Recycling voor een duurzamere productie

Recycling

Onze vloeren verdienen een tweede leven

Het recyclen van snijafval van vinyl en linoleum is een no-brainer. Het is schoon materiaal dat eenvoudig te recyclen is. Dat is gemakkelijk. Maar hoe kan je gebruikte vloeren aan het eind van hun levensduur recyclen? Dit materiaal is vaak bedekt met lijm, stukjes beton en andere chemische resten van jaren gebruik en, het allerbelangrijkste, hoe kunnen we dit materiaal opnieuw gebruiken in onze supply chain met 100% gegarandeerde veiligheid? Dat is een uitdaging! Een uitdaging die we graag aangaan. We ontwerpen onze producten met het oog op het einde van de levensduur, zoals lijmloze oplossingen die eenvoudige recycling mogelijk maken. Onze recycling teams werken, in onze acht wereldwijde speciale recyclingcentra, voortdurend aan het ontwikkelen van nieuwe manieren om meer en meer gebruikte materialen te recyclen.

Reycling bij Tarkett 5

We hebben bijvoorbeeld baanbrekende technieken ontwikkeld voor het reinigen, versnipperen en recyclen van voorheen onbruikbaar gelijmd gebruikt homogeen vinyl* (gesloten lus). Dat kan geen enkele andere Europese vloerfabrikant zeggen, en het is een doorbraak. Daarnaast zijn wij de enige vloerenproducent die linoleum na gebruik recyclen, iets wat nog nooit eerder is gedaan in de industrie.

 

Het ReStart recyclingprogramma van Tarkett

We hebben ook unieke technieken ontwikkeld om oude tapijttegels in nieuwe te veranderen dankzij onze innovatieve methode om het garen van de rug te scheiden, waardoor beide materialen 100% recyclebaar zijn. Dankzij onze samenwerking met Aquafil hebben we de cirkel op tapijt volledig gesloten en kunnen we gerecupereerde garen recyclen tot hoogwaardig nieuw garen, klaar voor gebruik. Omdat recycling draait om samenwerking zoeken we, als een materiaal niet veilig kan worden gerecycled tot vloeren, partners in andere industrieën die het materiaal op een andere manier kunnen gebruiken.

Recycling bij Tarkett

Klinkt indrukwekkend? Misschien. Maar wij zien het meer als een kwestie van gezond verstand. Want het aanpakken van de klimaatverandering en de grondstoffenschaarste is een dwingende noodzaak die een totale toewijding aan een circulaire economie vereist. En bij Tarkett zijn we volledig aan boord. Door te kiezen voor een vloeroplossing van Tarkett, kiest u voor een organisatie met een bewezen staat van dienst op het gebied van baanbrekende recyclingsystemen en innovatieve recyclingoplossingen. De gemoedsrust dat uw keuze de juiste is.

*Homogene vinylvloeren geproduceerd vanaf 2011

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

Circular Selection

Onze Circular Selection is een voorbeeld van de principes die de kern vormen van onze reis naar de circulaire economie - afval en vervuiling uitontwerpen, producten en materialen in gebruik houden en natuurlijke systemen regenereren. We maken duurzame vloeren eenvoudig voor u door te experimenteren met nieuwe recyclingtechnieken om de kringloop te sluiten en onze duurzame producten te verzamelen in één uitgebreide collectie. 

Aanbevolen artikelen

ReStart®

Meer informatie over ons terugname- en recyclingprogramma, ReStart®
Lees meer
 

Tapijtrecyclingcentrum

Ontdek ons baanbrekend tapijtrecyclingcentrum te Waalwijk, Nederland.
Lees meer
 

Recycling van gebruikte vloeren

Recycling van gebruike homogene vinylvloeren
Lees meer
 

 

 

Download ons duurzaamheidsverslag

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.