Vloeroplossingen voor voortgezet onderwijs

Vloeroplossingen voor voortgezet onderwijs

Van bibliotheek tot klaslokaal en van aula tot sporthal: de juiste vloer maakt het verschil. Zeker in het voortgezet onderwijs, waar ruimtes steeds flexibeler worden ingericht. Onze vloeroplossingen zijn geschikt voor intensief gebruik, makkelijk schoon te maken én ontworpen met aandacht voor design, kleurgebruik en akoestiek.

Leerklimaat in het voortgezet onderwijs

Van schoolgebouwen in het voortgezet onderwijs wordt steeds meer flexibiliteit verwacht in het gebruik. Een gebouw moet zo ingericht zijn dat het openstaat voor verschillende leeromgevingen. Dit is met name van belang in het voortgezet onderwijs, waar leerlingen steeds zelfstandiger leren en werken aan complexe taken.

Door uw gebouw zo te ontwerpen dat het makkelijk meebeweegt voor diverse doeleinden, kunt u het beste uit iedere leeromgeving halen. Of het nu gaat om een computerles, groepsproject of docentenvergadering: door in te spelen op een flexibele inrichting creëert u voor iedere gebruiker de meest ideale leef-, leer- en werkomstandigheden.

Voornaamste vloerproducten

Linoleum

Een van de meest natuurlijke, duurzame en bovendien betaalbare vloeroplossingen op de markt. Vaak toegepast in het voortgezet onderwijs.

Heterogeen vinyl

Kras resistent, zeer onderhoudsvriendelijk en perfect voor omgevingen die intensief gebruikt worden, zoals middelbare scholen.

PVC-stroken

Modulair en daardoor makkelijker en snel te installeren. Met diverse patronen, kleuren en stijlen heeft u keuze uit talloze designs.

Voor elke ruimte een vloeroplossing

Van brugklasser tot eindexamenleerling en van docent tot medewerker in de schoolkantine: wij bieden vloeren aan die geschikt zijn voor elke ruimte in schoolgebouwen van het voortgezet onderwijs. Hieronder ziet u welke vloeroplossingen wij aanbevelen.

EMEA splitter
Het effect van kleur op middelbare scholieren

De invloed van kleur op middelbare scholieren

In samenwerking met experts hebben we een studie uitgevoerd naar de invloed van kleur en materialen in leeromgevingen. Dit met als doel om welzijn en welbevinden te bevorderen, maar ook creativiteit bij kinderen en tieners naar boven te halen.

Om kinderen in de leeftijdsgroep 12-14 jaar kwaliteitsonderwijs te bieden, is het essentieel om kleuren te gebruiken ter ondersteuning van belangrijke gevoelens en gedragingen. Diverse onderzoeken tonen aan dat het vrij eenvoudig is om kinderen in deze leeftijdsgroep tevreden te stellen met kleur, maar dat ze dit minder aanspreekt ná hun 14e. Daarom is het belangrijk om een gestructureerd kleurenplan te maken, want er zijn uiteenlopende voorkeuren en interesses binnen deze leeftijdsgroep.

Het gebruik van heldere kleuren heeft een positieve invloed op het welzijn van de leerlingen, evenals hun concentratie en motivatie om te leren. Deze kleuren staan ook bekend om het stimuleren van creativiteit, nieuwsgierigheid en speelsheid bij leerlingen. Natuurlijke kleuren daarentegen bevorderen kalmte en ontspanning..

Invloed van kleur en materialen in leeromgevingen

Een weloverwogen keuze van materialen en kleuren voor de vloer heeft een positieve invloed op de stemming en uitstraling van een ruimte. Bij het binnenkomen van een ruimte hebben mensen (onbewust) een gevoel bij wat ze waarnemen, zoals het plafond, de muren en vloer. Daarom is het belangrijk om deze drie elementen te combineren op een evenwichtige, esthetische manier.

EMEA splitter
Onderwijs oplossingengids voortgezet onderwijs

Oplossingengids voor onderwijs

Architecten, gemeenten, schoolleiding en installateurs. Samen met hen werken we aan de schoolgebouwen van de toekomst. Dat doen we met een sterke focus op duurzaamheid en het creëren van een gezond binnenklimaat voor alle gebruikers.

In onze Onderwijs oplossingengids gaan we op diverse thema’s uitgebreid in op het bouwen van een duurzame middelbare school en een stimulerend en aangenaam leer- en werkklimaat. Denk aan een schoolgebouw met een minimale impact op het milieu en waar de ontwikkeling van leerlingen in elke ruimte centraal staat.

EMEA splitter

Schoonmaak en onderhoud

Goed onderhoud draagt bij aan de levensduur van elk onderdeel in een schoolgebouw. Voor een vloer is dat niet anders. Als u uw schoolvloer op de juiste manier onderhoudt, gaat deze niet alleen langer mee, maar kunt u tijdens de levensduur ook aanzienlijk besparen op schoonmaakkosten.

Wist u dat de aanschaf van een vloer doorgaans slechts 20% van de totale kosten omvat? Uitgaven voor schoonmaak en ander onderhoud zijn namelijk de grootste kostenpost. Het loont dus enorm om bij de aanschaf van een vloer niet alleen te denken aan de aanschafkosten, maar ook die voor het onderhoud tijdens de gehele levensduur.

Ondanks dat het gros van onze schoolvloeren eenvoudig te reinigen is, voorzien wij u graag van de juiste informatie om deze te behandelen. In ons documentatiecentrum kunt u onderhoudshandleidingen downloaden voor al onze vloeren. Heeft u vragen hierover? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

EMEA Splitter

Gerelateerde artikelen

Recycling van iQ Surface vinyl
Kunnen PVC-vloeren na gebruik worden gerecycled?

Lees meer over hoe Tarkett homogene vinylvloeren recycled om natuurlijke hulpbronnen en het milieu te sparen.

Schoolvloeren
Schoolvloeren voor het onderwijs

De juiste vloer- en wandbekleding dragen bij aan een stimulerend én gezond leerklimaat. Bekijk hier onze vloeren voor schoolgebouwen.