Prisma College

Prisma College

2022 | Arnhem, Nederland

Afbeeldingengalerij

Helder, functioneel en inclusief ontwerp

Het nieuwe schoolgebouw van het Prisma College ligt in een prachtige, rustgevende en groene streek nabij Arnhem. Het ontwerp is helder en functioneel.

“Ontmoeting en dynamiek in het hart van het gebouw, rust en concentratie in de ruimten erbuiten. De zeer ruim opgezette en overzichtelijke hal vormt het hart van de school. Rondom deze hal liggen de leslokalen, praktijklokalen, overlegruimtes en twee gymzalen. Vanuit iedere ruimte ben je kort verwijderd van deze centrale hal en verbondenheid met anderen in de school” (Wiersema architecten, 2022).

De hellingbaan verbindt beide verdiepingen en faciliteert zelfredzaamheid binnen het schoolgebouw. Het biedt daarnaast een prachtige verbinding tussen binnen en buiten. Het schoolgebouw ademt een vriendelijke en natuurlijke sfeer.

Rustig en natuurlijk design 

In het ontwerp zijn verschillende kleuren van de Style Emme xf² linoleum collectie opgenomen. 

“De uitstraling en textuur van het linoleum geven profiel aan het vele daglicht dat het gebouw binnenkomt. Dit draagt enorm bij aan de rustige en natuurlijke sfeer binnen de school en past perfect binnen de setting waarin het gebouw ligt. De natuurlijke ingrediënten, het productieproces, de kleuren en motieven van de collectie sluiten perfect aan bij het palet van materialen gebruikt in de realisatie van het gebouw” (Erik Wiersema, 2022).

100% duurzaam, 100% recyclebaar

De nieuwe Tarkett linoleum collecties zijn volledig afgestemd op de vragen en eisen van vandaag. Zo bestaat ons linoleum voor 97% uit natuurlijke producten, hebben onze collecties de laagste CO2 voetafdruk binnen de hele productcategorie verkrijgbaar in de markt en is ons linoleum volledig te recyclen na gebruik. Met ons terugname en recycle programma ReStart®, zorgen we dat dit logistiek en efficiënt gebeurd.  

Foto's gemaakt door Jeffrey Ruesink Fotografie & Video.

Voorgestelde collectie

Beschrijving

De uitstraling en textuur van onze Style Emme xf2 collectie dragen enorm bij aan de rustige en natuurlijke sfeer binnen de school en past perfect binnen de groene setting waarin het gebouw ligt.

Ontwerper/Architect

Wiersema Architecten

Aannemer

Hegeman Bouw & Infra B.V. / S.B.R. Vloeren en Interieur B.V.

Segment

Categorieën