Winnaars ARC18 bekend

Winnaars ARC18 bekend

23 November 2018

Tijdens de uitreiking van de ARC18 Awards gisterenavond zijn de winnaars feestelijk bekend gemaakt. In de Van Nelle Fabriek werden winnaars bekroond in diverse categoriën zoals architectuur, innovatie en development. 

In totaal kwamen er 475 inzendingen binnen, die door onafhankelijke jury's beoordeeld werden. Samen geven de winnaars de huidige staat van de Nederlandse en Vlaamse ontwerpcultuur weer.

ARC18 Architectuur Award

Uit maar liefst 171 inzendingen koos de jury onder leiding van Ellen van Loon (OMA) 3 projecten, die in aanmerking komen voor de ARC18 Architectuur Award. De Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met verrassende architectuur.

Dit was de shortlist:


Uiteindelijk koos de jury voor het project van Benthem Crouwel Architects.  Reden hiervoor was dat dit project volledig toegesneden is op de infrastructurele functie en dit in hoge mate uitdraagt via de architectuur. Dit maakt dit project er een met een bijzonder hoog esthetisch en maatschappelijk belang.

Meer informatie

In totaal werden er in 8 categoriën awards uitgereikt. Bekijk alle winnaars op de website van De Architect.