Origin Collection | DESSO Recharge & Retrace header

Origin collectie

DESSO Recharge & Retrace

Made to be remade

Made to be remade. De DESSO Origin-collectie is een echt circulair product dat zo is ontworpen dat het weer uit elkaar kan worden gehaald, zodat alle componenten gemakkelijk kunnen worden gerecycled tot grondstof voor nieuwe tapijttegels. Het resultaat: een collectie die technische expertise combineert met tactiliteit en textuurrijke schoonheid. Voor een nieuw en vernieuwd begin.

Desso origin materialen

De laagste circulaire CO₂-voetafdruk

Vanaf het eerste punt van extractie tot productie, installatie, gebruik en recycling, wij dragen de verantwoordelijkheid om het tapijt keer op keer naar zijn volgende leven te begeleiden Tarketts circulaire aanpak van tapijttegels stelt ons in staat om precies dat te doen.

Als enige tapijttegelfabrikant met een gesloten recyclingsysteem beperken we het gebruik van nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten en vermijden we veelvoorkomende opties die koolstof uitstoten, zoals verbranden en storten aan het einde van de levensduur van het product.

Ons gesloten recyclingsysteem waarborgt dat onze tapijttegels de laagste circulaire CO²-voetafdruk* hebben in Europa – een die minstens zes keer lager is** dan de totale CO²-voetafdruk van onze concurrenten.

Bewuste keuzes maken. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious DesignTM

Nieuwe Origin-collectie

Hier inspireerde het circulaire begrip 'made to be remade' zowel de textuur als het patroon, waarbij elke productlijn de tactiele schoonheid weerspiegelt die te vinden is in de perfecte imperfectie van de natuurlijke wereld.

DESSO Recharge

Recharge roept het geüpcyclede kalk op dat wordt gebruikt bij de productie van de EcoBase-rug.

DESSO Retrace

Retrace zich laat inspireren door het recyclingproces van tapijttegels zelf.

DESSO Origin Circular Recharge Retrace Colour Overview

Afbeeldingen

* Voor tapijttegels met Ecobase-rug vervaardigd uit PA6-garen, volgens milieuproductverklaring (EPD) S-P-05827 en extern gecontroleerd door Bureau Veritas, op basis van de totale CO2-voetafdruk (modules A-D) met een gesloten circulaire recyclingscenario.

** Vergelijking van EPD S-P-05827 met de totale CO2-voetafdruk (Module A-D), met de 19 EPD's voor tapijttegels die beschikbaar zijn op internet (mei 2022) in het productgewichtsbereik 600-699gr, met polyamidegaren en verbranding als scenario aan het einde van de levensduur.