Tarkett Room Designer: de virtuele rendering van ieder interieur om de juiste vloer te kiezen

Tarkett Room Designer: de virtuele rendering van ieder interieur om de juiste vloer te kiezen

27 Juli 2020

Tarkett heeft de Room Designer ontwikkeld, een innovatieve webapplicatie waarmee klanten snel verschillende vloeropties in bestaande ruimtes kunnen visualiseren en digitaal ervaren. Met Room Designer kunnen architecten, ontwerpers en hun eindklanten zichzelf gemakkelijk in de ruimte projecteren en ervoor zorgen dat de rendering aan hun verwachtingen voldoet.

Room Designer biedt een brede selectie Tarkett-producten om uit te kiezen, van tapijttegels tot vinylproducten. Gebruikers uploaden eenvoudig een afbeelding naar de applicatie, die vervolgens kunstmatige intelligentie gebruikt om de vloerindeling in kaart te brengen en hun geselecteerde vloerproducten toe te passen. Ze kunnen zelfs de oriëntatie van texturen van vloeren manipuleren en twee selecties genereren om te vergelijken. 

Eenmaal tevreden kan het uiteindelijke beeld worden gedownload als een afbeelding met hoge resolutie of als pdf. Gebruikers die hun weergave nog verder willen uitbreiden, hebben ook de mogelijkheid om de 3D textures als CAD-bestand te downloaden voor gebruik in ontwerpprogramma’s. 

Room Designer is toegankelijk via desktop en mobiel.