bezoekers kan gebruikt worden voor werkoverleg, maar hier staat ook een race-simulator ter ontspanning van de medewerkers.”

Hoogwaardig en milieuvriendelijk

Bewust opteerde interARC voor een kwalitatief hoogwaardige inrichting en afwerking, die de professionaliteit van Wraptor benadrukt. “We kozen voor milieuvriendelijke materialen om een gezonde werkomgeving voor de werknemers te creëren”, vervolgt Van Hees. “Een groot deel van de gebruikte producten is cradle to cradle gecertificeerd en bestaat uit gerecycled materiaal. Zoals herwonnen en afgedankt hout voor de wandafwerking. Maar ook de plafondafwerking, de glazen wanden, vloerbekleding, het meubilair en de verlichting zijn milieubewust gekozen. Terwijl de zittingen van de stoelen zijn vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen en de verpakking van de ledverlichting nu dient als armatuur.”
Het eindresultaat is bijzonder. Licht en donker wisselen elkaar af, waardoor de aandacht van de bezoeker steeds wordt verlegd en het interieur mensen meeneemt in het verhaal achter het bedrijf. Er zijn lange zichtlijnen die zacht worden onderbroken door contrasterende kleuren en transparante elementen. Maar het ontwerp toont ook dat de keuze voor duurzame materialen een hoogwaardige uitstraling niet in de weg staan. 
 

Over InterARC

Maud van Hees is oprichter en eigenaar van interARC, bureau voor interieurontwerp en architectuur in Haarlem. Ze studeerde bouwkunde aan de TU Delft (2002-2008). Als architect was ze al gefascineerd door het detailniveau en de creatieve vrijheid van het interieurontwerp. Van Hees deed ruime ervaring op als architect bij UNStudio waar ze aan uiteenlopende complexe internationale projecten werkte. In 2016 besloot ze zich geheel op het interieurontwerp te richten en startte bij Nicemakers als projectmanager om vervolgens in 2019 bij Slangen Architecten interieuropdrachten te leiden. De grote wens om projecten op haar eigen betekenisvolle en duurzame manier te kunnen realiseren, leidde in 2020 tot de oprichting van het eigen bureau interARC.

voorgestelde collecties

Beschrijving

Bekijk de toepassing van onze collecties Tarkett iQ Natural, iD revolution en Airmaster Earth & Tones in dit bedrijfspand.

Ontwerper/Architect

InterARC

Gebouweigenaar

Hiemstra Onroerend Goed BV

Segment

Categorieën