Ronald McDonald Huis, Tilburg

Ronald McDonald Huis, Tilburg

2018 | Tilburg, Nederland

Afbeeldingengalerij

Het Ronald McDonald huis Middenwest-Brabant is gelegen in het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg. Dit is een plek voor familieleden van opgenomen kinderen om tot rust te komen en steun te vinden bij andere familieleden en vrijwilligers.

In de verschillende familiekamers kunnen zij overnachten in de nabijheid van hun zieke familielid. Het huis bestaat dankzij de hulp van sponsoren en wordt niet ondersteund door de overheid en drijft grotendeels op de tomeloze inzet van talloze vrijwilligers. Er is, behalve de mogelijkheid om te overnachten, ook een huiskamer waarin gezinnen even weg kunnen zijn van het ziekenhuisbed en ongezellige wachtruimtes.

In deze huiskamer, waar gezinnen gebruik kunnen maken van een groot aantal faciliteiten om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken, is gekozen voor een vloer die aansluit bij het idee van het Ronald McDonald huis.

Het concept werd bedacht door Heal Design uit Tilburg, waarbij beleving van de bezoeker centraal stond. Zij kozen voor iD Inspiration 70 vloeren en DESSO karpet vanwege het duurzaamheidskarakter en het hergebruik van materialen. “Dit was een belangrijk uitgangspunt voor dit project. Daarbij zorgt de mogelijkheid van het toevoegen van een eigen dessin voor een persoonlijke touch, wat goed past binnen het concept en de beleving”, aldus Shirley Dap van Heal Design.

Voorgestelde collectie

Beschrijving

In de huiskamer van het Ronald McDonaldhuis in Tilburg koos Heal Design voor iD Inspiration 70 vloeren en DESSO karpet. Bekijk hier het eindresultaat.

Ontwerper/Architect

Heal Design

Aannemer

Woestenborg Vloeren

Gebouweigenaar

Ronald McDonaldhuis

Segment

Categorieën