Tarkett UK neemt de Mixology 'Fabrikant van het jaar' Award mee naar huis!

Tarkett UK neemt de Mixology 'Fabrikant van het jaar' Award mee naar huis!

23 Juni 2022

Sinds 2005 vieren de Mixology Awards het allerbeste van de producten, mensen en projecten binnen de commerciële en interieurindustrie. Voor de terugkeer van dit prestigieuze evenement op 23 juni was Tarkett UK gastheer van enkele van de beste commerciële architecten- en design practices in Londen, om het succes van het bedrijf als finalist in twee categorieën te vieren.

Het winnen van een Mixology award is zeer gewild, dus de concurrentie neemt jaarlijks toe. Het event is jaar na jaar uitgeroepen tot de grootste en beste viering voor de industrie, met meer dan 1.400 van de beste architecten en ontwerpers uit de industrie, D&B en eindgebruikers. Deze uitverkochte evenementen zijn een must voor iedereen in de sector.

Genomineerd in zowel de categorie 'Fabrikant van het jaar' als 'Product van het jaar'

Tarkett UK heeft dit jaar twee inzendingen gedaan voor het evenement en deze waren met succes geselecteerd als finalist. We waren genomineerd in zowel de categorie 'Fabrikant van het jaar' als 'Product van het jaar'.

Tarkett UK werd dit jaar bekroond tot winnaar in de categorie 'Fabrikant van het jaar'! Deze prijs is een erkenning van onze ambitieuze 2030 Climate Roadmap, in lijn met de ‘Paris Agreement’ en onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Vanuit onze commitment voor een betere wereld en de investeringen die hieraan verbonden zijn hebben we de afgelopen 11 jaar onder andere het equivalent van 11 Eiffeltorens (112.000 ton) aan vloerbedekking ingezameld, via ons ReStart® terugname- en recyclingprogramma. 
 

Tarkett Lino aangekondigd als de runner-up in de categorie Product van het Jaar!

Onze Linoleum-collectie werd genomineerd voor ‘Product van het Jaar’ en met onze collectie behaalden we een mooie tweede plaats. Bij de productie van ons linoleum gebruiken we materialen die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens en het milieu. 100% van de ingrediënten zijn positief beoordeeld volgens het Cradle to Cradle Certified® schema voor gezondheid en milieu. Onze 2,5 mm Tarkett lino is CO2-negatief van 'cradle to gate' en we recyclen linoleum na gebruik, door het om te zetten in grondstof voor nieuwe vloeren.

De tweede plaats in deze categorie en de award voor ‘Fabrikant van het Jaar’ zijn een enorme motivatie voor onze Britse collega’s om de komende jaren nog duurzamer te produceren in onze fabrieken met 100% hernieuwbare energie, en om producten te blijven ontwikkelen die milieuvriendelijk zijn. Ook de komende jaren blijven we investeren in duurzaam produceren en in de innovaties rondom onze circulaire vloerencollecties.