Woonzorgcentrum Flora

Woonzorgcentrum Flora

2022 | Almere, Nederland

Afbeeldingengalerij

Dementievriendelijk ontwerp

In het Flora wooncomplex wonen 130 mensen met dementie. Om deze reden is er bij de keuze voor de vloeren gekozen voor zintuig stimulerende onderdelen. Het uiteindelijke design bemoedigd interactie en bewegen. In nauw overleg met onze vertegenwoordiger Caroline en met behulp van onze VR-EP tool is er een dementievriendelijke leefomgeving ontworpen. Met de VR-EP tool is het namelijk mogelijk te 'kijken' door de ogen van iemand met dementie en je zo dus beter te verplaatsen in de problemen die mensen met dementie ervaren met ruimtes, kleuren, contrast en designs. Wij hebben 6000m2 aan PVC vloeren geleverd in verschillende kleuren en designs. 

Duurzaam zorgcentrum

Het Flora gebouw op het Floriade-terrein in Almere, is volledig energie neutraal. In samenwerking met de (interieur)architecten Anne-Carien en Leonie Borgerink is er een prettige woonomgeving gecreëerd voor de bewoners met dementie waar het vele groen, 'buiten' volledig naar binnen haalt.

Foto's gemaakt door Lizet Beek fotografie.

voorgestelde collecties

Beschrijving

Het dementievriendelijke design in het woonzorgcentrum Flora te Almere stimuleert de zintuigen, nodigt uit tot interactie en bewegen en haalt ‘buiten’ volledig naar binnen.

Ontwerper/Architect

Leonie Borgerink & Anne Carien

Segment